Lækre grove pølsehorn med kerner og ketchup | 3 forskellige slags

Mel og kerner er sponsoreret af Finax

Pølsehorn er altid et hit! Om man er barn eller voksen. De er altid gode at have liggende i køleskabet eller fryseren, til både madpakken eller hvis du er på farten og skal have en hurtig frokost. 

Jeg laver altid en ordentlig stak pølsehorn, så jeg kan ligge halvdelen af dem i fryseren, til de dage hvor jeg f.eks. gerne vil have en nem og hurtig aftensmad. Det samme gør jeg, når jeg laver pizzasnegle. Det er altid rart at have liggende. Især når man har børn. Så er det nemt for både dig eller dit barn, at tage et pølsehorn op, når sulten melder sig. Og så smager de jo bare hamrende godt. Jeg har valgt at komme kerner i mine pølsehorn, så de bliver mere mættende. Desuden smager både korn og kerner jo virkelig godt.

Faktisk er det også ret populært med pizzasnegle og pølsehorn til børnefødselsdage, til bryllupper, konfirmation eller barnedåb, hvor der er børn, som ikke spiser det samme som de voksne. De er nemme at håndtere og barnet kan sagtens tage et pølsehorn i hånden, i mens de går ud og leger. Vi kender alle de børn, som sjældent spiser noget, eller i hvert fald meget lidt, fordi de hellere vil ud og lege end, at sidde til bords med voksne 😉 Hér er 3 forskellige bud på pølsehorn for, at gøre det lidt sjovere for de små.

Se også; mine svampede pizzasnegle med frisk timian og pizzasnegle med oregano og soltørrede tomater
Denne opskrift giver 26 pølsehorn
Jeg lavede 9 stjerne pølsehorn, 8 snoede og 9 almindelige pølsehorn.
Du skal bruge;

30 gr. smør
50 gr. gær
5 dl. letmælk
2 tsk. salt
1 spsk. akciehonning
250 gr. Sigtet speltmel (Finax)
500 gr. Tipo 00 hvedemel – almindelig hvedemel kan også bruges (Finax)
1 dl. solsikkekerner (Finax)
1 dl. hørfrø (Finax)
26 pølsehorns pølser | Svin er kylling
1/2 dl. sesamfrø til pynt (Finax)
2 æg til pensling
Ketchup hvis du vil have det inden i dine pølsehorn

Fremgangsmåde;
  1. Smelt smørret i en gryde, hæld mælken i gryden og varm den op. Lad mælken køle af, til den er fingervarm
  2. Smuldr gær ud i skålen i en røremaskine og opløs gæren. Hæld derefter salt, honning og speltmel i skålen og rør det godt rundt
  3. Derefter tilsætter du hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen til den er glat og smidig.
  4. Spray eller smør siderne af skålen med olie
  5. Dejen stilles til hævning i 5 kvarter med et viskestykke over
  6. Drys hvedemel ud på bordpladen og hæld dejen ud
  7. Rul dejen ud med en kagerulle til den er 1/2 cm tyk

Stjerne pølsehorn;

  1. Lig pølsen på dejen og skær 9 rektangler – det skal passe med, at pølsen kan ses i enderne af den korte side, når den rulles
  2. Rul den korte ende ned af den lange og lig lukningen ned mod bordpladen
  3. Skær 4 snit i pølsehornet, så pølsen er skåret helt over, i mens dejens bund stadig hænger sammen
  4. Beklæd en bradepande og lig pølsehornet over på
  5. Hér tager du fat om pølserne og snoer dem forsigtigt hver i sær, en halv omgang rundt om sig selv – det kan godt være kompliceret indtil man finder teknikken, så prøv dig frem
  6. Stil stjernerne til hævning i 30 minutter inden bagning
  7. Pensl dem med æg inden bagning
  8. Bag pølsehornene ved 180 graders varmluft i 12 – 15 minutter, til de er gyldne

Snoede pølsehorn;

  1.  Skær 8 lange og tynde strimler på 1 cm. der er 3 gange så lange som pølsen
  2. Lig den ene ende på toppen af pølsen og sno dejen rundt om sig selv
  3. Derefter snoer du den rundt om pølsen og slutter af med, at komme enden ind under dejen – hvis du har snoet den stramt, så lig den pølsehornet på enden, så den ikke går op
  4. Lig den på en beklædt bradepande og lad dem hæve i 30 minutter
  5. Pensl med æg og drys sesamfrø på toppen inden bagning
  6. Bag pølsehornene ved 180 graders varmluft i 12 – 15 minutter, til de er gyldne

Almindelige pølsehorn;

  1. Skær 9 trekanter ud (Hér må bunden gerne være lidt længere end pølsen – trekanterne må gerne være lange som et pizza slize)
  2. Hæld en stribe ketchup langs bunden af trekanten og lig en pølse derpå (kan undlades)
  3. Rul dejen over pølsen og op mod spidsen
  4. Lig pølsehornene på en beklædt bradepande og lad dem hæve i 30 minutter
  5. Pensl med æg og drys sesamfrø på toppen inden bagning
  6. Bag pølsehornene ved 180 graders varmluft i 12 – 15 minutter, til de er gyldne

Jeg serverer mine pølsehorn med ketchup og sød fransk sennep

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *