Så er der gjort klar til weekenden, med en lækker og sukkerfri banankage med kokos, selvfølgelig uden mel og sukker

Jeg laver altid noget sødt og lækkert i weekenden, eller faktisk også ofte i hverdagene, når jeg får en god ide.. Så er der i hvert fald gjort klar til weekendens snacks. Men i weekenderne er det mere “okay”, at spise kage og andre søde sager – heldigvis, så er mine kager som ofte både uden og sukker, hvilket også gør det helt okay for mig, at spise et stykke i hverdagen.På den måde er min krop ret god dækket ind, når min krop skriger efter noget sødt. Og selvom mine kager er uden sukker og mel, smager de stadig mindst ligeså lækkert! Hvad der smager endnu mere lækkert er, at man kan spise et ekstra stykke uden, at skulle have dårlig samvittighed over, at den sætter sig på sidebenene – for det gør dén her ikke!

Jeg er normalt ikke den store kagespiser. Hvis det står foran mig til en fødselsdag, på arbejdet eller et helt tredje sted, så spiser jeg det sjældent. Men hvis jeg selv har lavet en kage og jeg ved, at den kun består af nærende ingredienser. Så kan jeg næsten ikke stoppe igen. De efterfølgende dage, står eftermiddags snacken i hvert fald på kage 😉

Desuden jeg også bare mega kræsen med kage, hvilket nok er derfor jeg hellere vil lave min egen. Men hvis nogen servere en drømmekage, gulerodskage eller kiwikage, så skal jeg nok spise det! 😉

Jeg er sjovt nok ikke så pjattet med chokoladekage (med mindre det er en rigtig fedtet brownie hvor der enten er is eller frugt til, at kompensere for det tunge), på trods af, at jeg er en kæmpe chokoladegis – hvilket også er derfor jeg aldrig har lavet en mørk kage. Måske jeg selv skal prøve, at eksperimentere lidt med sådan én?

Du skal bruge;

30 gr. kokos mel – fint mel (Bodylab/Urtekram)
120 gr. mandelmel (Bodylab/Urtekram)
30 gr. Kokosfiber mel – grove fibre (Bodylab/Urtekram)
40 gr. Mandler
40 gr. Hasselnødder
6 store modne bananer
100 gr. friske dadler (med sten)
1 tsk. bagepulver
5 store æg
2 spsk. Kokosolie (Bodylab)
4 spsk. Zero pure Gold Køb hér
150 gr mørk chokolade (halvdelen til toppen) – Jeg brugte almindelig mørk chokolade til dejen og orange chokolade til toppen

For at gøre kagen lidt mere frisk, kan du tilføje;

1 revet øko. appelsin
Saften fra 1/2 appelsin
1/2 revet øko. citron

Fremgangsmåde;

 1. Tænd ovnen på 160 grader
 2. Mos bananerne godt i en skål, med en gaffel.
 3. Tilsæt mandelmel, kokosmel, kokos fibre, zero gold, æg og bagepulver.
 4. Varm kokosolie op i mikroovnen, hæld det skålen og rør godt rundt.
 5. Fjern stenene fra dadlerne og skær dem ud i stykker.
 6. Hak hasselnødder og mandler groft
 7. Hak halvdelen af chokoladen i store, grove stykker, hæld det i skålen med dadler og nødder, og rør dejen godt sammen.
 8. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen i
 9. Stil bradepanden i ovnen i 50 minutter, til den bliver gylden – hold øje med den.
 10. Tag kagen ud af ovnen og fordel chokoladen i stykker ovenpå kagen.
 11. Når chokoladen er smeltet fordeles den med en dejskraber.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.