Bagværk, kager og desserter, Boller og brød, Frokost, Morgenmad, OPSKRIFTER, Til madpakken

Nemme, grove gulerodsboller

Hvem kan ikke lide hjemmelavede boller? Jeg elsker det! Jeg kan huske da jeg var lille, der lavede min mormor altid hjemmelavede boller, når min bror og jeg var ude hos dem. I ved, de der lyse, bløde og virkelig lækre boller. Min mor har også altid været god til at bage, og har gjort kunsten efter min mormor. Dog begyndte hun at lave dem lidt grovere boller med solsikke kerner, og de var virkelig også et hit!

Jeg er vokset op med to kvinder, som altid har været fantastiske i et køkken, og især også med bagværk. Så jeg har flere gange prøvet at leve op til kvinderne i familiens bagevner, og det er lykkedes godt flere gange. Men.. Jeg vil helst gerne bage med fuldkornsmel, da jeg ikke er så god til at lave lyst brød, fordi jeg ved det andet både gavner kroppen mere, men også fordi jeg synes at det er meget mere lækkert med det grove, med korn og kerner. Men det kan nogen gange godt være svært, at lave et lækkert og svampet brød eller bolle, som ikke bliver for rustik. Hvorfor jeg har prøvet lidt af hvert gennem tiden..

I og med jeg arbejder så meget, og skævt til tider, kan det nogen gange være rart, at kunne mikse nogle lækre boller eller brød frem, uden at skulle bruge den helt store tid på det. Hvorfor jeg i dag, har prøvet at kaste mig ud i en Finax brødblanding, som faktisk nærmest er et færdigt mix. Jeg har selv tilføjet lidt ekstra til blandingen, for at få lidt grøntsager og omega 3 fedtsyrer i, som jo er rigtig godt for kroppen. Den her blanding er genial til en travl hverdag, da man bare kan have blandingen stående i køkkenskabet, og tage det frem når man har lyst. Det eneste der skal til er frisk gær.

Du skal bruge;

1 pakke Finax protein boller – med havre og quinoa
1/2 dl. Chiafrø
2 store økologiske gulerødder
2 breve Fredsted the Earl Grey
1 spsk. Nordisk tang krydderi – den blå
25 gr. gær
4 dl. lunken vand
1 dl. græskarkerner til pynt

Fremgangsmåde;

Kom vandet i en skål og opløs gæren deri. Vask gulerødderne, riv dem, og hæld den, brødblanding og chiafrøene ned i. Rør rundt med elpisker i ca 10 min. Saml dejen med en dejslikker så massen er samlet, inden hævning. Stil dejen til hævning i 1,5 time, et lunt sted, med et viskestykke over. Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir. Tag to røreskeer og grib ned efter dejen, og pladser den på bradepanden. Du må ikke røre i blandingen, og prøv at lad vær med at forme bollerne, så lufthullerne ikke går tabt, så de bliver hårde og rustikke. Vi vil jo helst gerne have lækre og svampede boller 😉 Put græskarkerner ovenpå bollerne og lad dem bage i 30 min.

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.