Når vægttabet tager overhånd..

Billederne til højre er taget i den periode, hvor jeg er aller mest glad, både fysisk og psykisk. En tid hvor der var plads til både hygge med veninderne og træning ved siden af. En periode hvor træningen ikke overskyggede mit glade jeg, og mine dage, hvor jeg kunne holde fri fra træningen med god samvittighed.

Jeg besluttede mig, efter en sommerferie i slutningen af august 2012, at nu skulle det være nok! Jeg ville ikke længere se ud som jeg gjorde! Det gik virkelig op for mig, da jeg så billederne igennem fra ferien, nogle måneder efter. Nu skulle det for alvor være nok! Her snakker vi November 2012. Det her synet som jeg mødte, halvanden måned efter ferien..

Jeg lavede et mål, jeg havde to en halv måned at tabe mig, inden jeg skulle på skiferie i 2013, hvilket virkelig gav mig blod på tanden. Jeg købte en jumpsuit, som var et mål at kunne passe, når vi skulle af sted, og det lykkedes!

12483483_10208266451728303_1320714692_n. 12506562_10208266452088312_368818477_n.

 (Jeg undskylder for billedernes kvalitet – de er taget med min gamle telefon)

I starten rasler de overflødige kilo hurtigt af, og man kan hurtigt se resultater fra uge til uge. Så fed en følelse! Jeg tabte mig 12 kg inden skiferien, og jeg var så stolt! Jeg trænede alle hverdage og spiste rigtig sundt – jeg rørte faktisk hverken sodavand eller slik de måneder. Og jeg manglede det ikke! Jeg fik til gengæld massere af mad. Jeg indtog bare det rigtige. Jeg manglede intet, og følte ingen form for sult, eller mangel på sukker. Jeg sørgede for at mi kost var dækket ind, så der også var noget til den søde tand i form af tørret frugt, nødder og frisk frugt. En periode følte jeg næsten jeg skulle presse maden i mig, fordi jeg synes jeg måtte spise hele tiden (jeg havde lavet et kostskema til mig selv), for at jeg ikke skulle falde i eller føle sult. Og det virkede!

Normalt var mængderne af mad mit problem, fordi jeg spiste for meget af det forkerte, og oveni det, også meget af det sunde. Denne gang var der stadig store mængder mad, men det var til gengæld det rigtige. Er du klar over hvor meget man får, for samme antal kalorier 😉 Jeg udelukkede hverken mælkeprodukter, korn, brød, pasta, ris osv. Jeg ville tabe mig, omlægge min kost, til noget som jeg stadig ville kunne fortsætte med, når mit mål var nået. Og det kan sagtens lade sig gøre! Det er faktisk meget nemmere at holde et vægttab, hvor man ikke har udelukket bestemte fødevarer, men i stedet lært, hvordan man skal begrænse sig. På den måde mangler man ikke noget, som man kan komme til at gå amok i, når man har manglet det for længe.

Vi kom på skiferie og den aktive hverdag fortsatte. Dog indtog jeg både alkohol, pizza, pomfritter, cola osv. Men pga vores aktive dage på skiene, tabte jeg mig alligevel, trods usund mad og drikke i en hel uge. Det var første gang i to en halv måned jeg tillod mig at spise og drikke hvad der blev stillet til rådighed for mig, når jeg ikke selv skulle stå og lave det. Der var ikke meget salat at komme efter dernede. Især ikke oppe i bjergene. Nej det var karrypølser, schnitzler og pomfritter. Morgenmaden bestod ikke længere af smoothies, nej det var hvidt brød og de stykker rugbrød jeg kunne snige med ned

Da vi kom hjem fra skiferie, startede min kæreste og jeg op sammen, i Fitness World. I starten lavede vi en aftale om, at vi altid skulle træne sammen, fordi jeg ville ikke stå der oppe alene, og føle mig tyk i blandt andre mennesker! Ja, sådan nogle tanker havde jeg.. Jeg var bange for at folk ville kigge mærkeligt på mig, eller grine hvis jeg ikke kunne en øvelse rigtigt. Normalt har min vægt ikke været noget problem for mig, i forhold til hvordan folk så på mig, men så snart jeg blev bevidst om min vægt, mit udseende, endda efter et vægttab på 12 kilo, begyndte tankerne virkelig at køre rundt i hovedet på mig!! Så dumt ikke!? Førhen var det ikke et problem som sådan, men nu fylder det helt vildt!

