Jeg lavede disse virkelig lækre spaghetti squash den anden dag til aftensmad. En let ret, hvor størstedelen består af grøntsager. Og det smager fantastisk! Det behøver ikke at være kedeligt, at spise grøntsager. Og hvis man lige sætter sig ind i de forskellige slags, så er der virkelig et stort udvalg, som man kan lave noget rigtig lækkert ud af. Det kræver bare lidt fantasi og nogle gode smags sammensætninger – og så er du godt kørende.Spaghetti squashen passer sig selv i ovnen, og i mens kan du tilberede resten af fyldet. Det er min erfaring, at det er meget få, som har kendskab til spaghetti squash, da den heller ikke altid er helt nemt at finde, men også fordi folk ikke ved hvad de skal stille op med den.

Men, den er faktisk rigtig genial! Hvis du prøver at trappe ned for kulhydraterne i form af ris, kartofler og pasta, så er disse god erstatning for spaghetti. Når man river den efter bagning, skiller den ad, og får en spaghetti agtig konsistens, bare tyndere, end det vi normalt kender. Og så kan du jo komme al din favorit fyld i. Hvis du ikke er så kulhydratforskrækket, kan du servere mit lækre pestobrød til, som jeg også gjorde.

Ingredienser – Spaghetti squash til 3-4 personer ;

1 spaghetti squash
1 snack peber
1 pakke bacon
Frisk timian
2 kyllingebryst fileter
200 gr champignons
3 forårsløg
50 gr. cheddar ost
Olivenolie til pensling

Fremgangmåde;

  1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme
  2. Del squashen i to stykker, fjern kernerne og de tråde som kernerne sidder i
  3. Pensl dem med olie, kom frisk timian og salt på squashen, og stil dem i ovnen i 50 minutter
  4. Steg baconen på panden, så de næsten er sprøde og hæld dem op i en skål
  5. Skær kyllingen i mindre stykker og steg dem på panden med dine yndlings krydderier og frisk timian
  6. Vask snackpeber, forårsløg og champignons og skær dem ud i små stykker og rist dem på en anden pande
  7. Når kyllingen er færdig hælder du baconen oveni og steger det færdigt
  8. Når tiden er gået, tager du squashen ud af ovnen og river den fra ende til anden med en gaffel, så den skiller. Riv helt ned til skallen, uden at rive igennem
  9. Til sidst blander du grøntsager og kød sammen med squashen og hælder det tilbage i squash skallen,
  10. Derefter toppes de med cheddar ost og tilbage i ovnen i 10 minutter, så osten smelter

Velbekomme! Se endnu en opskrift nedenfor, på spaghetti squash carbonara.

image

Processed with VSCO with f2 preset

Spaghetti squash carbonara med bacon, champignon og frisk spinat

Du kender godt den traditionelle spaghetti carbonara, ikke? Den der cremede, lækre spaghettiret med ost, fløde og bacon. Det er en af mine absolut pasta favoritter, hvorfor jeg er helt skudt i det her lækre bud på en sundere spaghetti carbonara, hvor spaghettien er lavet på denne lækre spaghetti squash.

Jeg har desuden tilsat lidt flere grøntsager, end man ville i den traditionelle pastaret, som er uden grøntsager. Hvilket jeg har gjort fordi jeg gerne vil gøre den en smule sundere, nu hvor den i forvejen indeholder både fløde, ost og bacon. Den er faktisk et super måltid for dig som spiser efter LCHF principperne. Det kan du jo gøre præcis, som  du har lyst til.

Ingredienser | Carbonara med spaghetti squash til 4 personer

1 stor spaghetti squash
Olie til pensling af din spaghetti squash
2 pakker bacon
En lille pakke champignons
1 stor pose frisk spinat
6 æggeblommer
1 brik parmesan ost
1/4 L. piskefløde
Salt og peber

Fremgangsmåde;

  1. Tænd ovnen på 180 graders varmluft
  2. Halvér din spaghetti squash og fjern stenene og pensl den med olie, salt og peber. Lig dine squash på en beklædt bageplade og stil dem ind i ovnen i 50 minutter – til din spaghetti squash får farve
  3. Hæld dine æggeblommer i en skål med halvdelen af fløde og riv hele parmesanosten ned i skålen. Rør godt rundt og stil den klar på køkkenbordet til brug
  4. Steg dine bacontern til de får farve og lig dem over på en tallerken. Svits dine champignons på samme pande som baconen og tilføj spinaten når champignonerne har fået farve
  5. Når dine spaghetti squash er færdigbagt, river du dem med en gaffel så de bliver helt trævlet. Riv helt ned til skallen, uden at rive igennem. Hæld dem derefter ned på panden og bland det kort sammen
  6. Hæld blandingen med parmesan ost, æg og fløde op i panden med champignons, spinat og spaghetti squash, og tilføj halvdelen af baconen. Bland godt rundt og varm det godt op og server med resten af baconen ovenpå

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.