Lækker, svampet banankage med nødder, dadler og chokoladechunks

Lækker, svampet banankage med nødder, dadler og chokoladechunks

Jeg sammensatte den her virkelig lækre svampede banankage med nødder, dadler og chokoladechunks, i går morges, så den kunne være klar til om aftenen, når der skulle hygge med film på sofaen. Jeg er normalt ikke den store kagespiser, hvorfor jeg sjældent laver kage, men min kæreste er derimod mega fan af kage, så jeg lavede den her, for hans skyld. Han blev dog lidt skuffet, da han fandt ud af at den var sund, men da han smagte den, var han helt vild og troede først ikke på, at den var sund. Han burde efterhånden vide, at de kager, snacks mm. jeg laver, smager syndigt, uden at være det. Men jeg må se det som en ros, at det smager ligesom en mel og sukkerfyldt kage 😉 I skal selvfølgelig ikke snydes for min opskrift!

(1 lille bradepande) Du skal bruge;

4 små økologiske bananer
100 gr. sukkerfri mørk chokolade (halvdelen skal hakkes, den anden del er til toppen af kagen)
150 gr. mandelmel (blend 150 gr. mandler, hvis ikke du har købe mandelmel i pose)
100 gr. friske dadler (dem i bakke med sten)
40 gr. Paranødder
40 gr. Hasselnødder
3 store økologiske æg
2 spsk. kokosolie (køb hér )
1 spsk. peanutbutter (køb hér)
2  tsk. Zero pure gold (køb hér)
1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde;

  1. Tænd ovnen på 160 grader
  2. Mos bananerne godt i en skål, med en gaffel.
  3. Tilsæt mandelmel, zero gold, æg og bagepulver.
  4. Hak halvdelen af chokoladen i store, grove stykker, fjern stenene fra dadler og skær dem ud i stykker.
  5. Hak hasselnødder og paranødder i grove stykker, og kom det hele i skålen.
  6. Varm kokosolie op i mikroovnen og hæld det skålen med peanutbutter, og rør godt rundt.
  7. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen i
  8. Stil bradepanden i ovnen i 50 minutter, til den bliver gylden – hold øje med den
  9. Tag kagen ud af ovnen og fordel chokoladen ovenpå kagen. Når den er smeltet fordeles den med en dejskraber

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg