Aftensmad, OPSKRIFTER

Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og guacamole

Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og grov guacamole – en af de virkelig lækre former for mexicansk mad, med massere af dybde og smag. Du får dejligt mange grøntsager og forskellige proteinkilder på samme tid. Jeg er vild med det! Det blev bestemt også godkendt af familien, som aldrig før havde fået mexicansk på denne måde. Vi har ellers altid spist meget mexicansk i vores familie, siden vi var helt små. Det er så nemt og lækkert, og så er jeg vild med alle de grøntsager man får kombineret.

Det er desuden en super simpel hverdags ret og faktisk også rimelig billig at lave. Og så det er den også super let at lave. Og så kan du altid bruge de grøntsager, som du måtte have liggende i køleskabet, der skal bruges i nærmeste fremtid. På den måde kan du også nemt få ryddet ud i køleskabet og lave denne ret, med dine restgrøntsager. Det kunne f.eks. være at du har en broccolistok, squash osv. liggende. Du kan servere din ret med tortilla wraps eller gøre som jeg og servere det med ris og tortilla chips.

Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og grov guacamole, mexicansk mad, opskrift, opskrifter, Mia Lindholm, Madblog Madblogger, Aftensmad, Madinspiration, Nem mad, Hverdagsmad, Hverdagsretter

Mexicansk gryderet med oksekød | 4 personer

1 løg
3 fed hvidløg
1/2 chili
500 gr. Hakket oksekød
2 store gulerødder
1 dåse røde kidney bønner
1 lille dåse majs
1 stor dåse flåede tomater
1/2 tsk. spidskommen
1/2 tak. paprika
Smag til med salt og peber
1 pose revet cheddar ost
4 æg

Tilbehør; Ris og tortilla chips. Evt. lime stykker til kødet ved servering

Topping;

2 modne avocadoer
1/2 bundt basilikum eller koriander

Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og grov guacamole, mexicansk mad, opskrift, opskrifter, Mia Lindholm, Madblog Madblogger, Aftensmad, Madinspiration, Nem mad, Hverdagsmad, Hverdagsretter Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og grov guacamole, mexicansk mad, opskrift, opskrifter, Mia Lindholm, Madblog Madblogger, Aftensmad, Madinspiration, Nem mad, Hverdagsmad, Hverdagsretter

Grov tomat salsa;

500 gr. cherry tomater
1 stort løg
1/2 bundt frisk basilikum
1 fed hvidløg 
1 spsk. oliven olie

Grov guacamole;

2 store, modne avocadoer 
1 dl. Creme fraiche 9 eller 18%
Smag til med salt, peber, paprika

Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og grov guacamole, mexicansk mad, opskrift, opskrifter, Mia Lindholm, Madblog Madblogger, Aftensmad, Madinspiration, Nem mad, Hverdagsmad, Hverdagsretter

Fremgangsmåde;

Mexicansk gryderet med oksekød;

  1. Skær løg og hvidløg ud i små tern og svits dem på panden i olie. Skyl chilien, skær den i små skiver og tilføj den på panden med løg og hvidløg, og svits det sammen
  2. Derefter hælder du det hakkede oksekød over på panden til de svitsede ingredienser og steger det igennem
  3. I mens det bliver stegt, skyller du gulerødderne og river dem fint og hælder dem, de drænede kidney bønner og -majs ned til kødet
  4. Rør godt rundt og tilsæt så de flåede tomater, spidskommen, paprika og salt og peber
  5. Lad retten simre i 15 minutters tid ved lav varme og tilsæt så cheddar osten i din mexicanske gryderet
  6. Lav nu 4 fordybninger i kødet, slå til sidst 4 æg ud i fordybningerne og læg et låg på gryden. Lad æggene hygge sig, til de får den ønskede tilberedning. Jeg gav mine små 10 minutter med låg på – mine æg blev næsten hårdkogt
  7. Lad til sidst gerne retten trække i 10 minutter uden låg. Skær i mellemtiden dine avocadoer ud i skiver og fordel dem på toppen inden servering.

Servér din mexicanske gryderet med ris og tortilla chips. Og så selvfølgelig, grov tomat salsa og creme fraiche.

Grov tomat salsa;

  1.  Skyl tomaterne og skær dem ud i små tern på et skærebræt – her kan du ved hjælp af en kniv, hælde dem over i en skål, uden for meget af væsken fra tomaterne kommer med
  2. Skær løget i små tern, skyl basilikummen og hak det fint, og pil hvidløget og pres det op til tomaterne, og tilføj så de fint hakkede løg og hakkede basilikum
  3. Hæld oliven olien over din grove tomat salsa og vend det godt så alle ingredienserne bliver godt fordelt.

Grov guacamole;

  1. Skær avocadoerne ud i halve, fjern stenene og læg avocadoens spiselige del ned i en skål. Mos avocadoen groft med en ske til de har den ønskede konsistens
  2. Tilføj derefter creme fraiche og smag til med salt, peber og paprika. Du kan sagtens tilføje en smule lime til din guacamole.

Velbekomme!

Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og grov guacamole, mexicansk mad, opskrift, opskrifter, Mia Lindholm, Madblog Madblogger, Aftensmad, Madinspiration, Nem mad, Hverdagsmad, Hverdagsretter

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.