Mexicansk gryderet med oksekød, serveret med tomat salsa og grov guacamole – en af de virkelig lækre former for mexicansk mad, med massere af dybde og smag. Du får dejligt mange grøntsager og forskellige proteinkilder på samme tid. Jeg er vild med det! Det blev bestemt også godkendt af familien, som aldrig før havde fået mexicansk på denne måde. Vi har ellers altid spist meget mexicansk i vores familie, siden vi var helt små. Det er så nemt og lækkert, og så er jeg vild med alle de grøntsager man får kombineret.

Det er desuden en super simpel hverdags ret og faktisk også rimelig billig at lave. Og så det er den også super let at lave. Og så kan du altid bruge de grøntsager, som du måtte have liggende i køleskabet, der skal bruges i nærmeste fremtid. På den måde kan du også nemt få ryddet ud i køleskabet og lave denne ret, med dine restgrøntsager. Det kunne f.eks. være at du har en broccolistok, squash osv. liggende. Du kan servere din mexicansk gryderet med oksekød, med tortilla wraps eller gøre som jeg og servere det med ris og tortilla chips.

Måske du også vil kunne lide; thai gryderet med kylling, grøntsager og kokosmælk, bagt pastaret med oksekød, grøntsager og bacon, sprød kartoffel bacon tærte eller ovnbagt kylling med verdens bedste kartoffelmos.

Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og guacamole
Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og guacamole
Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og guacamole
Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og guacamole
Udskriv
5 fra 5 stemmer

Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og guacamole

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid40 minutter
Ret: Mexicansk gryderet
Køkken: Mexikansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 frisk chili
  • 500 gr. hakket oksekød
  • 2 store gulerødder
  • 1 dåse røde kidney bønner
  • 1 lille dåse majs
  • 1 stor dåse flåede tomater
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. paprika
  • Smag til med salt og peber
  • 1 pose revet cheddar ost
  • 4 M/L æg

Tilbehør og topping;

  • Ris til 4
  • 1 pose Tortilla chips
  • 2 økologiske lime
  • 2 modne avokadoer
  • 1/2 bundt frisk basilikum

Grov tomat salsa;

  • 500 gr. cherry tomater
  • 1 stort løg
  • 1/2 bundt frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie

Grov guacamole;

  • 2 store modne avocadoer
  • 1 dl. 18% creme fraiche
  • Smag til med salt, peber og paprika

Sådan gør du

Mexicansk gryderet med oksekød;

  • Skær løg og hvidløg ud i små tern og svits dem på panden i olie. Skyl chilien, skær den i små skiver og tilføj den på panden med løg og hvidløg, og svits det sammen
  • Derefter hælder du det hakkede oksekød over på panden til de svitsede ingredienser og steger det igennem
  • I mens det bliver stegt, skyller du gulerødderne og river dem fint og hælder dem, de drænede kidney bønner og -majs ned til kødet
  • Rør godt rundt og tilsæt så de flåede tomater, spidskommen, paprika og salt og peber. Lad retten simre i 15 minutters tid ved lav varme og tilsæt så cheddar osten i din mexicanske gryderet
  • Lav nu 4 fordybninger i kødet, slå til sidst 4 æg ud i fordybningerne og læg et låg på gryden. Lad æggene hygge sig, til de får den ønskede tilberedning. Jeg gav mine små 10 minutter med låg på – mine æg blev næsten hårdkogt
  • Lad til sidst gerne retten trække i 10 minutter uden låg. Skær i mellemtiden dine avocadoer ud i skiver og fordel dem på toppen inden servering.

Grov tomat salsa;

  • Skyl tomaterne og skær dem ud i små tern på et skærebræt – her kan du ved hjælp af en kniv, hælde dem over i en skål, uden for meget af væsken fra tomaterne kommer med
  • Skær løget i små tern, skyl basilikummen og hak det fint, og pil hvidløget og pres det op til tomaterne, og tilføj så de fint hakkede løg og hakkede basilikum
  • Hæld oliven olien over din grove tomat salsa og vend det godt så alle ingredienserne bliver godt fordelt.

Grov guacamole:

  • Skær avocadoerne ud i halve, fjern stenene og læg avocadoens spiselige del ned i en skål. Mos avocadoen groft med en ske til de har den ønskede konsistens
  • Tilføj derefter creme fraiche og smag til med salt, peber og paprika. Du kan sagtens tilføje en smule lime til din guacamole.
Mexicansk gryderet med oksekød serveret med tomat salsa og guacamole

13 thoughts on “Mexicansk gryderet med oksekød”

    1. Hej Mary-Ann,

      Tusind tak skal du have! Det er jeg glad for at du synes 😀
      Rigtig god weekend!

      Venlig hilsen Mia

    1. Hej Kathrine,

      Ih hvor dejligt at høre. Det er jeg rigtig glad for! 😀
      Tak fordi du bruger mine opskrifter og deler din oplevelse med mig. 🙂
      God dag.

      Venlig hilsen Mia

  1. Salsa betyder sovs på spansk, tror ikke det er det du mener her. Men retten ser lækker ud. Den må prøves 🙂

    1. Nej, det er rigtigt. Jeg hentyder i hvert fald ikke til sovs 😀
      Den er ikke blendet for at have konsistens, så derfor kalder jeg den grov – hvad vil du kalde den i stedet? 🙂

      Venlig hilsen Mia

        1. Det er sjovt at høre andres tanker 😀
          Når jeg laver tomatsalat, så laver jeg den i skiver med mozzarella og oliven også 😛

          Det glæder mig at høre!

    1. Tusind tak, Christine! Det er jeg virkelig glad for at du synes 😀 Tak for skøn feedback!

      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.