Oksekød med kartoffelmos i fad, er en af de klassikere jeg kan huske at min mor altid lavede til os, da vi var små. Og vi elskede det! Den her top af bagt kartoffelmos, som stadig er blød nede under og så en dejlig kødsovs til – det er altså lækkert! Min mor plejede dog at lave det med en form for millionbøf i bunden, hvor denne ret er med kødsovs. Det faldt i jord hos hele familien – især også min datter på 10 mdr., som endte med at spise to portioner.

Du kan desuden tilføje mange grøntsager, som ikke overtager for meget smag. Både i kartoffelmosen, men især også i kødsovsen. Enten for at du får spist flere grøntsager, men også som smagsgiver. Jeg brugte revet gulerod i kødsovsen, men f.eks. squash kan også sagtens bruges. Og så kan du jo f.eks. både bruge knoldselleri, blomkål og pastinak, i kartoffelmosen, uden at det stjæler for meget fokus. Selvfølgelig i et begrænset omfang, hvis smagen ikke skal overtage. Hvis du tilføjer grøntsager til din mos, så husk, at flere grøntsager udskiller væske ved varme og mosen ikke må være vandet, inden den bages. Så vær obs. på, at der stadig skal flere kartofler end grønt.

Oksekød med kartoffelmos i fad, på under 1 time

Min oksekød med kartoffelmos i fad, tager under 1 time at lave, og den smager simpelthen så godt. Det er et af de krav jeg som oftest har, til de opskrifter jeg laver. Maks en time, og gerne under. For når man, som jeg, har et barn, kan man ikke bruge al den tid i verden, i køkkenet. Og jeg vil derfor gerne kunne lave lækker mad, på kort tid. Denne ret kan f.eks. laves på blot 30 minutter om formiddagen, og så klarer ovnen de sidste 30 minutter, inden I skal spise. Det er super nemt og bestemt ikke en tidsrøver!

Måske du også vil kunne lide andre retter på under 1 time; Avocadocreme med krydderurter til din pastaret | Kyllingefrikadeller med grøntsager, krydderurter og feta | Kylling i karry med grøntsager og kokosmælk | Pastaret med flødesauce, grøntsager, bacon og kylling | Bagt pastaret med grøntsager, bacon, pølser og oksekød | Klassiske frikadeller | Vafler med spinat og broccoli | Mexicansk gryderet med oksekød

Oksekød med kartoffelmos i fad
Oksekød med kartoffelmos i fad

Oksekød med kartoffelmos i fad

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Kartoffelmos;

  • 1,5 kg. bagekartofler
  • 150 gr. smør
  • 2 dl. mælk
  • 1-2 tsk. knust muskatnød
  • Smag til med massere af salt

Oksekød;

  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • Krydres med (evt. tørret) basilikum, timian, oregano og paprika – smag til. Jeg brugte 2 tsk. paprika og 1 tsk. af hver krydderurt
  • 500 gr. hakket oksekød
  • 1 stor gulerod (kan undlades)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomat pure
  • Salt og peber

Sådan gør du

Kartoffelmos;

  • Skræl bagekartoflerne og skær dem i små stykker, så de bliver hurtigere tilberedt under kogningen. Hæld dem ned i en gryde med kogende vand og lad dem koge i 15-20 minutter, til de næsten bløde (stik spidsen af en kniv i kartoflerne – hvis de glider af kniven, er de færdige)
  • Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Ikke en blender, en elpisker osv. Mosen skal være grov men blød
  • Vend smør og muskatnød ned i kartoflerne og vend rundt til smøren er smeltet. Hæld derefter mælken ned i kartoffelmosen, til det får en lækker konsistens. Den skal være blød og luftig, så den kan smøres ud på kødsovsen. Smag til med salt.

Oksekød;

  • Snit løgene i små stykker, pres hvidløget og hæld begge dele ned på en olieret pande. Steg det af og tilføj krydderier og steg det sammen
  • Hæld oksekødet ned på panden og brun det af. Riv guleroden og hæld den ned til oksekødet. Tilføj hakkede tomater og tomat pure og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.

Sammensæt kartoffelmos og oksekød;

  • Tænd ovnen på 220 graders varmluft
  • Hæld kødsovsen ud i bunden af et stort ildfast fad og smør det ud i et jævnt lag. Læg derefter kartoffelmosen ovenpå kødsovsen én ske af gangen, så det ikke blandes sammen. Glat det ud og undlad at smøre det helt ud i kanterne, så du undgår af det flyder over, når det kommer i ovnen
  • Sæt fadet i ovnen og lad det stå i 20 minutter. Derefter sætter du ovnen over på grill på niveau 2. (2/3) og lader det stå til overfladen bliver brunet. Det tager ca 10. min.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.