Klatkager af risengrød er fantastiske! De har en super lækker struktur og så er det en ret lækker snack, men faktisk også morgenmad.
En lækker måde, at bruge dine rester på, hvis du ikke har lyst til at spise risengrød flere dage i træk. De minder om brunch pandekager, bare mere fyldige og med en virkelig dejlig smag og konsistens.
Der bliver smidt alt for meget risengrød ud, fordi folk ikke ved hvad de skal stille op med den sidste klat risengrød rest – med mindre den skal bruges til ris ala mande – hvilket jo kun lavet få gange om året. Men der er faktisk flere muligheder. Klatkager! Jeg spiser mine klatkager til morgenmad eller som eftermiddagssnack, med hjemmelavet marmelade ovenpå. De kan både spises varme, men også kolde i f.eks. madpakken.
Ingredienser | ca. 20 klatkager;
500 gr. kold risengrød
2 æg
1 stor spsk. vaniljesukker eller pulver
skallen af 1/2 økologisk og usprøjtet citron (kan undlades)
skallen af 1/2 økologisk og usprøjtet appelsin (kan undlades)
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. bagepulver
1,5 dl. hvedemel
1/2-1 dl. mælk – alt efter hvor tynd en dej du vil have
1 spsk. sukker eller rørsukker (hvis du brugte vanilje pulver, så tilsæt 2 spsk.)
Kokosolie eller smør til stegning
Tip; for mere smag af jul, kan du tilsætte kanel i dejen
Fremgangsmåde;
- Hæld den kolde risengrød op i en skål og rør sammen med rørsukker, salt og vaniljesukker
- Pisk kort ægget og hæld det op i skålen
- Skyl citronen og appelsinen og riv halvdelen af skallen af begge, ned i sålen og rør godt sammen, så skallen fordeler sig i dejen
- Tænd blusset på middel varme og hæld/spray kokosolie på panden
- Grib ned i dejen med et decilitermål og find den mængde der passer til din ønskede størrelse på klatkagerne
- Hæld dejen på panden i 3 klatter og lad dem stege i 3 minutters tid på hver side
- Kan serveres med sukker, kanel sukker, marmelade – se min hjemmelavede hindbær/brombær marmelade, flour melis, sirup mm.
Velbekomme!