Her er en nem og lækker opskrift på klassiske frikadeller. Den er sikker og simpel og smager rigtig, rigtig godt. Du kan selv vælge hvordan du vil tilsmage din frikadellefars i forhold til krydderier osv. Men du kan også tilføje spinat, broccoli, gulerod, bouillon, peberfrugt eller noget helt femte. Eller du kan tilføje friske krydderurter som timian, rosmarin, persille osv. Du kan også bare holde dine frikadeller helt plain, ligesom jeg har gjort. Begge dele smager godt.

Jeg kan dog rigtig godt lide de klassiske frikadeller. Så har jeg, i dagens anledning, lavet mine frikadeller helt neutrale, fordi de skal serveres til familiens årlige påskefrokost. Hér vil jeg gerne være sikker på, at alle kan lide dem og fordi de skal på rugbrød og spises med en masse andet tilbehør, så grøntsagerne ikke stjæler fokus. Det er ikke alle der er vilde med, at blive overrasket af en anden smag, end de havde forventet. Du kan også lave dem til julefrokosten og servere dem med enten rødkål, rødbeder eller en god hjemmelavet, grov sennep til.

Du kan både servere dine klassiske frikadeller sammen med en god brun sovs, med stuvet hvidkål, en råkostsalat eller bare sammen med nogle forskellige grøntsager. Jeg kan godt lide at servere frikadeller sammen med hasselback kartofler, en god salat og bearnaisesovs. Det gør jeg gerne hvis jeg laver det i weekenden. Jeg laver også gerne en ekstra portion, så jeg kan fryse dem ned og nemt tage dem op til en weekendfrokost eller evt. en frikadelle sandwich med salat, rødkål og hele baduljen.

Måske du også vil kunne lide; Kold kartoffelsalat med bacon og purløg til dine frikadeller | Kartoffelmuffins med ost og forårsløg | Chutney med rød peberfrugt og løg

Klassiske frikadeller

Klassiske frikadeller

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 30 frikadeller
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

 • 1000 gr. hakket svinekød – du kan også bruge hakket flæsk og kalv
 • 3 mellem str. rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 spsk. mel
 • 1 dl. mælk
 • 3 str. L æg
 • 3-4 tsk. salt – smag til!
 • 1-2 tsk. peber – smag til!
 • Tilføj evt. andre krydderier. Jeg brugte Claus Holms “Den Piv Frække”. Du kan også bruge sellerisalt, paprika osv.
 • Steges i flydende magarine

Sådan gør du

 • Hæld det hakkede svinekød ned i en skål, riv løgene ned til kødet og pres hvidløgene deri. Tilføj mælk, mel, æg og krydderier
 • Miks farsen godt sammen med en håndmikser, så alle ingredienser er godt blandet. Lav en lille frikadelle og steg den på panden i flydende magarine. Smag frikadellen og vurdér om de skal have flere krydderier, salt eller peber – fortsæt indtil smagen sidder i skabet
 • Når de smager som den skal, så steg resten af frikadellerne i den ønskede størrelse i stege magarine – der skal ikke mangle noget fedtstof
 • Frikadellerne skal have nogle minutter på hver side, til de bliver gyldne og sprøde udenpå. Jeg havde mit induktions komfur på 7/9. Servér dine frikadeller til enten koldt bord, ligesom jeg, eller med en god omgang kartoffelsalat, danske kartofler og sovs, eller måske til barnedåben, konfirmationen eller fødselsdagen, hvor du selv laver maden.

Velbekomme!

Klassiske frikadeller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.