Kroketter med bacon og svampe, et kæmpe hit hjemme hos os, som både er vilde med sprøde og cremede elementer, til eksempelvis nytår. Du får de sprødeste kroketter med en cremet midte af bacon og svampe. Jeg smagte for første gang kroketter med serrano for nogle år siden til nytår, og det var super lækkert at sidde og snacke i, i mens vi hørte Dronningens nytårstale.

Nu har jeg lavet min egen opskrift, med mine favoritter og jeg synes helt klart, at du skal prøve den! Jeg lavede mine kroketter med bacon og svampe, sidste år, til et tapasbord, og jeg tænkte, at de også ville fungere super godt til nytår. Så jeg gentog succesen og gæsterne var vilde med dem! Selv min bror og svigerinde, som ikke kan lide konsistensen af svampe, var vilde med dem. Jeg har bare glemt at dele opskriften med jer!

Du kan lave dem som appetizer, men især også som et element til raclette. Jeg lavede også en ordentlig stak kroketter, til sidste års nytårsaften. De lå klar på en tallerken til, at folk bare kunne stikke en gaffel i, og sætte den ned i en oliefondue. Så var de friske og klar på ingen tid. De skal nemlig serveres frisklavet, så de er sprøde og lune, da midten bliver cremet af varmen. Super lækkert og anderledes til raclette. Du kan evt. servere en dip til, hvis du lyster. Men de kan også sagtens spisers uden noget til.

Kan jeg udskifte nogle af elementerne i dine kroketter med svampe?

Ja, du kan sagtens vælge at udskifte nogle elementer i mine kroketter med bacon og svampe, hvis du f.eks. ikke spiser svin. Det kan f.eks. være oksepølse. Og så kan de også vendes i almindelig rasp. Men panko rasp er bestemt at foretrække. Især en dobbeltpanering. Jeg lover dig, det vil du ikke fortryde. Men du kan også sagtens skifte eller tilføje andre elementer.

Måske du også vil kunne lide disse opskrifter, til nytårsaften: Saltmandler | Tarteletter med høns i asparges | Lakseroulade med spinat og broccoli | Cremet kartoffel-porre suppe | Spicy tomatsuppe | Græskarsuppe | Pull apart brød med flydende mozzarella, krydderurter og hvidløg | Pestosnurrer med mozzarella og hvidløg | Hvid chokolademousse med nødder og jordbær | Blødende chokolademuffins

kroketter med bacon og svampe
kroketter med bacon og svampe
kroketter med bacon og svampe
kroketter med bacon og svampe

Kroketter med bacon og svampe

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 22 kroketter
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 100 gr. champignons
  • 100 gr. bacon i tern
  • 30 gr. tørret serrano (ikke røget!)
  • 50 gr. smør
  • 1 lille løg
  • 50 gr. mel
  • 1,5 dl. svine fond (1,5 dl. kogende vand + 1/2 svine bouillon)
  • 1 dl. letmælk
  • Smages til med salt og peber
  • 2 æg til panering
  • 1 pose panko rasp
  • Rigeligt smagsneutral olie til stegning

Sådan gør du

  • Først forberedes ingredienserne. Hæld kogende vand og svine boullion ned i en skål. Skær løg, champignons (de skal renses for jord først) og serrano ud i små stykker, og stil det klar til brug i skåle
  • Svits baconen i et par minutter ved 7/9 varme. Hæld derefter løgene på panden og brun dem let af. Derefter kommes serrano og champignons på panden og det hele steges sammen. Det skal ikke have stegeskorper, men de skal være gyldne og bløde
  • Tilføj smøren og lad den smelte. Derefter hælder du melet ved og rører godt sammen til en "melbolle". Tilføj så fonden i panden og rør ud, og gør det samme med mælken, til så det bliver en cremet, men "fast" masse. Smag til med salt og peber
  • Hæld massen ned på en tallerken og spred det ud godt, for hurtigere proces. Lad det stå og køle i 20 min.
  • Tænd en lille gryde på 5/9 eller en olie fondue og lad olien blive varm. Olien skal kunne dække kroketterne
  • Panér alle kroketterne, så de er klar til olien. På den måde kan du hele tiden have øjnene på dem, så de ikke bliver svedne under stegning. Og så er det markant tidsbesparende
  • Slå 2 æg ud i en lille skål og pisk det. Hæld også panko rasp i en skål. (gør det i små skåle for at mindske spild af æg og panko) Rul kugler a ca. 15 gr. og vend dem først i æg og derefter panko. Gentag for dobbeltpanering – det vil du ikke fortryde!
  • Læg et par kroketter ned i olien (de skal være dækket med olie) med en spsk. og lad dem blive gyldne, inden de tages op. Vær opmærksomme på dem! De skal ikke have særlig lang tid! Læg dem på en tallerken med to stykker køkkenrulle, som kan suge den overflødige olie.

Velbekomme!

kroketter med bacon og svampe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.