Hvem kunne ikke drikke et lækkert glas forfriskende lemonade i sommervarmen? Især nu hvor de lange sommeraftener på terrassen bliver hyppigere. Jeg kunne i hvert fald godt! Om jeg er i haven og soler mig, eller om jeg får gæster og serverer min lemonade som velkomstdrink. Begge dele er helt fantastiske til at slukke tørsten, og så smager den bare hamrende godt!

Udover det, så er den super nem at lave. Den kan faktisk gøres klar samme dag, som du får gæster eller skal i haven. Jeg laver gerne et par liter, så jeg har til flere forskellige lejligheder. Jeg kan også godt lide, at blandt min lemonade op med koncentreret rabarbersaft og danskvand. Det er en helt fantastisk kombination.

Du kan også bruge din lemonade i desserter. F.eks. hvis du skal lave en frugtkompot eller røre en yoghurt op med lidt smag. Hér er jeg især stor fan af rabarbersaft eller sirup. Gerne ovenpå en syrlig yoghurt og godt med müsli på.

Måske du også vil kunne lide; rabarber hyldeblomst saft, Granny Smithfield (med alkohol) eller white Russian (med alkohol)

Lemonade
Lemonade

Lemonade med citron

Forfriskende lemonade med citrusfrugter, der er nem at lave og som smager helt fantastisk! Den er især god til at slukke tørsten på de skønne sommeraftener.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid2 timer
Ret: Drinks
Keyword: Lemonade
Antal: 2 Liter
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Opskrift

  • 7 økologiske citroner
  • 700 gr. økologisk rørsukker
  • 2 økologiske lime
  • 1 L. kogende vand
  • 1 låg atamon til at skylle flaskerne med

Til servering

  • 1/1 koldt vand til at blande op med, når din lemonade serveres
  • isterninger
  • 1 bundt friske mynte blade

Sådan gør du

  • Sæt vand i kog i en gryde og sluk for blusset når det koger. Tilsæt rørsukker og opløs det
  • Skyl citroner og lime, og pres saften ud af dem. Saften stiller du i køleskabet indtil det skal bruges
  • Citron- og limeskallerne lægger du i gryden med det opløste rørsukker og lader dem ligge i sukkervandet i 1,5 – 2 timer, under et låg. Smag til, så din lemonade ikke bliver bitter
  • Når de 1,5- 2 timer er gået, fisker du citrusskallerne op og hælder saften ned gennem et sigte, så kerner og frugtkød ikke kommer med ned i din lemonade
  • Smag gerne til om du ønsker din lemonade mere syrlig og tilsæt evt. saften fra yderligere en lime – stadig igennem et sigte
  • Kog vand og skyl dine patentflasker. Hæld derefter det kogende vand ud – uden at skylle glassene yderligere, og hæld lidt atamon i flaskerne. Ryst dem og hæld atamonen ud, og hæld med det samme din lemonade på flaskerne, så de er klar til at stå et køligt sted. Så kan de holde sig sommeren over, hvis de altså når at stå i fred så længe
  • Du har nu en koncentreret lemonade, som skal blandes op med koldt vand inden servering. Du kan også sagtens servere den med danskvand eller mousserende vin. Jeg serverer gerne min lemonade med vand, knust is og blendet med mynte, når det er til hverdags brug. Det giver desuden en dejlig frisk smag til din sommerdrink, når der er mynte i.

Velbekomme!

Lemonade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.