Lækre speltpandekager – dejligt luftige og med et strejf af lime

Hvem er ikke vild med pandekager? Sprøde og luftige pandekager. Jeg er stor fan! Især når jeg har god tid i weekenden. Jeg kan godt lide at rende og hygge om en lækker morgenmad, og hér er pandekager ofte en del af menuen.

Pandekager er en af mine foretrukne morgenmåltider, men desværre får jeg dem sjældent lavet. Jeg har længe gerne ville lave en anden pandekage opskrift, end dem som jeg i forvejen har liggende på bloggen, hvilket jeg i samarbejde med Anna, har eksperimenteret med. Det blev til disse lækre speltpandekager, som virkelig smager dejligt! De er søde, men har stadig et friskt pift, grundet den syrlige lime.

Fejrede du også International Pandekagedag i tirsdags, ligesom os og størstedelen af Instagram? Hvis ikke, kan du nå det endnu! For min skyld, måtte det gerne være pandekagedag, hver eneste dag – bare tiden var til det! For det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er ret stor fan af pandekager, i alle afstøbninger.

I tirsdags havde jeg en opskriftsaftale med søde Anna Nordenlund, som også har en stor passion for mad, herunder morgenmad, om, at vi i fællesskab skulle udvikle opskrifter sammen. Det resulterede bl.a. i disse lækre speltpandekager. Anna har desuden en kæmpe interesse for smukke og æstetiske billeder, som jeg også selv lægger meget vægt på. Vi hygger vi os enormt meget i hinandens selskab, og udover en masse timers hygge, grin og lækker mad, så nåede vi, at lavet vores 3 planlagte opskrifter – hvilke I godt kan glæde jer til!

Måske du også ville kunne lide; svampede protein pandekager

INGREDIENSER – 16 pandekager;

200 gr. speltmel
1/4 tsk. natron
30 gr. sukker
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
2 tsk. vaniljesukker
150 gr. flødeost
2 æg
1 dl. mælk
1/2 dl. juleøl
Saften fra 1 økologisk lime
Smør til stegning
Friske bær til pynt

Tip; Du kan servere pandekagerne med syltetøj, sirup, flour melis, friske bær osv.

Fremgangsmåde;
  1. Hæld de tørre ingredienser i en skål, undtagen sukker
  2. Kom flødeost, sukker og æg i en skål og pisk dem sammen (for mere sødme, brug gerne mere sukker eller vaniljesukker end anført i opskriften – disse er ikke vildt søde, da vi toppede vores speltpandekager med en sød bærsirup)
  3. Derefter hælder du nænsomt mælk, øl og limesaft i skålen og blander massen forsigtigt sammen med en dejskraber
  4. Bland de tørre ingredienser i og bland igen forsigtigt dejen sammen
  5. Tænd for din pande på middel blus og kom en klat smør på panden
  6. Lad smørret smelte og hæld derefter en halv dl. dej på panden – eller mere, hvis du ønsker dine pandekager større
  7. Speltpandekagerne skal bage i nogle minutter på hver side, til de får en flot gylden farve

Tip; Smag pandekagernes sødme til hen ad vejen ved, at lave en lille test pandekage, inden du steger resten. På den måde får du alle pandekagerne til, at smage ens og præcis som du vil have dem. Desuden kan du rive lidt limeskal ned i dejen, hvis du ønsker dem endnu mere friske.

Velbekomme!

 

2 thoughts on “Lækre speltpandekager med flødeost, bær og lime”

    1. Tusind tak, søde Sara! De blev så lækre!
      Tak! Vi var heldigvis ret heldige med lyset, på trods af hvor hurtigt solen pludselig forsvandt 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.