Lækker og knasende granola med kerner, mandler og mørk chokolade

Nogle produkter er sponsoreret af Finax og Urtekram og indeholder affiliate links

Lækker og knasende granola med kerner, mandler og mørk chokolade smoothiebowls topping yoghurt chiafrø bodylab urtekram finax passionsfrugt chiagrød Mia Lindholm Blog Blogger Opskrift

Granola er perfekt til morgenmaden – enten ovenpå yoghurt eller på en smoothiebowl. Hvilket er derfor jeg altid laver min egen granola. Så kan jeg nemlig lave den med præcis de ingredienser, som jeg kan lide. Jeg kan godt lide en granola som er blandet med knas og sødme. Derfor har jeg denne gang lavet en lækker og knasende granola med kerner, mandler og mørk chokolade, blandet med banan, peanutbutter og chokolade stykker.

Du skal bruge;

200 gr. moden banan
80 gr. fin- eller grov valsede havregryn
150 gr. mandler (halvdelen kan hakkes groft, hvis du lyster)
100 gr. græskarkerner (Finax)
30 gr. solsikkekerner (Finax)
1 dl. sesamfrø (Finax)
50 gr. kokos sirup (Urtekram)
1 spsk. crunchy peanutbutter – ca. 40 gr. (Bodylab)
2 tsk. kanel (Santa Maria)

Når granolaen er bagt og kølet af, tilsættes;

100 gr. strø dadler (Urtekram)
30 gr. ristede kokosflager (Urtekram)
3 spsk. kakao nibs – kan købes hér eller 1/2 sukkerfri Break up chokolade med Dark Chocolate Almond (groft hakket) Kan købes hér
1/2 dl. chia frø kan købes hér

Flere af ovenstående ingredienser kan sagtens undlades eller erstattes – brug gerne hvad du har i køkkenskabene af forskellige korn, kerner, gryn og tørret frugt.Lækker og knasende granola med kerner, mandler og mørk chokolade smoothiebowls topping yoghurt chiafrø bodylab urtekram finax passionsfrugt chiagrød Mia Lindholm Blog Blogger Opskrift

Fremgangsmåde;
  1. Varm ovnen op til 180 grader
  2. Mos bananen med en gaffel i en skål
  3. Bland de resterende ingredienser i første punkt, i skålen og rør godt rundt
  4. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel massen på pladen
  5. Sæt bradepanden i ovnen 0g bag din granola i 30 minutter – rør rundt jævnligt. Første gang efter 10 minutter og derefter hvert 5. minut
  6. Når granolaen er bagt, stilles den til afkøling på bagepapiret på en rist
  7. Først når den er helt afkølet, tilsætter du chokolade, chia frø, kokosflager, tørret frugt mm.

 Velbekomme!Lækker og knasende granola med kerner, mandler og mørk chokolade smoothiebowls topping yoghurt chiafrø bodylab urtekram finax passionsfrugt chiagrød Mia Lindholm Blog Blogger Opskrift

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *