Lækre og svampede gulerodsbrud med solsikkekerner

Kerner og mel er sponsoreret af Finax og Lahme Kommunikation

Lækre Svampede Gulerodsbrud Gulerod Solsikkekerner Hvedemel Fuldkorns Madpakke Madpakkeideer Opskrift Mia Lindholm Blog
Lækre og svampede gulerodsbrud med fuldkornsmel og solsikkekerner – perfekt til madpakken

Jeg var igår i køkkenet hele dagen, for at kokkerere og prøve nye opskrifter af. Det blev til en stak gulerodsbrud og en lækker kanelkage, som også snart vil være at finde på bloggen. Gulerodsbrud har altid været en af mine favoritter. Det har altid været en af mine foretrukne, når jeg har været et smut forbi bageren og skulle have en hurtig frokost, eller bare nemt og lækkert, hvis jeg skal på tur.

Min mor introducerede mig for de her lækre og luftige brud, da jeg var lille. Så nu ville jeg prøve at lave mine egne. Jeg har lavet dem på slum, og jeg vil sige, at resultatet blev virkelig godt! Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg laver dem! De blev også nydt som morgenmad i dag 😉 Jeg har desuden tilføjet lidt fuldkornsmel, så der er lidt mere bid i, og så de også mætter lidt mere. Det synes jeg nemligs jældent, at ren hvedebrød gør.

Jeg fik en ordentlig stak kvalitets korn, kerner og mel ind af døren den anden dag, da jeg jo er ambassadør for Finax.dk. Hvorefter jeg så mit snit til, at lave en masse lækkert til fryseren, nu hvor jeg har fri. De er super gode til madpakken, eller hvis du er på farten, og de kan sagtens fryses ned til senere brug.

Lækre Svampede Gulerodsbrud Gulerod Solsikkekerner Hvedemel Fuldkorns Madpakke Madpakkeideer Opskrift Mia Lindholm Blog

10 store gulerodsbrud – Du skal bruge;

50 gr. gær
6 dl. lunken vand
850 gr. hvedemel (Finax)
150 gr. fuldkorns hvedemel (Finax)
20. gr. salt
80 gr. zero, sukkererstatning – almindelig sukker kan også bruges (Bodylab)
4 økologiske gulerødder
2 æg
170 gr. solsikkekerner (Finax)
85 gr. blødt smør

Fremgangsmåde;
  1. Hæld lunken vand i din røremaskine og opløs gæren deri
  2. Derefter kommer du zero, salt og mel i skålen og rører godt rundt
  3. Når dejen er fast, kommer du den bløde smør i skålen og rører yderligere 15 minutter
  4. Lad dejen hæve i en time ved stuetemperatur, på en meldrysset køkkenbordplade med et viskestykke over
  5. I mens river du dine gulerødder groft og stiller dem klar til brug i en skål
  6. Når dejen er hævet, laver du en fordybning i dejen og hælder æg, gulerødder og solsikkekerner ned i
  7. Fold dejens sider ind mod midten og fortsæt sådan, indtil gulerødder, æg og solsikkekerner har fordelt sig godt i dejen
  8. Tag to bageplader frem og beklæd dem med bagepapir
  9. Hak dejen ud i små stykker med en bagespade, i mens de stadig ligger i en “klump”
  10. Tilsidst deler du dejen i de ønskede stykker og ligger bollerne over på bagepladen
  11. Lad bruddene hæve 1 time yderligere på bagepladen med et viskestykke over
  12. Hvis du gerne vil give dem lidt mere struktur, kan du bruge en kniv til at hakke nemsomt ned i dejen
  13. Gulerodsbruddene skal bages ved 220 graders varmluft i 15 minutter
  14. Hold øje med dem – de skal være gyldne på overfladen. Du kan tjekke om de er færdige ved at tage dem ud af ovnen og banke på bunden med spidsen af din finger. Hvis den lyder hul, så er den færdig. Hvis ikke, så giv den er par minutter mere.

Velbekomme!

Lækre Svampede Gulerodsbrud Gulerod Solsikkekerner Hvedemel Fuldkorns Madpakke Madpakkeideer Opskrift Mia Lindholm Blog

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg