Lækre morgenmadsmuffins med gulerod, æble og blåbær

Indlægget indeholder reklame for Finax og Urtekram
Morgenmadsmuffins med blåbær, gulerod og æble

Har du lavet morgenmadsmuffins før? Hvis ikke, så prøv de her lækre morgenmadsmuffins med gulerod, æble og blåbær! De er en god supplering til din normale morgenmad, hvor du sikkert spiser havregryn, æg, skyr med frugt og müsli osv. Hér er alle ingredienserne bare blandet sammen og du kan tage en muffin med dig på farten, eller spise som mellemmåltid. Du kan både lave en stak som kan ligge i køleskabet til ugen løb, så du har en nem og lækker morgenmad, hvis du skal tidligt op, eller bare ikke gider at stå i køkkenet når du vågner. Men du kan med fordel også servere dem til morgenbordet eller til din fødselsdag, hvor du måske alligevel serverer boller, scrambled eggs, yoghurt med müsli mm. Forkæl dig selv eller dine gæster med en lækker morgenmadsmuffin – Hér hjemme er de et hit. De smager så lækkert og så er de svampede og søde.

Du kan faktisk lave dem med præcis de smage og ingredienser som du har liggende der hjemme, eller bedst kan lide. Du kan variere smagen ved valg af både krydderi, nødder, grøntsager og frugt. De holder sig friske i køleskabet i 3-4 dage. Frys de resterende muffins og tø dem op dagen før du skal bruge dem.

INGREDIENSER – 14 muffins;

100 gr. revet gulerod (gerne juicet)
100 gr. revet æble (gerne juicet)
30 gr. valnødder (eller din favorit)
30 gr. mandler (eller din favorit)
60 gr. kokosmel (det fine mel) (Urtekram)
35 gr. rugmel (Finax)
150 gr. vanilje skyr (du kan også bruge almindelig skyr og komme 1 tsk. vaniljepulver i dejen)
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
50 gr. strødadler (Urtekram)
50 gr. havregryn
4 æg str. L
1 stor eller halvanden lille, moden banan
1 spsk. blødt smør
125 gr. økologiske blåbær
3 spsk. kokossirup (Urtekram) eller akacie honning

Tip; Du kan også lave dine morgenmadsmuffins med tørrede frugter, chokoladestykker og andre krydderier, som kanel eller kardemomme.

Müsli topping;

10 gr. sesamfrø (Finax)
10 gr. hampefrø (Finax)
20 gr. solsikkefrø (Finax)
1 spsk. blødt smør
2 spsk. kokossirup eller akacie honning

Tip; Du kan også udvælge én af kerne til din müsli, hvis ikke du har de andre ingredienser der hjemme. Du kan desuden også tilføje andre kerner, såsom græskarkerner, hørfrø mm.

Fremgangsmåde;
  1. Juice æbler og gulerødder og vej først hér af til dejen – hvis du ikke har en juicer kan du også rive dem på et rivejern – Hvis du river gulerødder og æbler på et rivejern, skal du presse så meget som muligt af saften ud, inden du vejer det af og blander det med melblandingerne
  2. Lav nu din müsli som skal ligge på toppen af dine muffins – rør alle ingredienser sammen og stil skålen til side på køkkenbordet
  3. Tænd din ovn på 180 graders varmluft
  4. Hæld havregryn i en minihakker og blend til en fin mel og bland derefter havremelen med rugmel, salt, bagepulver, natron og kokosmel – hvis ikke du har fin kokosmel, kan du blende kokosfibre i minihakkeren, sammen med havregrynene
  5. Hak mandler og valnødder groft og bland dem med able, gulerødder, dadler, skyr og kokossirup/akacie honning med melblandingen
  6. Pisk dine æg luftige og vend forsigtigt æggemassen med de øvrige ingredienser – blend med en dejskraber så æggemassens luftighed bibeholdes
  7. Smør eller spray dine muffinsforme og hæld dej ned i din form – du kan både lave dem i en stål eller silikoneform, med og uden papir – jeg laver dem uden
  8. Til sidst hælder du lidt müsli på toppen
  9. Lad dine muffins bage i ovnen i 15 minutter – hold øje med dem! Varmen varierer fra ovn til ovn.

Velbekomme!

Tip; Varm dem op i mikroovnen i 1 min. og 30 sek. inden du spiser den, så er den lækker og lun. Servér den gerne med Zero topping – jeg bruger salted caramel.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *