Lækre, hjemmelavede fastelavnsboller med creme

Det er fastelavn på søndag, og så skal i selvfølgelig have min opskrift, på lækre fastelavnsboller med creme.

Jeg lavede dem igen den anden dag, og de er virkelig lækre. Ikke nok med at de er svampede og lækre, men den hjemmelavede creme topper virkelig oplevelsen. Første gang jeg lavede dem, var det et eksperiment til min fødselsdag, så jeg var forberedt på hvordan de skulle laves. Jeg var lidt i tvivl om, jeg skulle servere dem for mine gæster, eller om jeg skulle lave noget helt andet. Men jeg er blevet enig med mig selv om, at fastelavnsboller jo, kan snackes i løbet af ugen op til fastelavn, så jeg lavede min populære lime cheesecake med Knoppersbund, til mine gæster i stedet.

Jeg havde min bedste veninde på besøg, første gang jeg lavede dem, og vi var enige om, at resultatet blev ret godt. Jeg tog de sidste med hjem til mine bedsteforældre, og de var ret glade for dem – især min morfar som har sukkersyge. De er nemlig sukkerfrie.

Fastelavnsboller kan laves på så mange forskellige måder. Man kan variere smag, fyld og udseende. Hvorfor det også er hyggeligt at lave dem i selskab med børn. Jeg kan huske da vi var små, og min mor lod min bror og jeg selv bestemme, hvordan glassuren skulle se ud, og hvad de skulle pyntes med. Det kan ikke gå galt, og jeg er sikker på, at ugerne vil elske, at være en del af denne proces.

Opskrift til 14 – 16 fastelavnsboller

Dejen – Du skal bruge;

400 gr. Hvid hvedemel (Finax)
50 gr. gær
1,5 dl. Mælk
1 spsk. Zero Pure Gold – Køb hér
En knivspids salt
1. Æg
Æg til pensling
125 gr. Smør

Creme;

2,5 dl. mælk
2 spsk. Zero Pure Gold – Køb hér
Korn fra 1 vaniljestang
1,5 spsk. hvedemel (Finax.dk)
4 æggeblommer

Pynt;

Pure Melis – Køb hér eller flour melis
Frysetørrede hindbær
Brombærstøv

Tip; For anden smag, kan du tilføje marcipan, kakaopulver eller essens i kagecremen. Du kan også tilføje lidt kardemomme i dejen.

Dejen – Fremgangsmåde;

  1. Smuldr gær i en skål eller røremaskine
  2. Varm mælken op, så den er lunken og hæld den i skålen med gæren og opløs
  3. Når gæren er opløst. kommer du Pure Gold i skålen og tilsætter smør og æg
  4. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen bliver lækker blød
  5. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time under et fugtigt viskestykke

Lav cremen i mens;

  1. Hæld alle ingredienser i en gryde og pisk godt sammen
  2. Pisk blandingen under kraftig varme
  3. Ved jævn varme koges cremen færdigt i 5 minutter (Husk at pisk under hele processen)
  4. Når cremen er færdig, hældes den over i en skål til afkøling – Husk at rør rundt i det af og til

Fastelavnsboller bagt uden creme;

  1. Når tiden er gået, former du bollerne og ligger dem på en bageplade
  2. Lad dem efterhæve i 30 minutter
  3. Pensl dem med et pisket æg lige inden bagning
  4. Bag bollerne i 12 minutter ved 200 grader
  5. Tag dem ud og lade dem køle på en rist
  6. Hæld cremen i en sprøjtepose og stik den ind i bollen, og klem på posen, så cremen kommer ind i bollen
  7. Husk at vende sprøjteposen hele vejen rundt i bollen, så cremen bliver godt fordelt
  8. Når bollerne er kølet af, laver du en glasur af melis og kogende vand
  9. Husk at der skal meget lidt vand til, i forhold til mængden af melis
  10. For anden farve, kan du tilføje kakaopulver eller frugtfarve
  11. Fordel glasuren på fastelavnsbollerne og top dem med din yndlings topping

Tip; Du kan også skære bollerne over og komme syltetøj og flødeskum i dem, og drysse melis ovenpå fastelavnsbollerne

Fastelavnsboller bagt med creme;

  1. Lig dejen ud på en meldrysset bordplade
  2. Rul dejen forsigtigt ud med en kagerulle og skære firkanter ud med en kniv (ca. 10*10 cm.), så du får 14 – 16 firkanter
  3. Lig en klat creme i midten af firkanten og fold den sammen, hvor kanterne overlapper hinanden og klem til så cremen ikke kan falde ud
  4. Lig fastelavnsbollerne over på en beklædt bradepande, med samlingen nederst
  5. Lad fastelavnsbollerne hæve yderigere 45 minutter på en beklædt bradepande, inden bagning
  6. Pensl med æg på toppen lige bagning
  7. Bag dem på 200 grader i 12 minutter
  8. Når bollerne er kølet af, laver du en glasur af melis og kogende vand
  9. Husk at der skal meget lidt vand til, i forhold til mængden af melis
  10. For anden farve, kan du tilføje kakaopulver eller frugtfarve
  11. Fordel glasuren på fastelavnsbollerne og top dem med din yndlings topping

// Indlægget er sponsoreret af Lahme Kommunikation og Finax.dk, og indeholder affiliate links

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg