Jeg er blevet ret stor fan af de her morgenmads omeletter – både fordi de er nemme at lave, man kan variere smagen, men også fordi de både mætter godt, men er samtidig ikke for tunge. Desuden er der godt med proteiner i, og de er ikke særlig kaloriefyldte. Win-Win! 😉

Jeg var til et event den anden dag med Kompas Kommunikation og Fredsted The, hvor jeg virkelig fik åbnet øjnene op for hvordan man ellers kan bruge the, udover at blande den med kogende vand. Siden da, har min hjerne kørt på højtryk, omkring hvordan man kunne implementere de her lækre smage i min hverdag, og det er virkelig kun fantasien der sætter grænser! Jeg er kæmpe fan af the, hvorfor det er super ærgerligt at jeg normalt kun har gjort brug af det, når det har været koldt. Efter eventet, har jeg fundet ud af, at the virkelig kan bruges som en smagsforstærker i alt! Det er jo bare ekstra urter og smagsstoffer du tilføjer i dine retter eller drikke. Jeg er kæmpe fan! Her har jeg lavet en morgenmads omelet, hvor jeg har puttet et brev skovbær the i. Jeg plukkede en stor skål friske brombær hos min bror og svigerinde i går, så jeg tænkte at de to ting, ville gå godt i spænd, og det gjorde de! De små sorte prikker du ser i min omelet, er indholdet fra the posen, som bl.a. giver smagen i min omelet, her til morgen.

Du skal bruge;

Omelet;

2 æg
1,5 dl økologiske æggehvider (køb her)
2 tsk loppefrøskaller (køb her)
1 spsk. fuldkorns mel
2 spsk. hytteost
1 tsk. bagepulver
1 Fredsted the brev med skovbær
1/2 dl sojamælk med vanilje
Et par dråber flydende sød
1 håndfuld friske brombær
1 knivspids salt
Kokosolie til stegning (køb her)

Creme;

2 spsk cremefraiche – jeg brugte 18 %, da den har en god smag til dette
1 tsk, vaniliepulver
1 spsk. zero (køb her)

Bland de 3 ingredienser sammen, og voila, så har du den perfekte vaniljecreme til din omelet!

Fremgangsmåde;

Tænd blusset ved niveau 2 eller 3 (afhængig on dit blus går op til 6 eller 9) og stil en smal, høj pande på. Hæld æg og æggehvider i en skål, pisk sammen og tilføj de resterende ingredienser, undtagen dine brombær, og pisk det med en håndblender, til det hele er blandet godt sammen, og der ingen klumper er i massen. Hæld en tsk. kokosolie på panden og fordel det godt rundt. Derefter hælder du æggemassen på panden, ligger låg på panden og venter 3-4 minutters tid, så toppen ikke når at stivne. Herefter ligger dine bær ovenpå omeletten og ligger låget på panden igen, og så skal den ellers bare stå i 7 – 10 minutters tid og hygge sig, inden den er klar til servering.

Kom din creme og et par friske mynte eller citronmelisse blade ovenpå, og så er den klar til servering!

// Teen er sponsoreret Kompas kommunikation og Fredsted the

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.