Lækker kartoffel/bacon tærte med grøntsager og mozzarella | Stop madspild

Lækker kartoffel bacon tærte med rest af grøntsager fra ugens løb.

Tærte er jo virkelig noget af det lækreste og nemmeste man kan lave – specielt om søndagen, hvor sofaen måske trækker lidt mere end køkkenet. Hér har du mulighed for at bruge resterne af de råvarer, som du har tilbage i køleskabet, fra ugen løb, i din tærte. Det er ret praktisk på den måde, at få ryddet ryddet op i køleskabet, så du er klar til at fylde det med nye og friske grøntsager. Det er især super lækkert hvis du serveret tzatziki eller tomatsalat med løg, frisk basilikum, balsamico og olie til. Det er mine favoritter.

Vi havde gæster i fredags, hvor jeg bl.a. serverede nogle lækre Lækre kartoffelpizzaer med krydderurter, som uden tvivl er min all time favorit pizza! Og jeg er normalt ikke den store pizza spiser. Men dén er altså et hit! Jeg havde nogle oliemarinerede kartofler med rosmarin og hvidløg til overs, som jeg gemte i køleskabet, for det skal jo ikke gå til spilde! Dagen efter besluttede jeg mig for, at jeg ville bruge resterne til en lækker tærte.

Desuden havde jeg noget gulerodspulp tilbage, fra da jeg juicede om torsdagen – ja det gemmer jeg også – det er jo fjollet at smide god fyld ud! Det samme gælder alle dine andre grøntsager eller faktisk bare pulp generelt. Jeg gemmer både grøntsags- og frugt pulp til andre madkreationer. Dog hver for sig! Med mindre det er noget der kan bære en kombination af frugt og grønt.

Du skal bruge;
Dej;

100 gr. fuldkornsmel
100 gr. hvedemel
1 spsk. olivenolie
1 dl. vand
1/2 tsk. salt

Tip; Du kan også købe en tærte bund i Fakta som er klar til brug, hvis du vil springe dej processen over – så tiden i køkkenet bliver kortere

Fyld;

1/2 bagekartoffel
2 fed hvidløg
2 pakker bacon i tern
10 æg
Frisk rosmarin
150 gr. gulerodspulp
8 kugler frossen spinat
1 mozzarella
Salt og peber
3 spsk. af dine yndlings krydderier (Jeg brugte de to fra Bodylab)

Tzatziki

2 økologiske agurker
300 gr. græsk yoghurt
3 fed hvidløg
1/2 spsk. salt

Fremgangsmåde;
Tærte;
  1. Varm din ovn op til 200 grader
  2. Kom mel, salt, olie og vand (lidt efter lidt) i en skål og ælt det sammen, til en lind dej
  3. Drys lidt mel ud på bordpladen, lig dejen derpå og rul den ud i en cirkel, med en køkkenrulle
  4. Kom lidt olie på din silikone form eller tærtefad, og lig dejen ovenpå. Sørg for at den passer rundt i alle kanter
  5. Bag dejen ved 200 grader i 15 min. inden fylden kommes på. Behøves ikke, hvis man køber en færdig dej.
  6. Riv kartoflerne på et mandolin jern og kom dem ned i en pose med olie, frisk rosmarin som er hakket, salt og presset hvidløg, og lig posen til side, så olien og smagen kan trække ind i kartoflerne
  7. I mens dejen bages steger du din bacon og tøer spinaten op
  8. Fordel spinat, gulerødder og halvdelen af baconen på tærtebunden
  9. Pisk æg og krydderier sammen og hæld massen i tærten
  10. Lig kartoflerne ud på toppen af æggemassen og kom den sidste halvdel bacon på kartoflerne
  11. Skær mozzarellaen i fine skiver og lig dem ovenpå tærten, med lidt ekstra rosmarin
  12. Bag tærten færdig i ovnen i 35-40 minutter
Tzatziki;
  1. Riv agurken på et rivejern og kom agurkerne i en skål
  2. Hæld lidt salt ud over agurkerne så saften trækkes ud – lad dem stå i 15 minutter
  3. Pres hvidløgene og bland dem med den græske yoghurt
  4. Pres vandet ud af agurkerne af flere omgange – der er mere end du tror
  5. Bland agurkerne med yoghurten og rør godt rundt – smag til med salt

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *