Mel og kerner er sponsoreret af Finax
Koldhævede squashboller

Jeg elsker at fylde mit bagværk med grøntsager i flere afstøbninger – de grøntsager jeg bruger oftest er spinat, gulerod, broccoli eller som hér, squash. Når du bager med grøntsager, får du det lækreste svampede bagværk, og samtidig får du også proppet nogle gode næringsstoffer og vitaminer ind i dine måltider. Og så smager det bare hamrende godt! Disse koldhævede squashboller er bestemt ingen undtagelse! De er svampede og mættende, og kan både bruges til madpakken og morgenmaden.

Jeg bager hver eneste weekend og jeg kan godt lide, at veksle mellem boller som er fyldt med kerner og grøntsager, men jeg er også helt vild med boller som kun indeholder én eller to slags mel. Så jeg har faktisk en del opskrifter på boller, liggende på bloggen. Jeg har desuden snart en opskrift klar til jer, på de lækreste surdejsboller, som jeg lavede i weekenden. Dem skal i også glæde jer til!

Måske du også vil kunne lide; Grove gulerodsboller, koldhævede grovboller med broccoli eller pestoboller med oregano og soltørrede tomater

Squashboller – 8 boller

1 pakke koldhævede boller (Finax)
15 gr. gær
1 økologisk squash
1/2 dl. skårne rugkerner (Finax)
1/2 dl. hørfrø (Finax)
1 dl. hirseflager (Finax)
3 dl. lunken vand
1 tsk. salt
1 dl. hvedemel (Finax)
Grov valsede havregryn
Græskarkerner (Finax)

Fremgangsmåde;
  1. Rør gæren ud i den lunkne vand, skyl squashen og riv den ned i røreskålen
  2. Tilsæt derefter de resterende ingredienser og rør godt rundt i dejen i 10 minutter ved mellem hastighed
  3. Når dejen er rørt godt sammen, sprayer du siderne af skålen med olie, sætter husholdningsfilm over skålen og stiller den til hævning i køleskabet i 8 – 12 timer – når du koldhæver skal du altid tage dejen ind en time inden brug, så dejen kan temperere
  4. Tænd ovnen på 240 graders over- og undervarme. Varm bradepanden op med ovnen
  5. Drys græskarkerner på et stykke bagepapir, på pletter hvor du vil ligge dine boller, og stil den på køkkenbordet ved siden af skålen med dej og gør to skeer våde
  6. Skeerne dypper du ned i skålen med dej, tager fat om en god klump og ligger den på bagepapiret – fortsæt til skålen er tom
  7. Drys toppen af bollerne med grov valsede havregryn
  8. Før nu bagepapiret over på den varme bradepande og skru ned på 225 grader. Bag bollerne i 20 minutter – lad dem afkøle på en bagerist uden bagepapir, inden servering

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.