Vi glemmer tit at få vores ugentlige fisk og jeg er selv dårlig til at huske det! Til dels fordi god fisk ikke altid er tilbage, når jeg besøger den lokale fiskehandler, men også fordi det kan være svært at lave noget fisk, som alle kan lide. Det her er en af mine favorit måder at få laks på – med pesto på toppen og derefter i ovnen. Laksen bliver mør og saftig – ligesom jeg bedst kan lide den!
Derudover synes jeg, at tilbehøret spiller en ligeså stor rolle – egentlig generelt når man spiser. Jeg kan godt lide frisk pasta med resten af pestoen, en god salat eller en sovs, som skal ovenpå pastaen. De smager så godt! Desuden er jeg sikker på, at selv jer der påstår I ikke kan lide fisk, kan lide denne opskrift på laks. Du burde i det mindste give den et forsøg! Jeg forsikre dig, at du ikke vil blive skuffet!
Du skal bruge;
2 stykker laks
1 pakke frisk spinat pasta
1 glas peberfrugt pesto (rød)
1/2 pose frossen spinat
1 løg
3 fed hvidløg
Smag til tørret dild (frisk kan også bruges) og med salt og peber
1/2 aubergine
3 dl madlavningsfløde 18%
Fremgangsmåde;
Laks;
- Tænd ovnen på 200 grader
- Find et ildfast fad og hæld olie i bunden
- Skyl din laks, dup den af med et stykke køkkenrulle og lig den med skinnet nedad, ovenpå olien i fadet. Hæld pestoen ovenpå med en ske
- Stil fadet i ovnen i 15 – 20 min.
Spinat sovs;
- Optø spinaten – enten på forhånd eller i mikroovnen. Skær løg i små tern, pres 3 hvidløg og svits det på panden i salt og peber. Skær auberginen ud i små tern og hæld oveni og svits igen.
- Hæld derefter dit spinaten over i gryden og lad det samle sig. Til sidst hælder du madlavningsfløden i og lader det stå og simre, så det trækker alle smagsstoffer ud i sovsen. – Du du godt komme en del krydderier og salt i pga. sødmen fra spinaten
- Servér din ovnbagte laks med cremet spinatsauce med en bund af frisk pasta.
Velbekomme!