Paprikagryde med kylling og quinoa, serveret med squash og aubergine salat, og ristede kikærter. En ret jeg er ret glad for at lave i de koldere tider. Generelt er gryderetter er et hit i kulden og denne ret er ikke en undtagelse. Den har en virkelig lækker kombination af sødme, salt og creme. En super lækker ret, som ikke kræver særlig lang tid i køkkenet. Den kan dog sagtens laves som simreret. Det er en af de lette hverdagsretter, som du både kan lave og forberede om formiddagen. Men du kan især også lave sammen med de små i familien.

Den er fyldt med grøntsager og hvis du vil spare på kalorierne, kan du undlade bacon og cocktailpølser. Selvom de altså giver en helt fantastisk smag til denne paprikagryde med kylling. Det samme kan du gøre ved at bruge den lettere fløde, som jeg, frem for den fuldfede. Selvom jeg er sikker på, at den vil give dig et endnu mere lækkert resultat.

Måske fløden skal bruges, hvis du laver retten i weekenden, hvor der skal kræses om maden og hvor kalorier ikke er taget i betragtningen. Hvis du alligevel vælger, at lave den med fuldfed fløde i hverdagen, så husk dog lige på, at det ikke er særlig meget der skal bruges, i forhold til, hvor meget smag den kan tilføje.

Måske du også ville kunne lide; Indisk dahl med kylling, røde linser og tzatziki | Pastaret med flødesauce, grøntsager, bacon og kylling | Klassiske frikadeller eller kartoffelsalat med bacon og purløg

Paprikagryde med kylling

Paprikagryde med kylling

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 8 kyllingeoverlår eller kyllingebryst i stykker
  • 2 pakker bacon i tern
  • 2 pakker cocktailpølser
  • 2 store løg
  • 4 spsk. stødt paprika
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 spsk. cayennepeber
  • 2-3 stk. peberfrugter (jeg bruger de røde)
  • 1 dåse hakkede tomater med basilikum eller hvidløg
  • 1 stor dåse tomat puré
  • 500 ml. fløde (du kan bruge alle slags – jeg brugte 15% madlavningsfløde, men jeg er sikker på, at en fuldfed fløde vil gøre den ekstra lækker!)
  • Olie til stegning
  • Smages til med salt og peber

Serveres med;

  • 2 poser quinoa eller 3 – 4 poser ris

Sådan gør du

  • Svits kyllingerne af i en høj gryde med olie på høj varme til de bliver gyldne, og læg dem derefter over på en tallerken
  • Skyl peberfrugterne og snit dem i grove stykker og steg dem på panden – gem den ene halvdel på en tallerken, til senere brug
  • Skær cocktailpølserne i mindre stykker og svits dem kort med baconen, i gryden hvor kyllingen blev tilberedt. Når de er let ristet hælder du dem over på tallerkenen til kyllingen
  • Blend løg, basilikum og hvidløg (eller hak groft) og svits dem af i olie sammen med de stegte peberfrugter, cayennepeber og paprika i gryden, hvor du svitsede kyllingerne, cocktailpølser og bacon af
  • Hæld tomaterne og fløden over i gryden og kom derefter kyllingerne i. Lad retten simre ved svag varme i minimum 30 minutter – jeg lod min stå i en time. – Kogetiden gør kyllingen mere mør og saftig. Husk at røre forsigtigt i den, i ny og næ
  • Hæld de sidste peberfrugter i retten 15 min. inden servering – det smager så godt med de søde og saftige peberfrugter til paprikaen
  • Smag retten til med salt og peber – du kan evt. gøre den mere fast og cremet i konsistensen ved, at jævne den med maizena til din paprikagryde. Eller lad den simre i lang tid, så den kan samle sig og blive både kraftigere i smag, men også tykkere i konsistensen
  • Varm retten op inden servering – husk at omrøring er vigtigt når den får mere varme, så den ikke brænder på
  • Servér din paprikagryde med kogte quinoa (du kan også servere den med ris) og en lækker salat.

Velbekomme!

Paprikagryde med kylling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.