Kylling i stegeso med grøntsager og kartofler

Kylling i stegeso med grøntsager og kartofler

Kylling i stegeso med grøntsager og kartofler, og den lækreste fond! Jeg elsker helstegt kylling! Om det er i ovnen eller på grillen, er lige meget. Bare den er saftig og mør, og det er denne! Mine forældre laver gerne ølkylling på grillen og jeg siger dig! Den bliver så saftig og sprød udenpå. Det smager vanvittigt godt! Desværre er jeg ikke den store griller – selvom jeg rigtig gerne ville være det. Så i denne omgang har jeg selv lavet helstegt kylling i stegeso.

En super simpel og virkelig lækker ret! Kyllingen passer sig selv i ovnen, så snart grøntsagerne er snittet og fonden er tilføjet og så kan du ellers tage dig af andre huslige ting eller endda hygge med familien, inden i sætter jer til bords. Jeg er vild med retter som ikke tager særlig lang tid at lave og som derefter bare står og hygger sig. Så føler man ikke, at man bruger hele dagen i køkkenet og så er det hele spist på 15 minutter. Også selvom jeg godt kan lide at stå i køkkenet. Men nu går jeg en tid i møde hvor der venter sig en lille og min tid bliver nu brugt ekstra meget på hende, hvorfor tiden i køkkenet er alfa omega for mig. Og hvem kan ikke godt lide mad som er simpel at lave og som samtidig stadig smager vanvittigt godt?

Når kyllingen er færdig, kan du enten lave en lækker sauce med fonden der er i stegesoen eller fryse den ned til en anden gang – Jeg hældte min fond fra og gemte den, så den kan bruges til suppe. Jeg serverede en bearnaise sauce til min kylling, grøntsager og kartofler, da jeg nogle dage forinden havde lovet min kæreste, at vi snart skulle have bearnaise sauce igen. Men du kan også servere den med min hjemmelavede tzatziki til.

Desuden var der rester tilbage af retten, så jeg pullede det resterende kylling, blandede det med grøntsagerne og tilføjede en smule fond ved. Det gav en super lækker smag og en sauce til retten, dagen derpå.

Måske du også vil kunne lide nogle af mine andre nemme retter; Pastaret med flødesauce, bacon og kylling, bagt pastaret med grøntsager, bacon og oksekød eller min one pot pasta med med champignon og bacon

Kylling i stegeso med grøntsager og kartofler

Kylling i stegeso med grøntsager og kartofler

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t 30 min
Keyword: Kylling i stegeso
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

 • 1 hel kylling (1300-1600 gr.)
 • 8 terninger hønsefond
 • 1 liter kogende vand
 • 7 store gulerødder
 • 2 stk. squash
 • 6 rødløg
 • 8 store bagekartofler
 • 6 fed hvidløg
 • 80 gr. smør
 • 1/2 bundt frisk timian
 • 1-2 dl. hvidvin (kan undlades)
 • Salt og peber til at krydre med

Sådan gør du

 • Sæt vand i kog, så du kan lave din bouillon klar. Doser vandet og hæld bouillonterningerne ned i vandet og rør rundt
 • Rens kyllingen og gnub salt og peber udenpå kyllingen. Brun derefter alle sider af kyllingen af i 1/3 smør på en pande
 • Rens squash og kartofler fri for jord. Skræl gulerødderne og pil løgene og skær dem, kartofler og squash ud i mundrette stykker. Hvidløgene skal bare fordeles hele i stegesoen – jeg giver dem lige et tryk med den flade side af kniven, så de "mases". Det giver meget mere smag til retten
 • Fordel halvdelen af grøntsagerne i stegesoen og læg kyllingen over i stegesoen ovenpå grøntsagerne. Hæld den sidste halvdel af grøntsagerne udenom kyllingen. Skyl timianen og fordel den rundt om kyllingen og kom et par kviste ind i kyllingen
 • Skær det resterende 2/3 smør i mindre stykker og fordel det ud over kyllingen. Hæld fonden rundt om kyllingen og hæld også gerne en sjat hvidvin i stegesoen
 • Tænd oven på 200 graders over- og under varme og stil stegesoen ind i ovnen i 1.5 time med låget på
 • Fjern låget i de sidste 30 min. af stegetiden
 • Når kyllingen er færdig, kan du enten lave en sauce med fonden der er i stegesoen eller fryse den ned til en anden gang, hvor du skal bruge en lækker fond – Jeg hældte min fond fra og gemte den, så den kan bruges til suppe en anden dag. Den kan sagtens fryses – gerne i isterningeposer så den er nem at dosere.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.