Svampede pizzasnegle med frisk timian, var dagens projekt, efter en dejlig tur på hotelophold. Jeg skal nemlig at gøre klar til hele næste uges madpakker. Jeg skal arbejde hele vinterferien, og jeg skal have både fritids- og ungdomsklub med til forskellige aktiviteter, som blandt andet Århus og Flensborg. Vi skal køre en del og vi skal alle have madpakker med til turen. Så jeg blev enig med mig selv om, at svampede pizzasnegle skal være en del af vores rejsekit.

Det er lang tid siden jeg har fået pizzasnegle og de smager jo godt. Især de hjemmelavede! Med friske krydderurter og en lækker brød. Desuden kan de jo altid fryses ned og tages op, til en hurtig frokost eller let aftensmad. Jeg er sikker på, at hvis du har børn, vil de elske at være med til, at lave dem. Det er en hyggelig og sjov proces, som jo er helt ufarligt for børn at være en del af.

Fyld til dine svampede pizzasnegle

Det gode ved pizzasnegle er, at man kan lave alverdens forskellige slags, med én og samme dej. Du skal bare dele fyldet op på pizzaen, inden den rulles. Man kan bruge forskellige slags kød, grøntsager, en rest kødsovs, krydderurter og oste. Jeg har lavet to versioner. En stak med kyllingetern og en stak med pepperoni. Da jeg godt kan lide variation. Jeg synes desuden at en rest kødsovs gør sig rigtig godt i pizzasnegle. Det kan både være en kødfyldt eller en der er rig på grøntsager.

Desuden laver jeg altid min pizza”sovs”, med en tomatpure og en god rød pesto. Det giver en super lækker smag, og så er det bare anderledes. Det gør dine pizzasneglene lidt mere gourmet agtige, med friske krydderurter og lidt ekstra smag.

Måske du også vil kunne lide; Pizzasnegle med tørrede tomater og skinkestrimler eller grove pølsehorn med kerner og ketchup

Svampede pizzasnegle med grov mel og gulerod
Svampede pizzasnegle med grov mel og gulerod
Udskriv
4 fra 1 stemme

Lækre og svampede pizzasnegle med frisk timian

Forb. tid1 time 15 minutter
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid2 timer 5 minutter
Ret: Pizzasnegle
Antal: 16 pizzasnegle
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Pizzasnegle dej;

  • 50 gr. gær
  • 4 dl. lunken vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 stor gulerod – ca. 100 gr.
  • 2 spsk. olie (gerne oliven olie)
  • 160 gr. speltmel
  • 500 gr. hvedemel
  • 1 tsk. fin salt

Topping;

  • 1/2 glas rød pesto
  • 1 lille tomat puré
  • 1 pakke kyllingetern eller skinketern
  • 1 pakke (små) pepperoni
  • Et par stilke frisk timian
  • 300-400 gr. revet ost
  • Tilføj evt. lidt tørret oregano

Sådan gør du

Pizzasnegle dej;

  • Smuldr gæren ned i en skål og kom den lunkne vand i og rør rundt, så gæren opløses
  • Hæld så olie og sukker ned i skålen og riv en skrællet gulerod deri
  • Bland speltmel og hvid hvedemel sammen i en seperart skål og rør rundt, så melet er fordelt. Hæld halvdelen af melet ned i røreskålen og rør rundt ved mellem hastighed
  • Tilføj derefter saltet og lidt efter lidt det resterende mel, for at sikre at dejen bliver godt æltet igennem. Ælt dejen godt i 10 minutter (til dejen slipper siderne. Tilføj ekstra mel hvis den ikke gør), og stil den til hævning et lunt sted, med husholdningsfilm over, i 1 time

Pizzasneglene;

  • Når tiden er gået, hælder du lidt hvedemel ud på bordpladen, ligger dejen derpå og ruller den ud med en kagerulle – dejen skal være ligeså bred som en bradepande og lige stor/lang på alle sider. Ca. 0,5 cm tyk.
  • Rør pesto og tomatpuré sammen og fordel det over hele dejen. Kom pepperoni (skær dem ud i mindre stykker, hvis du ikke kunne finde de små – så er det nemmere i sidste ende, når pizzasneglene skal skæres ud) på den ene halvdel og kyllingetern på den anden – du kan også mikse både pepperoni og kylling
  • Klip den friske timian i små stykker og fordel det rundt på dejen, og hæld halvdelen af osten på pizzaen og rul den sammen, som en roulade
  • Skær skiver af 3 cm og læg dem på en beklædt bradepande – Jeg breder pizzasneglens sider ud (ved at gøre dette, får de en flot overflade, så den bliver halvrund)
  • Lad pizzasneglene efterhæve i yderligere 20 minutter og hæld det sidste ost ovenpå pizzasneglene inden bagning. Tilføj evt. tørret oregano
  • Tænd ovnen på 200 graders over- og unervarme og bag pizzasneglene i 18-20 minutters tid, eller til osten får den ønskede farve. Du kan godt bage to plader på én gang. Men hold øje med begge plader. Vores ovne varmer forskelligt!
  • Når pizzasneglene er færdige, læg dem til sidst på en bagerist uden bagepapir, så de kan køle inden de spises.

Tip;

  • Du kan sagtens opbevare dine pizzasnegle i en pose i køleskabet i 5 dage, hvor de stadig er ligeså gode som nye, hvis du giver dem 1 min. i mikroovnen. Så bliver de dejligt svampet igen og de smager helt fantastiske. De kan også sagtens fryses.

Velbelkomme!

Svampede pizzasnegle med grov mel og gulerod

12 thoughts on “Lækre og svampede pizzasnegle med frisk timian”

    1. Hej Emilie,

      Jeg gætter mig til at der skulle stå smagte sindssygt eller sindssygt godt? 😀
      Uanset hvad, så tusind tak for din feedback! Det er jeg glad for at høre!

      God weekend!

      Mvh. Mia

  1. Hej!

    Har lige bagt disse pizzasnegle, og de er et stort hit herhjemme!
    Jeg lavede dobbeltportion og lavede den ene halvdel med tomatpure-rød pesto-fyld og den anden halvdel med grøn pesto-fyld. Puttede kylling og pepperoni sammen i begge varianter – megalækkert resultat!
    Tusind tak for en god opskrift, som helt sikkert skal bages mange gange i fremtiden 🙂

    Venlig hilsen Juliane

    1. Hej Juliane,

      Ej hvor er det fedt at høre! Det er jeg glad for. Det lyder hamrende lækkert! 😛

      Velbekomme og mange tak for dejlig feedback! Rigtig god bagning i fremtiden 😀

      Venlig hilsen Mia

  2. 4 stars
    Jeg har lige bagt en omgang og de er super lækre. Jeg havde lidt problemer under udskæringen som om den ikke var rullet stramt nok. Har du nogle tips til at få den rullet stramt så den ikke falder fra hinanden når jeg skal lægge den på pladen? Det var en utrolig nem og overskuelig opskrift og jeg skal helt sikkert lave den igen så jeg kan øve mig på mine rulle skills 🙂

    1. Hej Michelle,

      Hvor dejligt at høre! Det er jeg glad for, at du synes 😀
      Prøv at rulle dejen væk fra dig, og hver gang du ruller, så pres dejen ind mod dig – ind under sig selv. Giver det mening? 😀 Så skulle den gerne blive stram. Og efterlad så den sidste kant uden topping, så den kan holde fast i dejen.
      Jeg håber at det gav mening? Ellers er du velkommen til at skrive igen, og så skal jeg gøre mig mere umage 😛

      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.