Der gik et halvt år før jeg kunne træne alene, og jeg gjorde det. Det kørte virkelig for mig, da jeg fandt ud af at det slet ikke var farligt. Det endte faktisk med at jeg var meldt på minimum 8, gerne flere holdtræninger om ugen. Og faktisk helst 2 hold i træk + en time eller to efter hold, afhængig af om det var et eller to hold i træk.. Jeg trænede også gerne lørdag og søndag. Faktisk så var jeg som oftest også den første som mødte ind i holdsalen, for at få den bedste plads (nede bagved i hjørnet, hvor jeg kunne gemme mig – hvor jeg ikke skabte fokus på mig selv) Nogle gange var jeg også inde og træne både morgen, og igen om aftenen. Jeg kunne ikke fungere hvis ikke jeg fik trænet. Jeg stod gerne tidligt op for at nå det inden jeg skulle på arbejde, til fødselsdag eller andet. Det skulle bare gøres!

Jeg begyndte at løbe og det har ellers aldrig sagt mig noget! Især ikke med mine dårlige knæ. Men jeg fandt ud af at jeg faktisk kunne løbe i okay lang tid, når bare jeg kom over 10 min. Her var min vægt 5 kg fra det laveste.!Det var som om det blev nemmere, så snart jeg kom over de minutter. Jeg endte med at løbe en halv time, og en anden dag 45 min (jeg kunne sagtens have løbet længere, hvis ikke det var fordi jeg skulle på arbejde), hvilket jo var enormt lang tid for en som mig, som aldrig har kunne holde til mere end 1 min. Jeg blev afhængig af det løberi og jeg smed en masse kilo. Jeg blev så styret af at sætte rekorder, styret af tanken om at jeg pludselig kunne løbe, og styret af at se min vægt dykke. Det her var op til julen i 2014..

11245342_10206478039659119_1223590125_n

Jeg havde ikke andet i hovedet end den dumme vægt og min træning. Jeg havde det ikke godt psykisk. Fysisk var jeg på toppen, men jeg kunne ikke længere fungere ordentligt socialt. Og hvis der er noget jeg altid har mestret, så er det at være social! Alle er velkomne i min verden, og jeg har altid været en af de populære piger, fordi jeg altid har været så glad og smilende. Jeg var ikke længere glad..

Sådan skulle det ikke være! Jeg prøvede at kæmpe mig op igen, det gjorde jeg virkelig. Jeg udviklede i stedet stress symptomer og angst. Både social angst og angsten for at være alene. Det er altså ikke en god kombi! Jeg kunne ikke være alene, og jeg kunne ikke tanken om mange mennesker. Jeg ville egentlig helst bare være mig og en mere i samme rum. Gerne hyggesnakke, eller alenetid, hvor jeg alligevel vidste at den anden person var lige ved siden af..

Jeg havde en skole med eksaminer og arbejde der skulle passes, så jeg var nødsaget til at ligge min træning på hylden og holde fokus på afslutningen af min professions bachelors afslutning, så jeg kunne færdiggøre min uddannelse med et flot resultat.

Det var her min træning gik ned af bakke, hvilket måske nu er godt nok. Dog har jeg har haft svært ved at finde plads til det i 2015, grundet den styring det tog, samt alt det nye arbejde og alle de ting, der ellers er sket i 2015. Men jeg har også fundet ud af at det er okay at række hånden ud, når man har brug for det. At få hjælp er ikke en skam! Min bedste veninde, min kæreste og min familie har støtte mig hele vejen, de har fortalt hvornår det var nok, hvornår det var skadeligt for mig, og gav mig ros når det var fortjent, og når jeg ikke selv kunne se jeg manglede et klap på skulderen.

12539909_10208266451648301_224476345_n

Jeg skal nu til at finde en balance igen, en god balance der gør at jeg finder glæde ved det, så det ikke bare er noget der skal gøres, fordi min hjerne siger det 🙂


 

I får lige lidt billeder af hvordan den ikke så glade (Cardio og hold – overtræning og mindre mad) vs. meget glade Mias krop (Styrketræning – halvt så meget træning og dobbelt så meget mad) så ud;

12476253_10208266543450596_2048316168_n

Cardio – Hold træning

12483388_10208266486209165_1829651369_n

12506748_10208266486129163_1845608769_n

Styrketræning

12483386_10208266543290592_333999707_n

Den dårlige periode vs. den gode periode, hvor mad ikke var noget jeg skulle tænke over

Sååå.. Husk nu for pokker at find den balance, mellem hvad der er sundt og ikke sundt for din krop – På alle måder!

One Reply to “Når vægttabet tager overhånd..”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.