Det kan godt være, at vi først lige er kommet ind i januar, og at vi stadig er tidligt inde i det nye år. Men derfor melder den søde tand sig stadig, og der er jo stadig weekender, hvor vi godt må synde og spise usunde sager. Hvilket vi skal huske, at gøre med god samvittighed, når vi endelig gør det! Desuden er denne kage lavet på en fuldkornsbund og Knoppers, som er uden tilsat sukker. Flødeosten er light, og den normale flour melis, er skiftet ud med en melis, som hverken indeholder sukker eller kalorier. Fløden er erstattet med en 18% creme fine, frem for den fuldfede som er 38%, der er meget lidt sukker i cremen, hvilket jeg har skrevet et alternativ til, så sukker kan undlades helt. Såe, efter min mening er den ikke ligeså slem, som man skulle tro, når man hører ordet cheesecake. For at gøre den en tand mere okay at spise, så er der også både jordbær og lime i kagen, og det er jo nogen af de ting, som man gerne må spise under en livsstilsændring – Faktisk må du spise alt! Bare i begrænsede mængder. Og hvis du har det i baghovedet, så skal det hele nok gå 😉

Desuden er der ikke noget facit på, hvad der er rigtigt og forkert at indtage – det er igen her at mængderne er afgørende. Det er heller ikke sundt at spise uanede mængder af gulerødder. Så det er min undskyldning for, at nyde et stykke kage i ny og næ! Det er virkelig lang tid siden – mere end et halvt år siden, at jeg fik mit sidste stykke cheesecake, hvilket faktisk er mærkeligt, når man tænke på hvor vil jeg er med det. Måske er det forberedelsestiden? Jeg er virkelig utålmodig, og når jeg har lyst til noget, skal det helst være nu og her, og ikke først i morgen. Især ikke når jeg skal stå med hoved og hænder i massen, og først kan prøvesmage dagen efter. Men.. Hvis man virkelig vil have en frisk cheesecake, som ikke er bagt, må det jo være sådan. Og jeg vil sige, at det var hele ventetiden værd! Den her friske lime cheesecake med jordbær og knoppers, er virkelig lækker! Den har både en god sødme, er knasende og frisk, på samme tid – hvilket efter min menig er en af de bedste kombinationer, da det hurtigt kan blive kvalmende, hvis en kage er for sød, eller alt for sur, for en sags skyld.

Da vi holdte julefrokost fik jeg tilbudt en halv pakke digestive kiks med hjem, som eller ville blive smidt ud. Min kæreste var hurtig, og sagde med det samme, at jeg skulle tage i mod den, og at jeg nu var nød til at lave en cheesecake. Og det måtte jeg jo så. Jeg havde været ude og sample Proteinoppers for Bodylab i slutningen af december, og vi fik lov til at tage de resterende kiks med hjem, så de skulle selvfølgelig være en del af kagen! Og det var ikke et dårligt valg! De er forresten ikke tilsat sukker og har et høj protein indhold.

Det er en af de bedste kager jeg har lavet, og ham hér hjemme, kunne heller ikke være mere enig. I mens jeg var på arbejde fik han spist 1/4 del af kagen, så det må vel betyde, at den er god? Og jeg må give ham ret! Mine forældre og veninde, var også helt pjattet med den. Og min far som normalt aldrig spiser kage, tog to stykker. Min svigermor regner også med at den står på menuen, når kæresten har fødselsdag i næste uge.

I skal selvfølgelig ikke snydes for denne opskrift! Giv endelig feedback til mig, enten her eller på Instagram, hvis du bliver fristet, og begiver dig ud i opskriften. Jeg lover dig – det vil du ikke fortryde!

Du skal bruge;

Bund;

8 Proteinoppers (Bodylab de forventes klar på deres hjemmeside i slutningen af januar, men indtil da, kan de købes i Fitness World)
100 gr. fuldkorns Digestive kiks
100 gr. smør

Creme;

3 øko lime – både skal og saft
500 ml 18% creme fraiche (Du kan også bruge skyr)
200 gr. Light neutral friskost
80 gr. Zero melis (Bodylab)
40 gr. Sukker – Eller Zero (Bodylab – hvis du ønsker den mindre sukkerholdig)
8 blade husblas
250 ml creme fine 18% til piskning
1 vanilje stang
250 gr. friske jordbær

Topping;

Frisk citron melisse
150 gr. jordbær
Skallen fra 1 lime
1 Proteinoppers


Fremgangsmåde;

Bund;

Kom knoppers og digestive i en pose og knus dem. Smelt smøren, kom de knuste kiks i en skål, hæld smøren udover, rør godt rundt og kom derefter massen i en springform. Mas kiksene godt ud, så laget et ca lige tykt og tæt, hele vejen rundt i bunden.

Creme;

Lig 8 husblas i er vandbad i 20 min og lav i mens din creme. Riv skallen på dine lime med et fint rivejern, og pres saften ned i en skål – jeg bruger altid en gaffel til at få alt saften ud af mine citrusfrugter. Skær vanilje stangen op på langs, og fjern forsigtigt se små sorte korn, med en knivspids, som du kører langs stangen, og kom dem i blandingen. Derefter vejer du sukker og Sukrin melis af og hælder det i skålen. Hæld creme fraiche og friskost i blandingen og rør godt rundt.

Når de 20 min er gået, vrider du det meste væske ud af husblasen og ligger det i et vandbad. Når det er ved at smelte hælder du 100 gr. cremefine i – Resten skal gemmes og piskes tykt.
Når fløden og husblasen er blevet til en flydende masse, hælder du det langsomt ned i din creme, i mens du rører godt rundt med en håndmixer, så det ikke stivner i små klumper nede i massen.

I mens cremen samler sig, vasker du 3/4 del af dine jordbær, skærer bunden af og deler dem i halve. De skal stå langs siderne i formen, med midten udad. Sørg for at de sidder til formen inden du hælder massen i, ellers forsvinder de i cremen.

Dæk kagen til, og lad den køle i køleskabet i 3 timer eller natten over. Pynt med de resterende jordbær, Proteinoppers, revet lime og frisk citronmelisse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.