Bagværk, kager og desserter, Boller og brød, Morgenmad, OPSKRIFTER

Nemme koldhævede gulerodsboller | Friskbagt morgenbrød

Lækre koldhævede gulerodsboller med en sprød skorpe og luftig midte. Perfekt til weekend morgenerne, hvor du kan forkæle dig selv eller din familie. De tager ingen tid at lave og kræver meget få ingredienser, som er lette at gå til. Og hvad er bedre end nybagt brød om morgenen? Det spiser vi en del af i weekenderne, så jeg slog en gulerods dej op i går aftes, i mens jeg lavede aftensmad. Så kunne den nemlig hæve i køleskabet natten over. Jeg fik mig langt om længe min ønskede køkkenmaskine i går og den skulle selvfølgelig tages i brug med det samme! Vi er i denne weekend taget ned i mine forældre sommerhus for, at slappe af, så det er perfekt tid og sted, at få den afprøvet.

Det er første gang jeg eksperimenterer med koldhævet dej. Egentlig fordi jeg normalt bare bager, når jeg har lyst til noget friskbagt inden for den nærmeste fremtid. Men i går var perfekt, både fordi en køkkenmaskine altså er 100 gange nemmere at arbejde med end, at skulle stå og bakse med en elpisker, men også fordi dejen nu kan laves, uden jeg selv skal stå og røre i den. På den måde kan man slå to fluer med et smæk og det er jeg altså ret stor tilhænger af!

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver koldkævet brød, det er virkelig nemt, når man har sig en køkkenmaskine. Bollerne har desuden virkelig god struktur og den varme temperatur gør, at bollerne får den lækreste skorpe og blødeste midte.

Måske du også vil kunne lide; Koldhævede squashboller med kerner, koldhævede broccoliboller eller pestoboller med oregano og soltørrede tomater

Ingredienser – 12 store gulerodsboller;

25 gr. gær
6 dl. lunken vand
Knap 1 tsk. salt
3 store økologiske gulerødder
1 stor spsk. honning (Jeg brugte en honning med kanel i)
750 gr. hvedemel

Fremgangsmåde;

 1. Smuldr gæren ned i en skål / køkkenmaskine, hæld vandet ned i skålen og rør rundt for, at opløse gæren. Tilsæt derefter salt, honning, revet gulerødder og mel
 2. Ælt dejen ved jævn hastighed (gerne maskine) i 20 minutter. Jeg satte min Kenwood på niveau 4.
 3. Dejen skal være lidt sej og klæberig (skal gerne hænge lidt fast i fingrene)
 4. Kom husholdningsfilm over skålen og kom den i køleskabet i 12 timer
 5. Dagen efter beklæder du to bageplader med bagepapir og tænder ovnen på 250 grader
 6. Drys lidt mel ud på bagepladerne så bollerne kan bevare sin hævning
 7. Tag en ske, gør den våd og grav ned i skålen, tag en klump dej op og læg den på bagepladen (undgå at have yderligere kontakt med bollerne, da de mister deres luftighed)
 8. Gentag indtil der ikke er mere dej tilbage i skålen (husk at skeen skal være våd hver gang)
 9. Lad bollerne hæve yderligere i 20 minutter på bordpladen, inden de stilles i ovnen
 10. Bag bollerne på 250 gader i 20-22 minutter, til de har en sprød skorpe
 11. Lad bollerne køle af på en bagerist, inden de spises

Velbekomme!

Husk at nævn @mialindholm.dk i dine opslag, hvis du bruger mine opskrifter. På den måde kan jeg følge med i jeres kreationer og dele dem på min Instagram.

// Hverken produkter eller opslag er sponsoreret

Relaterede indlæg

2 thoughts on “Nemme koldhævede gulerodsboller | Friskbagt morgenbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.