Lækkert bananbrød med chokolade og nødder – perfekt weekend snack

Dette lækre bananbrød kan du både spise som kage, men det kan også spises med smør, som en lille erstat for brød. Det er så knap så sundt, men for pokker, det smager godt! 😉

Det er weekend og hvad er bedre end at kunne forkæle sig selv med lidt lækkert, og som oveni købet, stadig består af nogle sunde ingredienser, og som er nemt at bikse sammen?

Jeg plejer altid at lave enten en snack eller en kage, når weekenden nærmer sig. Så der er lidt ekstra lækkert at hygge med, når det er tid til at smække stængerne op på sofaen, nyd god film og hinandens selskab. Min kæreste nyder i hvert fald godt af, at jeg prøver nye opskrifter af – han er altid klar på at smage til, inden jeg deler opskrifterne med jer.

Du skal bruge;

1 æg
4 modne bananer (evt. 1 ekstra til pynt ovenpå brødet)
150 gr. Pure gold – kan købes hér / sukker eller andet sødemiddel
100 gr. hvedemel (Finax)
60 gr. havregryn eller mandelmel
3 tsk. kanel
3 tsk. kardemomme
100 gr. paranødder – du kan også bruge hasselnødder
50 gr. mørk sukkerfri chokolade (Easis)
2 tsk. bagepulver
1/2 vaniljestang
1/2 dl vand

Fremgangsmåde;

  1. Tænd ovnen på 120 grader
  2. Mos bananerne med en gaffel i en skål
  3. Hak chokolade og nødder i grove stykker og kom dem i skålen
  4. Blend havregrynene til fin mel
  5. Hæld de fint malede havregryn og de øvrige ingredienser i skålen og rør godt rundt
  6. Beklæd en rugbrødsform eller spray olie i en silikoneform og stil den på en bagerist
  7. Hæld massen ned i formen, skær en banan over på langs og lig den på toppen af brødet og sæt bananbrødet ind i midten af ovnen
  8. Bag bananbrødet i 45 minutter – til den får en flot farve
  9. Lad den køle af på en rist i formen, inden den serveres

Velbekomme!

// Indlægget indeholder affiliate links

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.