Lækre, koldhævede rugklappere med gulerod og kerner

Mel og kerner er sponsoreret af Finax og Lahme Kommunikation

Lækre Hjemmelavede Koldhævede Rugklappere Hjemmebag Bagværk Svampet Groft Grove Boller Opskrift Mia Lindholm

Lækre, koldhævede rugklappere til madpakken

Ferien er slut, vi skal starte på arbejde og børnene begynder i skolen igen. Derfor synes jeg, at det ville være på sin plads, at lave lidt lækkert til madpakken. Jeg har derfor været i køkkenet og lavet de her super lækre og grove rugklappere, som bl.a. er mættende, indeholder en masse nærende kerner og groft mel.

De har en super dejlig smag af timian og guleroden gør dem dejligt svampet. Desuden giver de forskellige kerner i rugklapperne en rigtig god smag, og mætter meget længere tid, end hvidt brød. De kan sagtens fryses ned og tages op til senere brug, hvis du vil lave en dobbelt portion.

Jeg serverede mine rugklappere med hjemmelavet pesto – opskriften finder du hér, danske tomater, mozzarella, hjertesalat og serranoskinke. Du kan også servere dem med ost, ruccola, din yndlings pølse og rød pesto. Der er mange muligheder!

Lækre Hjemmelavede Koldhævede Rugklappere Hjemmebag Bagværk Svampet Groft Grove Boller Opskrift Mia Lindholm

8 rugklappere – Du skal bruge;

40 gr. gær
4 dl. lunken vand
100 gr. fuldkorns hvedemel (Finax)
100 gr. Rugmel (Finax)
250 gr. Tipo 00 hvedemel (Finax)
1 tsk. salt
1 spsk. oliven olie
1 1/2 dl. kernemælk
1 stor økologisk gulerod
1 lille frisk, økologisk timian krydderplante (kan undlades)
1 dl. solsikkekerner (Finax)
1 dl. hampefrø (Finax)
1 dl. hørfrø (Finax)
1 dl. græskarkerner (Finax)

 

Fremgangsmåde;
  1. Opløs gæren i 3 dl. lunken vand i en røremaskine
  2. Riv timianbladene fra stilken, riv guleroden og kom begge dele ned i skålen
  3. Hæld kernemælk, olie, salt, alle kerner (du kan også bruge andre kerner eller undlade nogen – så kan du bare fordoble de andre mål) og de to slags grove mel ned i røre skålen og rør det sammen
  4. Derefter hælder du din Tipo 00 hvedemel ned i blandingen og ælter dejen færdigt
  5. Når dejen er æltet hælder du den sidste dl. lunkne vand ned i blandingen og lader røremaskinen ælte i 20 minutter
  6. Dejen skal være klæbrig
  7. Herefter beklæder du din skål med wita wrap og stiller den i køleskabet i 12 timer
  8. Efter de 12 timer, beklæder du en bradepande med bagepapir og drysser den med lidt mel
  9. Brug to skeer til at gribe fat om dejen i skålen, så lufthullerne ikke går tabt (skeerne skal være våde hver gang du griber ned i skålen)
  10. Lig klatterne på bagepladen og form dem forsigtigt til lidt aflange brød – du må gerne trykke på dem for oven, hvis de bliver for høje – de skal helst være flade på toppen
  11. Tænd ovnen på 250 grader og bag rugklapperne i 20 minutters tid - bank på bunden af dem for at se om de er færdige – de skal lyde hule, når du banker på bunden med din finger. Hvis de ikke lyder hule, giv dem nogle minutter mere, og tjek derefter igen.
  12. Lad rugklapperne køle af på en bagerist inden de serveres

Velbekomme! 

Lækre Hjemmelavede Koldhævede Rugklappere Hjemmebag Bagværk Svampet Groft Grove Boller Opskrift Mia Lindholm

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg