Ristede lakrids mandler er en fantastisk snack! De kan både spises rent, men især også tilsættes salater, hjemmelavede snacks og mundgodt.
Jeg er stor fan af ristede mandler og jeg har altid nogen stående, til når den søde tand melder sin ankomst. Jeg har faktisk flere forskellige stående – denne er en af mine favoritter, når jeg har lyst til noget som smager syndigt. De smager fantastisk og er virkelig nemme at lave. Jeg serverer altid nogle forskellige snacks når jeg har gæster og forskellige, ristede mandler er altid et hit.
Du skal bruge;
300 gr. mandler
500 ml. kogende vand
2 spsk. salt
4 spsk. rålakridspulver (Urtekram)
Tip; Du finder opskriften på 3 forskellige, ristede saltmandler og krydrede mandler hér
Fremgangsmåde;
- Kog vandet i en elkedel (husk at kog lidt mere, da vandet kan fordampe lidt ved kogning)
- Når vandet er kogt, hældes det i en skål
- Kom salt i skålen og opløs det, inden du hælder dine mandler i
- Vend godt rundt i skålen, så salt og mandler er godt fordelt og lad dem stå og trække i en time
- Tænd ovnen på 175 graders varmluft, når der er gået 60 min.
- Hæld mandlerne over i en si, og lad vandet løbe fra
- Lad dem dryppe af i 5 min og hæld dem derefter tilbage i skålen
- Tilsæt 3 spsk. rålakridspulver og rør godt rundt, så smagen bliver fordelt
- Hæld mandlerne over på en beklædt bradepande og hæld den sidste spsk. rålakridspulver ud over mandlerne
- Sæt dem i midten af ovnen i 16-18 minutter
- Tag bradepanden/panderne ud af ovnen og lad mandlerne køle af på en kold bordplade eller bagerist (lade dem blive på bagepapiret)
Velbekomme!
Lyder vildt lækkert de skal prøves til nytårsaften
Hej Lone,
Dejligt at høre! Jeg håber at de faldt i jeres smag 😀
Mvh. Mia