Kold kartoffelsalat med bacon og purløg

Her har du en nem opskrift på en super lækker, kold kartoffelsalat – et godt tilbehør til din frokost eller aftensmad. Den går godt til både koldt bord, men også varme retter. Måske det skal være et tilbehør til påskebordet?

Du kan med fordel altid gemme dine kogte kartofler eller koge dine restkartofler og lave kold kartoffelsalat. Den kræver ikke alverdens ingredienser og smager bare hamrende godt. Den er især også et hit til den dejlige sommertid vi går i møde.

Du vælger selv om du vil bruge både rødløg og forårsløg eller nøjes med en enkelt af ingredienserne. Du kan desuden tilføje mayonnaise for mere smag eller karry for en anden smag. Din kold kartoffelsalat kan sagtens gemmes i køleskabet i nogle dage.

Måske du også vil kunne lide; Bagte peberfrugter med olie eller Stegt broccolisalat med parmesan og saltmandler

Kold kartoffelsalat med bacon og purløg

Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Antal: 2 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 400 gr. kartofler
  • 250 gr. bacon i skiver
  • 1 rødløg
  • 2 forårsløg (kan undlades og erstattes med et ekstra rødløg)
  • 1 lille bundt purløg
  • 2,5 spsk. 18% cremefraiche
  • Smag til med salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl og rens kartoflerne fri fra jord og skær dem ud i lige store stykker, så kogningen passer med, at alle skal have lige lang tid. Sæt kartoflerne i kog til de er færdige og hæld så koldt vand over dem, så du stopper kogningen - Du kan tjekke om de er færdige ved, at sætte en stegenål eller kniv ned i en af kartoflerne. Hvis den glider af er den færdig, hvis ikke skal de have noget mere
  • Steg baconen i mens og lad det derefter dryppe af på et par stykker køkkenrulle - jeg kan bedst lide, at min bacon ikke er for mørk i denne sammenhæng
  • Derefter snitter du rødløg og forårsløg i små stykker og hælder dem ned i en skål, så de er klar til brug
  • Skær de kogte kartofler ud i mindre stykker og hæld dem ned i skålen til løgene - jeg kan godt lide at mine ikke er skåret i for små stykker. Udover det, så spiser jeg dem med skræl på
  • Skyl purløgene og klip dem i 0,5 cm. ca. ned i skålen med løg og kartofler og vend creme fraichen i. Smag til med salt og peber. Du kan evt. tilføje en smule mayonnaise eller karry for mere eller anden smag.

Velbekomme!

Opskrift på en super nem og lækker kold kartoffelsalat - et lækkert tilbehør til din frokost eller aftensmad. Den går godt til både kolde og varme retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.