Lækre, koldhævede rugklappere med gulerod og kerner

Mel og kerner er sponsoreret af Finax og Lahme Kommunikation

Lækre Hjemmelavede Koldhævede Rugklappere Hjemmebag Bagværk Svampet Groft Grove Boller Opskrift Mia Lindholm

Lækre, koldhævede rugklappere til madpakken

Ferien er slut, vi skal starte på arbejde og børnene begynder i skolen igen. Derfor synes jeg, at det ville være på sin plads, at lave lidt lækkert til madpakken. Jeg har derfor været i køkkenet og lavet de her super lækre og grove rugklappere, som bl.a. er mættende, indeholder en masse nærende kerner og groft mel.

De har en super dejlig smag af timian og guleroden gør dem dejligt svampet. Desuden giver de forskellige kerner i rugklapperne en rigtig god smag, og mætter meget længere tid, end hvidt brød. De kan sagtens fryses ned og tages op til senere brug, hvis du vil lave en dobbelt portion.

Jeg serverede mine rugklappere med hjemmelavet pesto – opskriften finder du hér, danske tomater, mozzarella, hjertesalat og serranoskinke. Du kan også servere dem med ost, ruccola, din yndlings pølse og rød pesto. Der er mange muligheder!

Lækre Hjemmelavede Koldhævede Rugklappere Hjemmebag Bagværk Svampet Groft Grove Boller Opskrift Mia Lindholm

8 rugklappere – Du skal bruge;

40 gr. gær
4 dl. lunken vand
100 gr. fuldkorns hvedemel (Finax)
100 gr. Rugmel (Finax)
250 gr. Tipo 00 hvedemel (Finax)
1 tsk. salt
1 spsk. oliven olie
1 1/2 dl. kernemælk
1 stor økologisk gulerod
1 lille frisk, økologisk timian krydderplante (kan undlades)
1 dl. solsikkekerner (Finax)
1 dl. hampefrø (Finax)
1 dl. hørfrø (Finax)
1 dl. græskarkerner (Finax)

 

Fremgangsmåde;
  1. Opløs gæren i 3 dl. lunken vand i en røremaskine
  2. Riv timianbladene fra stilken, riv guleroden og kom begge dele ned i skålen
  3. Hæld kernemælk, olie, salt, alle kerner (du kan også bruge andre kerner eller undlade nogen – så kan du bare fordoble de andre mål) og de to slags grove mel ned i røre skålen og rør det sammen
  4. Derefter hælder du din Tipo 00 hvedemel ned i blandingen og ælter dejen færdigt
  5. Når dejen er æltet hælder du den sidste dl. lunkne vand ned i blandingen og lader røremaskinen ælte i 20 minutter
  6. Dejen skal være klæbrig
  7. Herefter beklæder du din skål med wita wrap og stiller den i køleskabet i 12 timer
  8. Efter de 12 timer, beklæder du en bradepande med bagepapir og drysser den med lidt mel
  9. Brug to skeer til at gribe fat om dejen i skålen, så lufthullerne ikke går tabt (skeerne skal være våde hver gang du griber ned i skålen)
  10. Lig klatterne på bagepladen og form dem forsigtigt til lidt aflange brød – du må gerne trykke på dem for oven, hvis de bliver for høje – de skal helst være flade på toppen
  11. Tænd ovnen på 250 grader og bag rugklapperne i 20 minutters tid - bank på bunden af dem for at se om de er færdige – de skal lyde hule, når du banker på bunden med din finger. Hvis de ikke lyder hule, giv dem nogle minutter mere, og tjek derefter igen.
  12. Lad rugklapperne køle af på en bagerist inden de serveres

Velbekomme! 

Lækre Hjemmelavede Koldhævede Rugklappere Hjemmebag Bagværk Svampet Groft Grove Boller Opskrift Mia Lindholm

Relaterede indlæg

2 thoughts on “Lækre, koldhævede rugklappere med gulerod og kerner

  1. Louise

    Hej! Det ser super lækkert ud? Hvilket fyld vil du anbefale at fylde i dem? Og er det hjemmelavet pesto du har smurt med? Vil ihvertfald også gerne have en opskrift på den så

    Reply
    1. Mia Lindholm Post author

      Hej Louise!

      Tusind tak skal du ha’. Ja det er hjemmelavet pesto – du finder opskriften under pesto, hvis du søger i mit søgefelt. Jeg har også linket til den i indlægget med opskriften, inden ingredienslisten nævnes 🙂
      Du kan komme alle dine yndlings pålæg, smørelse osv. i. Min favorit er med mozzarella, pesto, serrano, og avocado.

      Kh. Mia

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *