Lækker, svampet banankage med nødder, dadler og chokoladechunks

Jeg sammensatte den her virkelig lækre svampede banankage med nødder, dadler og chokoladechunks, i går morges, så den kunne være klar til om aftenen, når der skulle hygge med film på sofaen. Jeg er normalt ikke den store kagespiser, hvorfor jeg sjældent laver kage, men min kæreste er derimod mega fan af kage, så jeg lavede den her, for hans skyld. Han blev dog lidt skuffet, da han fandt ud af at den var sund, men da han smagte den, var han helt vild og troede først ikke på, at den var sund. Han burde efterhånden vide, at de kager, snacks mm. jeg laver, smager syndigt, uden at være det. Men jeg må se det som en ros, at det smager ligesom en mel og sukkerfyldt kage 😉 I skal selvfølgelig ikke snydes for min opskrift!

(1 lille bradepande) Du skal bruge;

4 små modne bananer
100 gr. (sukkerfri) mørk chokolade (halvdelen skal hakkes, den anden del er til ovenpå kagen)
150 gr. mandelmel (blend 150 gr. mandler, hvis ikke du har mandelmel i pose)
100 gr. friske dadler (dem i bakke med sten i)
40 gr. Paranødder
40 gr. Hasselnødder
3 store æg
2 spsk. kokosolie
1 spsk. peanutbutter
2  spsk. akacie honning
1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde;

  1. Tænd ovnen på 160 grader
  2. Mos bananerne godt i en skål, med en gaffel.
  3. Tilsæt mandelmel, honning, æg og bagepulver.
  4. Hak halvdelen af chokoladen i store, grove stykker, fjern stenene fra dadler og skær dem ud i stykker.
  5. Hak hasselnødder og paranødder i grove stykker, og kom det hele i skålen.
  6. Varm kokosolie op i mikroovnen og hæld det skålen med peanutbutter, og rør godt rundt.
  7. Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen i
  8. Stil bradepanden i ovnen i 50 minutter, til den bliver gylden – hold øje med den
  9. Tag kagen ud af ovnen og fordel chokoladen ovenpå kagen. Når den er smeltet fordeles den med en dejskraber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.