Ovnbagt kylling med verdens bedste kartoffelmos
Det her er en af de retter med kylling, som jeg er aller størst fan af. Saftig kylling med sprødt skind og massere af smag. Udover det, giver saucen og kartoffelmosen den lækreste finish og binder retter super godt sammen bl.a. pga. dens friskhed med tomaterne og de friske krydderurter, som sammen danner en lækker “sovs” som du kan hælde over din kartoffelmos. Den lette sauce med grøntsager smager så dejligt ovenpå den cremede kartoffelmos.
Kartoffelmosen skal altså også have noget credit! Det er uden tvivl, verdens bedste kartoffelmos! Den har så meget kraft og power og så synes jeg, at det er ret lækkert, at den er grov og ikke er helt fin. Den har noget kant og konsistens, og så er smagen bare fantastisk! Kyllingen er mør og saftig, men hvis du vil have den lidt mere tør, så giv den 15 min. ekstra i ovnen.
Du skal bruge;
Kylling | 3 – 4 personer;
Kyllingeover- og underlår 1 – 2 stk. pr. person
3 rødløg
300 gr. cherry tomater
1 lille bundt frisk timian og rosmarin
3 dåser hakkede tomater med hvidløg eller krydderurter
Krydderier – dine yndlings
1 dl. olie
15 fed hvidløg
Salt og peber
Kartoffelmos | 4 personer;
1,5 kg. kartofler
Muscatnød
120 gr. smør
3 fed hvidløg
2,5 dl. mælk
Salt
Fremgangsmåde;
Ovnbagt kylling;
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Hæld olien i bunden af et ildfast fad eller en dyb bradepande, og kom derefter de hakkede tomater i
- Lig kyllingen ovenpå de hakkede tomater, skyl og skær tomater og rødløg i skiver, pil hvidløgene og fordel alle ingredienser blandt kyllingen
- Kom godt med salt og krydderier på både kylling og tomater, og lig herefter den friske rosmarin og timian ovenpå (klip det gerne ud i små stykker). Kom kyllingen i ovnen i en god times tid.
Kartoffelmos;
- Skyl kartoflerne, lig kartoflerne på en bageplade og kom dem i ovnen sammen med kyllingen i en times tid
- Tag kartoflerne ud når tiden er gået, skræl dem groft og hæld kartoffelmassen op i en skål
- Varm smøren og kom derefter 2 fed hvidløg (mast) og mælk, op i smøren. Når det er lunkent kommer du din kartoffelmasse op i blandingen og rører kartoffelmosen rundt
- Kom til sidst muscatnød, salt og peber i mosen og smag den til.
Tip; Jeg kom tomater, hvidløg og løg ovenpå min kartoffelmos som en slags sovs.
Velbekomme!