Havregrynskugler – en julesnack der altid skal være på konfektfadet! Disse små og nemme kugler, smager himmelsk og er super nemme at lave. De er et hit hvert eneste år og der er ingen undskyldninger for ikke, at lave dem. Ellers kender jeg nogen der ikke er helt tilfredse – hele familien. Du kan med fordel fordoble portionen, da jeg vil garantere dig for, at de nok skal blive spist.

Måske du også vil kunne lide en af mine andre nye julesnackopskrifter; Kokoskugler med appelsin og ristet kokos

I juledagene samles vores familie altid hver søndag, i alle adventsdagene. Vi julehygger både med mad, produktion af julekonfekt i massevis og tager også ud og henter juletræ mm. I år var vi også inde og se Glows jule- lysudstilling med alle børnene. Jeg elsker december måned!

Når vi laver konfekt er det altid en god blanding af forskellige havregrynskugler, marcipan med nougat, nødder, chokolade osv. og så improviserer jeg med de resterende ingredienser. I år blev det igen til en lille portion rocky road. Du kan se nogle af mine opskrifter på Rocky Road hér. Rocky road med juleskum | Rocky road med skumfiduser, dumle og mandler | Rocky road med marcipan, guldkarameller og mandler

Havregrynskugler

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Keyword: Havregrynskugler
Antal: 30 havregrynskugler
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 250 gr. finvalsede havregryn
  • 125 gr. smør
  • 125 gr. sukker
  • 35 gr. kakaopulver
  • 1/2 flaske rom essens

Sådan gør du

  • Smelt smøren, opløs sukkeret deri, og hæld alle øvrige ingredienser i en skål
  • Tilføj smøren med det opløste sukker og rør godt rundt i blandingen, til du får en jævn masse. Sæt massen på køl – så er den nemmere at arbejde med. Det kan undlades
  • Tril massen til ensartede havregrynskugler og læg dem på et fad, der kan komme på køl. Når de er kølet ned, lægger du dem i en kagedåse, som er beklædt med bagepapir. Havregrynskuglerne opbevares køligt i en lufttæt kagedåse eller bøtte.

Velbekomme!

Hvregrynskugler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.