Når det er weekend, synes jeg personligt at det er lidt hyggeligt at kræse lidt mere om morgenmaden, frem for at det bare er det samme som i hverdagene. Hvilket godt kan blive lidt kedeligt, hvis man møder tidligt, og ikke har tid til at lave et festmåltid hver dag. Det er jo trods alt det vigtigste måltid på dagen 😉
Her har jeg lavet en morgenmads omelet som er en blanding af syrlig, lidt salt og sød, så den tilfredsstiller alle smagsløgene. De friske bær, kompenserer lidt for sødmen i omeletten, hvilket jeg synes er super lækkert, når noget tager over, for noget andet. Det giver en god oplevelse, når man spiser den 😛
Du skal bruge;
Omelet;
6 æg
2 spsk. loppefrøskaller / den gule fiber HUSK (kan købes i Matas – den er god for og til mange ting!)
1 spsk. kardemomme
1 spsk. fuldkorns mel
2 spsk. hytteost
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver eller flydende sød
1/2 dl.sojamælk med vanilje (Plantebevægelsen) – Kan erstattes med mindelig mælk
1 håndfuld friske hindbær
1 håndfuld friske brombær
2 håndfuld friske jordbær (som skæres over i halve)
Kokosolie til stegning kokos olie – kan købes hér
Creme;
2 spsk cremefraiche – jeg brugte 18 %, da den har en god smag til dette, men du kan også bruge skyr
4 friske hindbær
4 friske brombær
2 spsk hjemmelavet jordbær hindbær grød (se her)
1/2 tsk flydende sød / vanilje zero drops
Mos de friske bær og rør cremefraiche, flydende sød og grød sammen. Og voila, så har du den perfekte creme til din omelet!
Fremgangsmåde;
- Tænd blusset ved svag varme og stil en lille pande på
- Bland æg i en skål med de resterende ingredienser, undtagen frugterne, og pisk det med en håndblender, til det hele er blandet godt sammen og der ingen klumper er i massen
- Hæld 1 tsk. kokosolie på panden og fordel det godt rundt
- Derefter hælder du massen på panden, lader omeletten varme i et par minutter, og så ligger dine (skyllede) bær ovenpå
- Læg herefter låg på panden – Her skal den stå i 10 minutters tid – stadig på lav varme
- Omeletten kan både spises kold og varm – Hvis du hælder creme på, anbefaler jeg at du spiser den lun.
Kom din creme og et par friske mynte eller citronmelisse blade ovenpå, og så er den klar til servering!