Aftensmad, OPSKRIFTER

Cremet one pot pasta med champignon og bacon

    Denne one pot pasta er en cremet champignons pasta med bacon og parmesan. Den smager fantastisk, er super nem at lave, og er desuden også budget venlig. Du kan sætte pastaretten over i mens du dækker bord eller falder til ro efter arbejde, og så er der aftensmad. Det er en af de nemmeste retter som du kan begive dig ud i. Alle ingredienser skal faktisk bare i en gryde og så passer retten egentlig sig selv. Desuden er det en ret som du sagtens kan lave med dine børn og faktisk kan dine store børn gøre det meste klart, så aftensmaden står klar til kogning, når du kommer hjem.

Så kender du også det med at komme sent hjem fra arbejde og lysten til at stå i køkkenet i en time til to ikke trækker helt vildt? Så er det her noget for dig! De her one post pasta retter vil spare dig for rigtig meget tid. Det eneste du skal gøre er, at rense grøntsagerne, skære dem ud og så skal de egentlig bare stå og simre. Det er SÅ nemt! Du kan desuden lave din one pot pasta med rester af grøntsager fra køleskabet, som du har brugt gennem ugens løb. Nemmere bliver det ikke!

INGREDIENSER – 4 personer

500 gr. fuldkorns pasta eller spaghetti
500 gr. champignon
1/2 økologisk squash
2 løg
4 fed hvidløg
100 gr. kvalitetspølse – evt. chorizo eller en god spegepølse (kan undlades og skiftes ud med 1 pakke pepperoni)
1/2 tsk. chiliflager
Peber
1 bundt frisk økologisk basilikum
250 ml. madlavningsfløde
7 dl. bouillon (7 dl. vand med 2 grøntsags bouillon terninger)
2 pakker bacon i tern
Revet parmesan

Bagte cherrytomater

400 – 500 gr. økologiske cherrytomater på stilk
1 bundt frisk timian
Olie
Salt og peber

Fremgangsmåde;
Bagte tomater;
  1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  2. Skyl tomaterne, skær dem over i halve og lig dem i et ildfast fad, med skrællen nedad
  3. Skyl timianen, drys det ud over tomaterne og hæld olie, salt og peber på
  4. Stil tomaterne i ovnen i 20 – 25 minutter – til tomaterne får farve
One pot pasta;
  1. Skyl squashen og riv den på et rivejern, skyl champignoner og basilikum og snit dem i skiver, og skræl løg og hvidløg, snit dem i små stykker og hæld dem i en stor gryde
  2. Skær pølsen ud i mindre stykker og kom dem over i gryden sammen med pastaen
  3. Kog 7 dl. vand og opløs bouillon terningerne i vandet. Hæld bouillon og cremefine i gryden og tilføj chiliflager
  4. Sæt gryden over blusset og lad retten simre i 20 min. – Justér dit blus alt efter power. Mit blus stod på 7/9
  5. Steg baconen og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle
  6. Rør rundt i retten løbende og smag den til med peber. Servér med frisk parmesan ost, bacon, frisk basilikum og bagte tomater.

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.