Husker du at spise fisk? Jeg synes ofte man glemmer at få sin ugentlige fisk, fordi man sjældent kan finde opskrifter og ideer til at gøre en fisk spændende og lækker. Mange siger de ikke kan lide fisk, og jeg er overbevist om at det er fordi de har haft en dårlig førstegangs oplevelse med en kedelig og ikke kærligheds tilberedt fisk 😉 Fisk er fantastisk! Især når det bliver lavet ordentligt! Jeg har en gang fået torsk hvor det bare var super lækkert, og en anden gang hvor jeg bogstaveligtalt var ved at vende det hele i maven, hvorfor det lidt har afholdt mig fra at smage det igen. Her har jeg selv eksperimenteret med det, efter 5 års tids pause fra torsk. MUMS!

Jeg har ikke lavet mad hjemme i min egen lejlighed i rigtig lang tid, og det var faktisk heller ikke meningen at jeg skulle gøre det i dag 😅 Men det endte det alligevel med! Køleskabet indeholdte ikke noget jeg havde lyst til i dag, så mig afsted på impulskøb efter arbejde, og hjernen på fuld hammer! Det resulterede så i dette lækre måltid! Torsk i fad med citron og andet lækkert, grønt, røde ris, lilla gulerods chips, frisk timian og et glas rød vin til 🙆😋 Jeg spiser sjældent fisk, alt for sjældent faktisk! Især taget i betragtningen af at jeg er vild med det! Denne gang prøvede jeg mine kræfter af med torsk, for første gang, og det gik over alle forventninger!

Du skal bruge;

4 torske fileter
2 porrer
200 gr. frossen spinat
1/2 mornay sovs
1/4 dl madlavningsfløde
1 økologisk citron
1 økologisk lime
2 fed hvidløg
1 bundt frisk timian
250 gr. champignons
1 lilla gulerød
Olie – Jeg bruger det fra Nordisk tang
Salt – Jeg bruger det fra Nordisk tang
Peber

Fremgangsmåde;

Gulerods chips;

Skræl din gulerod og skær derefter små stykker fra top til bund, med din gulerodsskræller og vend dem til sidst i olie. Tænd oven på 180 grader og bag dine gulerødder i 10 – 15 min. Hold øje med dem! Lad dem køle når de er taget ud af ovnen.

Og nej, de er ikke brændt på – de er lilla og har fået lidt ekstra farve 😉

Torsk;

Først renser du dine porre, skærer dem i skiver og kommer dem i et ildfastfad. Derefter kommer du din spinat i mikroovnen i 2 min og kommer op i fadet med dine pressede hvidløg, salt og peber. Vask dine torske fileter og lig dem op i fadet. Hæld herefter din mornay sovs og madlavningsfløde rundt om fileterne, så spinat og porre er dækket, og kom salt, peber, skiveskårede lime og citron skiver og timian ovenpå fileterne. Stil fadet i ovnen på 180 grader i 30 min. Jeg brugte røde ris fra Urtekram til min torsk.

 12804020_10208648259833267_968005615_n12784745_10208648260073273_631836385_n

12442874_10208648184871393_534182406_n

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.