Lækre og svampede pizzasnegle med frisk timian | Inspiration til din og børnenes madpakke

Lækre og svampede pizzasnegle med frisk timian

Dagens projekt, efter en dejlig tur på hotelophold, var, at gøre klar til hele næste uges madpakke. Jeg skal arbejde hele vinterferien, og jeg skal have både fritids- og ungdomsklub med til forskellige aktiviteter, som bla. Århus og Flensborg. Vi skal køre en del og vi skal alle have madpakker med til turen. Så jeg blev enig med mig selv om, at pizzasnegle skal være en del af mit overlevelses kit.

Det er lang tid siden jeg har fået pizzasnegle og de smager jo godt. Især de hjemmelavede! Med friske krydderurter og en lækker brød. Desuden kan de jo altid fryses ned og tages op, til en hurtig frokost eller let aftensmad. Jeg er sikker på, at hvis du har børn, vil de elske at være med til, at lave dem. Det er en hyggelig og sjov proces, som jo er helt ufarligt for børn at være en del af.

Det gode ved pizzasnegle er jo også, at man kan lave alverdens forskellige. Man kan bruge forskellige slags kød, grøntsager, krydderurter og oste. Jeg har lavet to versioner. En stak med kyllingetern og en stak med pepperoni – det er jo meget rart med lidt variation.

Desuden laver jeg altid min pizza”sovs”, med en tomatpure og en god rød pesto. Det giver en super lækker smag, og så er det bare anderledes. Det gør pizzasneglene lidt mere gourmet agtige, med friske krydderurter og lidt ekstra smag.

Du skal bruge;

Pizzadejen;

40 gr. gær
3,5 dl lunken vand
100 gr. Speltmel (Finax.dk)
500 gr. Hvid hvedemel (Finax.dk)
1/2 tsk. salt
2 spsk. Olie
1 stor økologisk gulerod

Topping;

1/2 glas rød pesto
1 lille tomatpure
1 pakke kyllingetern
1 pakke små pepperonier
Frisk timian
150 gr. ost

Fremgangsmåde;

  1. Smuldr gæren ned i en skål og kom den lunkne vand i
  2. Rør rundt med hånden til gæren opløses, hæld så salt og olie i blandingen, og riv guleroden ned i skålen
  3. Tilføj speltmelen og 100 gr. hvid hvedemel og fortsæt med, at røre rundt med hånden
  4. Tilføj lidt efter lidt det resterende hvedemel (100, 100, 100, 50 og 50 gr.) for at sikre, at dejen bliver godt æltet igennem
  5. Ælt dejen godt i 10 minutter, og stil den til hævning et lunt sted, med et viskestykke over i en time
  6. Når tiden er gået, hælder du lidt hvedemel ud på bordpladen, ligger dejen derpå og ruller den ud, med en kagerulle – dejen skal være en så bred som en bradeplade og lige stor på alle sider. Ca. 0,5 cm tyk.
  7. Rør pesto og tomatpure sammen og fordel det over hele dejen
  8. Kom pepperoni på den ene halvdel og kyllingetern på den anden
  9. Klip den friske timian i små stykker og fordel det rundt på dejen
  10. Hæld halvdelen af osten på pizzaen og rul den sammen, som en roulade
  11. Skær skiver af 3 cm og lig dem på en beklædt bradepande. Jeg breder pizzasneglens sider ud (ved at gøre dette, får de en flot overflade, så den bliver halvrund)
  12. Lad pizzasneglene efterhæve i yderligere 20 minutter og hæld det sidste ost ovenpå pizzasneglene inden bagning
  13. Tænd ovnen på 180 graders varmluft og bag pizzasneglene i 15 minutters tid (Hold øje med osten, den tager farve mellem 14 og 18 minutter)

Velbekomme!

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg