Morgenmad, OPSKRIFTER, T I L B E H Ø R

Knasede kakao granola

Reklame for Urtekram og Finax
Lækker kakao granola til din morgenmad

Granola er en fantastisk topping, til dagens vigtigste måltid. Denne granola er lavet med kakao og har en lækker karamelliseret smag, som går godt til både yoghurt, chiagrød og smoothiebowls. Desuden er det hamrende nemt, at lave en lækker granola – du kan faktisk bare tømme dine køkkenskabe for korn, kerner og tørrede frugter, komme det en tur i ovnen og så er der topping til flere dage. Når jeg laver granola, så laver jeg gerne to forskellige slags, når jeg alligevel er i gang.

Det er egentlig kun fantasien der sætter grænser, når du laver din egen granola. Du kan mikse de kombinationer, som du måske i forvejen hælder ovenpå din morgenmad, og blande dem med en lækker sirup, honning, banan eller peanutbutter, og riste dem sprøde i ovnen. Det smager dejligt og gør efter min mening, morgenmaden lidt mere spændende!

Måske du også vil kunne lide; Knasende lys granola med mandler og mørk chokolade

INGREDIENSER – 1 bradepande kakao granola

1 spsk. kokos olie (Urtekram)
1 dl. havregryn
1 dl. sesamfrø (Finax)
1/2 dl. solsikkekerner (Finax)
1/2 dl. græskarkerner (Finax)
1/2 dl. hørfrø (Finax)
5 spsk. kokossirup (Urtekram)
3 spsk. kakao pulver (Urtekram)
1,5 dl. hasselnødder
1 1/2 dl. mandler

Efter bagning;

1 dl. hampefrø (Finax)
50 gr. mørk chokolade
1 dl. kokosflager (Urtekram)

Tip; Hvis du gerne vil have en kombination af sødme og salt, hvilket jeg selv er ret vild med. Så kan du tilføje 1 tsk. flagesalt til din granola. Du kan også søde din granola med en moden, most banan – det kræver dog længere bagetid (20 – 25 min.)

Fremgangsmåde;
  1. Varm kort kokosolien op i mikroovnen til den er smeltet
  2. Hak halvdelen af nødderne groft og hæld alle tørre ingredienser i en skål og bland sirup og kokosolie i
  3. Rør godt rundt i blandingen så alle ingredienser bliver fordelt ligeligt
  4. Tænd ovnen på 180 graders varmluft
  5. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel massen med en gaffel i et forholdsvis tyndt lag – må gerne ligge i klumper, så din granola får noget styktur
  6. Bag din kakao granola i 12 – 15 minutters tid – vend din granola ofte under bagning, så den ikke brænder på
  7. Tag et stykke af din granola ud af ovnen efter 12 minutter og lad det køle – smag til om det skal være mere sprødt
  8. Lad din granola køle på et stykke bagepapir på en bagerist, så den er hævet over bordpladen
  9. Hér tilføjer du din chokolade (hakkes groft), hampefrø og kokos flager
  10. Servér din kakao graola ovenpå chiagrød, yoghurt, med mælk eller på din smoothie bowl

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.