Mørbrad i fad med grøntsager og flødesovs. En nem og herlig ret, med den lækreste flødesovs og massere af skønne grøntsager. Den kan både serveres som hverdagsret, men bestemt også i weekenden. Smagen fra champignonerne er bare så god i mørbrad i fad, synes jeg! Svampene giver den skønneste smag til retten. De kan godt undlades, hvis du ikke kan lide champignon. Men prøv det af – det smagen derfra vil du ikke fortryde. Du kan altid tage dem fra, når retten er tilberedt. Retten kan sagtens fryses ned. Jeg serverer gerne min mørbrad i fad med enten ris, bulgur eller kartofler.

Mødbrad i fad – Tilbehør og andre grøntsager

Jeg blander gerne lidt forskellige grøntsager. Helst løg, porre og søde grøntsager. F.eks. gulerødder eller røde peberfrugter, så der kommer en god harmoni af smage til retten. De giver en god sødme og det klæder min mørbrad i fad. Som sagt, så er jeg vild med ris eller bulgur til denne ret. Men kartofler eller frisk pasta klæder den bestemt også.

Servér gerne en skøn salat til din mørbrad. Jeg serverede min med en sprød blomkålssalat med æble og ristede hasselnødder. Men en sprød broccolisalat, vil heller ikke være dumt!

Måske du også vil kunne lide; Kylling i karry med grøntsager og kokosmælk | Oksekød med kartoffelmos i fad | Thai gryderet med kylling, grøntsager og kokosmælk | Wok med grøntsager og nudler | Vegansk wokret med grøntsager | Flæskesteg med sprød svær | Kylling i stegeso med grøntsager og kartofler | Kyllingefrikadeller med grøntsager, krydderurter og feta | Hakkebøffer i fad med cremet flødesauce og champignon

Mørbrad i fad med grøntsager og flødesauce

Mørbrad i fad med grøntsager og flødesauce

Mørbrad i fad med grøntsager og flødesovs. En nem og herlig ret, med den lækreste flødesovs og massere af skønne grøntsager. Den kan både serveres som hverdagsret, men bestemt også i weekenden.
Forb. tid45 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Ret: Aftensmad
Keyword: Mørbrad
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 200 gr. bacon i tern
  • 2 store løg
  • 2 store porre
  • 2 røde røde peberfrugter
  • 300 gr. champignon
  • 1/2 glas soltørrede tomater (i tern) i olie

Sovs

  • 1 spsk. sød paprika
  • 750 ml. madlavningsfløde (jeg brugte 500 ml. 7% og 250 ml. 14%)
  • 80 gr. koncentreret tomatpuré
  • 1-2 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • Evt. en smule vand

Mørbrad;

  • 1 svinemørbrad (minimum 550 gr.) – optøet
  • 1 dl. hvedemel
  • 1 tsk. salt og ½ tsk. peber
  • Steges i magarine

Tilbehør;

  • Ris eller bulgur

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft
  • Skær alle grøntsager ud, så de er klar til brug. Løgene skal skæres i tern, porrene i ringe, peberfrugterne i strimler og champignonerne i skiver. Du skal bruge samme pande under hele processen, så du bevarer alle smagene
  • Svits baconen på panden til den er gylden. Læg baconen til side på en tallerken og lad fedtstoffet blive på panden. Steg løg og porre gyldne og læg dem derefter til side med baconen – evt. med 1-2 spsk. olie. Steg champignoner og peberfrugter på samme pande og læg dem op på tallerkenen
  • Skær sener fra mørbraden og skær den ud i skiver. Skiverne skal ca. være 1,5 – 2 cm. Hæld mel, salt og peber i en pose og læg mørbraden ned i. Ryst posen, så melet fordeler sig om mørbraden
  • Steg mørbraden på samme pande i rigeligt af magarine. Steg mørbradstykkerne i et par minutter på begge sider, til de er gyldne. Smør et ildfast fad med magarine og læg de gyldne stykker mørbrad ned i fadet
  • Hæld paprika på panden med resterne fra mørbraden og svits det af. Og tilføj derefter tomatpuré. Tilsæt så madlavningsfløden og lad det koge op ved 7/9 varme. Tilsæt sukker, salt og peber. Lad det koge ind, så det bliver til en sovs. Rør jævnligt rundt og smag den til. Tilføj evt. en smule vand, hvis den bliver for tyk
  • Bland bacon, grøntsager og de soltørrede tomater og læg det ovenpå mørbraden. Hæld derefter sovsen ovenpå. Stil fadet i midten af ovnen og lad det stå i 15-20 minutter, til overfladen begynder at få en smule farve i hjørnerne.
  • Servér gerne retten med ris eller bulgur.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.