Koldhævede rugklappere med gulerod og kerner

Koldhævede rugklappere til madpakken

Ferien er slut, du skal starte på arbejde og dine børn begynder i skolen igen. Derfor synes jeg, at det ville være på sin plads, at lave lidt lækkert til madpakken. Jeg har derfor været i køkkenet og lavet de her super lækre og grove rugklappere, som bl.a. er mættende, indeholder en masse nærende kerner og groft mel.

De har en super dejlig smag og guleroden gør rugklapperne dejligt svampet. Desuden giver de forskellige kerner i rugklapperne en rigtig god smag, og mætter meget længere tid, end hvidt brød. De kan sagtens fryses ned og tages op til senere brug, hvis du vil lave en dobbelt portion.

Jeg serverede mine koldhævede rugklappere med hjemmelavet pesto – opskriften finder du hér, danske tomater, mozzarella, hjertesalat og serranoskinke. Du kan også servere dem med ost, rucola, din yndlings pølse og rød pesto. Der er mange muligheder!

Måske du også vil kunne lide; Koldhævede gulerodsboller med få ingredienser, koldhævede squashboller eller koldhævede grovboller med kerner og broccoli

Lækre, koldhævede rugklappere med gulerod og kerner

Forb. tid12 t 20 min
1 t 20 min
Keyword: Rugklappere
Antal: 8 rugklappere
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 49 gr. gær
  • 4 dl. lunken vand
  • 1 stor gulerod
  • 1,5 dl. kernemælk
  • 1 tsk. olie
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. hampefrø
  • 1. dl. hørfrø
  • 1 dl. græskarkerner
  • 100 gr. fuldkorns hvedemel
  • 100 gr. rugmel
  • 250 gr. Tipo 00 hvedemel
  • 1 tsk fin salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i 3 dl. lunken vand i en røremaskine og riv guleroden ned i skålen
  • Hæld kernemælk, olie, alle kerner (du kan også bruge andre kerner eller undlade nogen – så kan du bare fordoble de andre mål) og de to slags grove mel typer ned i røre skålen og rør det sammen. Tilsæt derefter saltet
  • Derefter hælder du din Tipo 00 hvedemel ned i blandingen og ælter dejen færdigt. Når dejen er æltet hælder du den sidste dl. lunkne vand ned i blandingen og lader røremaskinen ælte i 15 minutter. Dejen skal være klæbrig

  • Herefter beklæder du din skål med wita wrap og stiller den i køleskabet i 12 timer.

Efter hævning;

  • Tag skålen ud af køleskabet og lad den stå og "vågne"/temperere på køkkenbordet inden brug
  • Tænd ovnen på 250 graders over- og undervarme
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og drys den med en smule mel. Brug to skeer til at gribe fat om dejen i skålen, så lufthullerne ikke går tabt (skeerne skal være våde hver gang du griber ned i skålen)
  • Lig klatterne på bagepladen og form dem forsigtigt til lidt aflange brød – du må gerne trykke på dem for oven, hvis de bliver for høje – de skal helst være flade på toppen
  • Bag rugklapperne i 20 minutters tid – bank på bunden af dem for at se om de er færdige – de skal lyde hule, når du banker på bunden med din finger. Hvis de ikke lyder hule, giv dem nogle minutter mere, og tjek derefter igen
  • Lad rugklapperne køle af på en bagerist inden de serveres
  • Opbevar dine rugklappere i en pose i køleskabet. De kan sagtens fryses ned og tages op til senere brug.

Velbekomme!

2 Replies to “Koldhævede rugklappere med gulerod og kerner”

  1. Hej! Det ser super lækkert ud? Hvilket fyld vil du anbefale at fylde i dem? Og er det hjemmelavet pesto du har smurt med? Vil ihvertfald også gerne have en opskrift på den så

    1. Hej Louise!

      Tusind tak skal du ha’. Ja det er hjemmelavet pesto – du finder opskriften under pesto, hvis du søger i mit søgefelt. Jeg har også linket til den i indlægget med opskriften, inden ingredienslisten nævnes 🙂
      Du kan komme alle dine yndlings pålæg, smørelse osv. i. Min favorit er med mozzarella, pesto, serrano, og avocado.

      Kh. Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.