Krydret tomatsovs med kødboller og frisk basilikum

Krydret tomatsovs med kødboller og friske krydderurter

Italiensk inspireret, krydret tomatsovs med kødboller og frisk basilikum – nem og lækker aftensmad

Jeg lavede denne lækre tomatsovs med saftige kødboller, igår aftes, da aftensmaden skulle være nem. Det er noget tid siden jeg sidst har lavet den, og nu har jeg fået den to dage i træk.  Både igår afsted og på arbejdet i torsdags. Ja, så god er den! Og den er lavet fra bunden begge gange – det er det hele værd!

Den er lækker og smagfuld, og så er det også en af de retter som er nem at have med at gøre, også selvom man kommer sent hjem, eller hvis man ikke orker at stå i køkkenet hele dagen. Dog synes jeg, at retten bliver bedst, hvis den får lov til, at stå og simre længere end en halv time, som man faktisk godt kan nøjes med.

Du skal bruge;

Tomatsovs;

2 dåser hakkede tomater
2 dåser tomat puré
1 dl. kogende vand
1 hakket løg
2 fed hvidløg
3 spsk. krydderier hvidløg og urter (Santa Maria)
2 oksebouillon
1/2 tsk. sukker
Salt og peber

Fremgangsmåde;

  1. Svits løg, hvidløg og krydderier på panden i olivenolie
  2. Kog halvanden dl. vand og kom bouillonterningerne i vandet til de opløses
  3. Tilføj de hakkede tomater, puré og boullion i gryden
  4. Lad det simre og smag til med salt og peber.

Kødboller;

500 gr oksekød (Jeg brugte 4 – 7%)
Lidt frisk basilikum
1 æg
1 løg (hakkes)
2 fed hvidløg
2 pakker frisk mozerella
Salt
Peber

Fremgangsmåde;

  1. Skyl og hak basilikummen i små stykker, det samme gør du med mozerellaen
  2. Kom kød og de resterende ingredienser i en skål
  3. Rør alle ingredienserne godt sammen og form massen til kødboller i ønsket størrelse
  4. Når kødbollerne er formet, svitses de kort på panden, og derefter kommes tomatsovsen over kødbollerne, hvorefter de bliver kogt færdigt, sammen med sovsen i mens den simre
  5. Lad sovsen simre på halvt blus i en halv time – en times tid, så kødbollerne bliver kogt færdigt
  6. Serveres med (grov) spaghetti og pyntes med frisk basilikum og friskrevet parmesan

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *