Bagværk, kager og desserter, Kager og desserter, OPSKRIFTER, S N A C K S

Lækre julesmåkager | Én opskrift, to forskellige slags småkager

Mel er sponsoreret af Finax

Lækre Julesmåkager Julelækkerier Jul Bagværk Julebagværk Jule hygge December Opskrift Opskrifter Mad Madinspiration Blog Blogger Mia Lindholm Chokolade Ingefær småkager Hjemmebag

Julesmåkager er altid et hit! Og hvad er jul, uden julesmåkager? Nogle småkager som kan få den helt rette julestemning frem i os – det kan disse. De smager dejligt af jul og så er de super nemme at lave. Jeg bruger samme grundopskrift og først derefter vælger jeg, hvad jeg gerne vil have mine småkager skal smage af. På den måde kan du lave en masse forskellige smage uden, at skulle stå i køkkenet hele dagen.

Hver jul laver jeg en stak julesmåkager, som  jeg kan servere for min familie og venner gennem julen. Det gør bare noget ved hyggen, når der står et lille fad med julelækkerier. Jeg synes desværre, at julestemningen bliver glemt, i takt med, at vi bliver ældre – i hvert fald for mig, nu jeg ikke har børn endnu. For de skal helt sikkert have massere af jule hygge, når de en dag, kommer til verden. Men når man arbejder så meget som mig, og flere gange om ugen først er hjemme kl 22.30, så er der ikke så meget plads til julehygge, julekalendere og julemad, som der var, da jeg var yngre. Derfor griber jeg chancen for at julehygge på andre måder, og så er småkager jo altid et hit! 😉

Grund dej ca. 80 småkager;

200 gr. hvedemel
100 gr. flour melis
200 gr. koldt smør
1 1/2 spsk. pisket æg

Tip; Du kan med fordel fordoble dejen og lave flere smage – f.eks. med tranebær og lakrids eller mandler og vaniljepulver.

Småkagedej 1;

20 gr. hasselnødder – gerne uden skal
1/2 revet økologisk og usprøjtet skal fra 1/2 appelsin
1 spsk. stødt kanel

Lækre Julesmåkager Julelækkerier Jul Bagværk Julebagværk Jule hygge December Opskrift Opskrifter Mad Madinspiration Blog Blogger Mia Lindholm Appelsin Kanel Hasselnødder småkager Hjemmebag

Ingredienser | Småkagedej 2;

40 gr. mørk chokolade
1 cm. revet, frisk ingefær

Lækre Julesmåkager Julelækkerier Jul Bagværk Julebagværk Jule hygge December Opskrift Opskrifter Mad Madinspiration Blog Blogger Mia Lindholm Chokolade Ingefær småkager Hjemmebag

Fremgangsmåde;

  1. Skær smørret i små styk kom det i en skål
  2. Hæld sukker, æg og mel i skålen og bland massen godt rundt til dejen bliver til en fast masse
  3. Del portionen op i to skåle, og hak hasselnødder, riv appelsinen og hæld det i en skål sammen med kanelen og ælt rundt
  4. Hak chokoladen groft og riv ingefæren fint på et rivejern
  5. Hæld både chokolade og ingefær op i en anden skål og ælt den igen
  6. Lig to stykker husholdningsfilm på bordet og fordel hver sin masse på langs som en pølse – begge ender skal være frie så de kan blive snoet
  7. Pres husholdningsfilmen sammen over massen ved samme måde som en sushirulle, så dejen bliver jævn, glat og lige stor hele vejen over, ca. på størrelse med en tyk agurk,og afslut så med at sno enderne – Hvis ikke dette virker for dig, kan du stille skålen i køleskabet i 1 time og trille dejen til en pølse og komme husholdningsfilm udover
  8. Dejen kan holde sig i køleskabet i 2 uger, så du kan med fordel lave dejen til dine småkager forinden den dag de skal bruges, så du kan nøjes med at skære dem ud og bage dem
  9. Hvis du skal lave dem samme dag, så lig din dej i fryseren i en times tid, inden de skæres ud
  10. Tænd ovnen på 200 graders over og under varme
  11. Når dejen er kølet, skæres rullen ud i 0,3 mm. tynde skiver og ligges på en beklædt bradepande med en smule mellemrum
  12. Stil bradepanden på øverste rille og bag småkagerne i 7 minutter – Hold øjne med dine småkager, ovnens temperatur kan svinge fra ovn til ovn
  13. Når dine småkager er bagt, ligges de på en bagerist uden bagepapir til afkøling. De nydes afkølede, så er de mere knasende og lækre.

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Bagte æbler med kanel, havregryn og nødder | Uden ...
Opskrift på de lækreste, blødende chokolade muffin...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.