Drinks, Morgenmad, OPSKRIFTER

Iskaffe | Nem opskrift på den lækreste iskaffe

Jeg har endelig fundet opskriften på den bedste iskaffe, jeg i mit liv har smagt!

Iskaffe er blevet en afhængighed for mig, indenfor de sidste 4 uger. Jeg drikker det flere gange om ugen, fordi jeg har prøvet mig frem, og nu fundet den perfekte opskrift på den bedste iskaffe. Jeg vil gå så langt at sige, at den er langt bedre end dem man får på café!

Forrige år købte jeg 5 store flasker sirup i Baresso, sammen med min mor, og siden da, har flaskerne stået ubrugt hos hende. Jeg købte mig en iskaffe ved Café Kræz for en månedstid siden, og jeg fik sådan lyst til at prøve kræfter med det igen, dog uden protein pulver, denne gang. Så jeg tog hjem forbi mine forældre og hentede et par flasker, og tog direkte hjem og eksperimentere. Og dér var den – den sad lige i skabet! Jeg har “endelig” fundet den perfekte opskrift. Det var jeg længe om, på trods af at det faktisk lykkedes første gang.

“Heldigvis” drikker jeg aldrig kaffe efter kl. 20.00, da jeg har svært ved at sove, hvis jeg har koffein i kroppen. Ellers kunne jeg snildt køre et glas ned om aftenen også. Og det er ikke små glas. Nej, jeg tager de største jeg kan finde! 😉 Så godt smager det!

Jeg havde en veninde på besøg i sidste uge og jeg serverede et glas for hende. Vi endte med at drikke nogle stykker i de 6 timer hun var her. Det ville hun hellere have, end en sodavand, som vi ellers plejer at drikke, når vi ses. Men hun valgte iskaffe – det vil jeg for den sags skyld nok vælge fremadrettet, nu hvor jeg er kommet frem til den perfekte opskrift!

Iskaffe 1883 Sirup Opskrift Verdens Bedste Lækker Ice coffee Blog

1 stort glas | Du kan halvere mængden ved brug af et mindre glas

Du skal bruge;

4 pump 1883 sirup – min yndlings er Isish Cream og Caramel, som jeg blander (de kan købes i Baresso og diverse te forretninger)
Isterninger til et helt glas
2 tsk. instant kaffe (eller mere, hvis du vil have en mere intens kaffe smag)
1 dl. kogende vand
2 dl. sødmælk

Fremgangsmåde;

 1. Hæld to tsk. instantkaffe i en lille kande og kom kogende vand i, så kaffen opløses – lad den køle af
 2. Fyld glasset op til kanten med isterninger
 3. Kom 4 pump sirup i glasset og hæld derefter sødmælken i
 4. Når kaffen er kølet ned hælder du den oveni mælken
 5. Rør iskaffen rundt inden den nydes

TIP; i stedet for at hælde kaffen ned i glasset, kan du fryse kaffen til isterninger, så du altid kan lave iskaffe. På den måde bibeholdes kaffens stærke smag, da det kun er den som smelter ud i mælken og ikke vand. Det skal dog lige siges, at den skal stå lidt, før kaffeisterningerne opløses i mælken, og at smagen med tiden bliver mere intens i takt med de smelter. Jeg vil dog anbefale dig at bruge almindelige isterninger, hvis du vil drikke den med det samme. Kaffe isterningerne er for de fleste nok mere for det æstetiske resultat.

Velbekomme! 

Iskaffe 1883 Sirup Opskrift Verdens Bedste Lækker Ice coffee Blog

 

 

Relaterede indlæg

14 thoughts on “Iskaffe | Nem opskrift på den lækreste iskaffe

  1. Hej Mette,

   Tusind tak skal du ha´! Det er jeg glad for, at du synes. 😀
   Jeg håber at den falder i din smag.

   Venlig hilsen Mia

  2. Hvis man fryser kaffen til isterningerne, skal man så ikke bruge instantkaffe og varmt vand, som du beskriver i starten? Det vil vel tage lidt tid inden, man kan drikke iskaffen, hvis kaffeisterningetne først sksl smelte ud i mælken. Eller er jeg hele forkert på den?

   Mvh.
   Rikke L Møller

   1. Hej Rikke,

    Det er nemlig helt korrekt! Jeg har bare frosset min kaffe for æstetikken på billedet. Jeg vil helt sikkert anbefale, at man laver kaffen frisk og bruger neutrale isterninger. 🙂 Ellers kan man vente i lang tid, før ens iskaffe står klar.
    God weekend!

    Venlig Hilsen Mia

 1. Det her er uden tvivl den nemmeste og mest lækre Iskaffe jeg har lavet/fået.. Den smager vildt godt og er godkendt blandt alle mine gæster i aften, selv de som ikke er til kaffe ellers.. Tak for god opskrift 🙂

  1. Hej Anni!

   Tusind tak skal du have! Jeg er glad for at den er faldet i god jord hos både dig og dine gæster! 😀
   Jeg synes også at den smager helt fantastisk!
   Velbekomme og mange tak fordi du deler din mening med mig!

   Du må have en dejlig dag!

   Kærlig Hilsen Mia

 2. Hej Mia
  På billedet er der en isterningebakke med kaffeisterninger i men også nogle lysebrune isterninger – hvad er de lavet af?
  Jeg eksperimenterer også med iskaffer og skal helt sikkert prøve din.
  Vh Sine

  1. Hej Sine,

   Hvor dejligt at høre! Iskaffe er også bare fantastisk! Især her i varmen.
   De isterninger jeg har på billedet er faktisk bare min kaffe, som jeg har frosset ned.
   Det skal lige siges, at hvis du fryser din kaffe ned, så tager det længere tid, at få kaffesmagen frem, da kaffen jo ikke kommer direkte i mælken, når de ligger i isklumper. Men jeg synes, at det klædte billedet 😀

   Pøj pøj med dine eksperimenter! Jeg vil elske at høre din mening om min iskaffe.
   Ha´ en dejlig dag!

   Kærlig hilsen Mia

  1. Hej Marianne,

   Den hedder 1883 og har mange forskellige smage. Jeg kan bedst lide den der hedder Irish Cream og Karamel.
   Det er dem du også kan få i kaffen hos Baresso. De kan købes i Føtex og hos de fleste the butikker. 🙂

   Venlig hilsen Mia

  1. Jeg elsker deres sirup! Det absolut bedste til iskaffe, hvis man spørger mig! 😀
   Du er også stor fan af det, eller sælger du det, Tine? 🙂

   Venlig hilsen Mia

  1. Hej Bettina,

   Jeg vil sige, at det svarer til et par spsk. eller 1 – 2 cm. i dit glas – hvis du tager et stort, ligesom jeg. Men jeg vil dog sige, at du skal prøve dig frem. Det er altid nemmere, at tilføje lidt mere sødme end at mindske den. Så hellere start med en smule sirup og tilføj ekstra, så den passer perfekt til dig! 😀

   Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.