Så er der endnu en snack du kan blive svært afhængig af, på bloggen. Denne gang er det; Knasende og sprøde græskarkerner og kikærter

Jeg lavede dette lækre græskarkerne- og kikærtemix, igen den anden dag, da de simpelthen klæder en hver salat, så godt. Du kan også snildt bruge dem som snacks til dine gæster, ligesom hvis du ville sætte en skål peanuts på bordet.Og synes, at det giver en smag, når de her sprøde, krydrede herligheder, bliver blandet sammen med noget, som har en basisk, syrlig eller sød smag. Jeg er også typen der altid skal have peanuts ovenpå min salat, når jeg får salatbar på en restaurant. Det gør altså noget ved smagsoplevelsen, når den bliver piftet op med noget saltet og knasende.

Det er en snack jeg efterhånden har lavet mane gange, da de hurtigt bliver spist. Jeg bruger dem både som topping, men især også som snacks, når jeg får lyst til noget lækkert, hen ad aftenen. De smager fantastisk og desuden er græskarkerner sundt for din krop. Ydermere er der kun knap 120 kcal. pr. 100 gr. i kikærter. Hvilket jo betyder, at man sagtens kan spise en håndfuld eller to, med god samvittighed. Dog skal du huske på at der er en del kalorier i græskarkernerne. Hvilket er derfor jeg kun bruger maks. 1 dl, i mine mix.

Første gang jeg lavede ristede kikærter, lavede jeg kun en enkelt dåse, anden gang to, og nu laver jeg kontinuerligt 3 dåser hver gang. Det tager for lang tid at lave, i forhold til hvor hurtigt de bliver spist. Desuden er det bare rart at have en snack stående, så man ikke overvejer andre muligheder. Det kender vi jo alle sammen 😉

1 portion – Du skal bruge;

1 dåse kikærter
1/2 dl. græskarkerner
Lidt stødt chili
1 knivspids salt
3 spsk. olie
2 spsk. sigtet speltmel
2 spsk. af din yndlings krydderi. Jeg kan godt lide at bruge paprika og cayennepeber (kan undlades hvis du bruger chili)

Du kan bruge alle dine yndlings krydderier, hvis du ikke ligger inde med ovenstående, eller hvis du ønsker en helt anden smag.

Fremgangsmåde;

Inden ovn:

    1. Åben dåsen og hæld kikærterne over i en si. Sørg for at så meget overydende væske som muligt væk fra kikærterne
    2. Fold en masse stykker køkkenrulle ud som underlag og hæld kikærterne ud på køkkenrullen og dæk dem til, med endnu et lag køkkenrulle ovenpå
    3. Tænd ovnen på 200 grader
    4. Lad dem ligge i 10 min og dup dem af. Hæld dem ned i en 2 liters pose med de resterende ingredienser og ryst posen godt – Tip; sørg for at der er lidt luft i posen, tag fat om toppen og drej posen rundt. På den måde bliver posen fyldt op med luft, og du kan rigtigt ryste din pose, så alle ingredienserne bliver blandet sammen.
  1. I ovn:
    1. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld posens indhold ud på bagepladen. Fordel kikæter og græskarkerner godt, så de så vidt som muligt ikke hænger sammen
    2. Stil dem i midten af ovnen og giv dem 30 minutter, alt efter hvor sprød du gerne vil have dem
    3. Hold øje med dem, og vend dem hvert 15. minut. Efter de 30 minutter, vender du dem hvert 5 minut, hvis du vil have dem mere sprøde
    4. Når de er færdige, køles de af på en bagerist og så er de klar til brug

// Indlægget er sponsoreret af Lahme Kommuikation og Finax.dk

2 thoughts on “Knasende og sprøde græskarkerner og kikærter”

    1. Hej Natalie

      De holder i 1 – 2 uger – sørg for at de kan få luft og lad dem køle helt af, inden du hælder dem i et glas 🙂

      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.