Laks med frisk pasta og spinat sovs

Vi glemmer tit at få vores ugentlige fisk, og jeg er selv en dårlig til at huske det! Til dels fordi fisk godt kan være dyrt i længden, men også fordi det kan være svært at lave noget fisk, som alle kan lide. Det her er en af mine favorit måder at få laks på – med pesto på toppen og derefter i ovnen. Laksen bliver mør og saftig, som jeg bedst kan lide den! Derudover synes jeg at tilbehøret spiller en ligeså stor rolle – egentlig generelt når man spiser. Jeg kan godt lide frisk pasta med resten af pestoen eller en god salat eller en sovs, som skal ovenpå pastaen. Jeg er sikker på, at selv dem der påstår de ikke kan lide fisk, kan lide denne opskrift 😉

Du skal bruge;

2 stykker laks
1 pakke frisk spinat pasta
1 glas peberfrugt pesto (rød)
1/2 pose frossen spinat
1 løg
3 fed hvidløg
Krydderier fra Nordisk tang
1/2 aubergine
3 dl madlavningsfløde 18%

Fremgangsmåde;

Laks;

Tænd ovnen på 200 grader – Find et ildfast fad og kom olie i bunden. Vask din laks, dup den af med et stykke køkkenrulle og kom pestoen ovenpå med en ske. Stil fadet i ovnen i 15 – 20 min.

Spinat sovs;

Optø spinaten – enten på forhånd eller i mikroovnen. Skær løg i små tern, pres 3 hvidløg og svits det på panden i krydderier, salt og peber. Skær auberginen ud i små tern og hæld oveni og svits. Hæld derefter dit optøede spinat oveni og lad det samle sig. Herefter kommer du madlavningsfløden i og lader det stå og simre, så det trækker alle smagsstoffer ud i sovsen. Efter min mening kan du godt komme en del krydderier og salt i, pga. sødmen fra spinaten.

Velbekomme 😉

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *