Spaghetti squash med timian, kylling og bacon, og svitsede grøntsager

lækker spaghetti squash med timian, bacon og blandede grøntsager

Jeg lavede disse virkelig lækre spaghetti squash den anden dag til aftensmad. En let ret, hvor størstedelen består af grøntsager. Og det smager fantastisk! Det behøver ikke at være kedeligt, at spise grøntsager. Og hvis man lige sætter sig ind i de forskellige slags, så er der virkelig et stort udvalg, som man kan lave noget rigtig lækkert ud af. Det kræver bare lidt fantasi og nogle gode smags sammensætninger – og så er du godt kørende.Spaghetti squashen passer sig selv i ovnen, og i mens kan du tilberede resten af fyldet. Det er min erfaring, at det er meget få, som har kendskab til spaghetti squash, da den heller ikke altid er helt nemt at finde, men også fordi folk ikke ved hvad de skal stille op med den.

Men, den er faktisk rigtig genial! Hvis du prøver at trappe ned for kulhydraterne i form af ris, kartofler og pasta, så er disse god erstatning for spaghetti. Når man river den efter bagning, skiller den ad, og får en spaghetti agtig konsistens, bare tyndere, end det vi normalt kender. Og så kan du jo komme al din favorit fyld i. Hvis du ikke er så kulhydratforskrækket, kan du servere mit lækre pestobrød til, som jeg også gjorde.

Til 2 personer – Du skal bruge;

1 spaghetti squash
1 snack peber
1 pakke bacon
Frisk timian
2 kyllingebryst fileter
200 gr champignons
3 forårsløg
50 gr. cheddar ost
Olivenolie til pensling

Fremgangmåde;

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Del squashen i to stykker, fjern kernerne og de tråde som kernerne sidder i
  3. Pensl dem med olie, kom frisk timian og salt på squashen, og stil dem i ovnen i 50 minutter

I mens laver du fyldet

  1. Steg baconen på panden, så de næsten er sprøde og hæld dem op i en skål
  2. Skær kyllingen i mindre stykker og steg dem på panden med dine yndlings krydderier og frisk timian
  3. Vask snackpeber, forårsløg og champignons og skær dem ud i små stykker og rist dem på en anden pande
  4. Når kyllingen er færdig hælder du baconen oveni og steger det færdigt
  5. Når tiden er gået, tager du squashen ud af ovnen og river den fra ende til anden med en gaffel, så den skiller. Riv helt ned til skallen, uden at rive igennem
  6. Til sidst blander du grøntsager og kød sammen med squashen og hælder det tilbage i squash skallen,
  7. Derefter toppes de med cheddar ost og tilbage i ovnen i 10 minutter, så osten smelter

Velbekomme!

image image

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *