Aftensmad, OPSKRIFTER

Paprikagryde med kylling og quinoa, serveret med squash og aubergine salat | Hverdagsretter

Paprikagryde med kylling og quinoa, serveret med squash og aubergine salat, og ristede kikærter

Gryderetter er et hit her i kulden – og denne ret er ikke en undtagelse. Den har en virkelig lækker kombination af sødme, salt og creme – en super lækker ret, som ikke kræver særlig lang tid i køkkenet – den kan dog sagtens laves som simreret. Det er en af de lette hverdagsretter, som du både kan lave og forberede om formiddagen, men især også lave sammen med de små i familien.

Den er fyldt med grøntsager og hvis du vil spare på kalorierne, kan du undlade bacon og cocktailpølser – selvom de altså giver en helt fantastisk smag til retten. Det samme kan du gøre ved at bruge den lettere fløde, som jeg, frem for den fuldfede – selvom jeg er sikker på, at den vil give dig et endnu mere lækkert resultat. Måske fløden skal bruges, hvis du laver retten i weekenden, hvor der skal kræses om maden og hvor kalorier ikke er taget i betragtningen. Hvis du alligevel vælger, at lave den med fuldfed fløde i hverdagen, så husk dog lige på, at det ikke er særlig meget der skal bruges, i forhold til, hvor meget smag den kan tilføje.

Måske du også ville kunne lide; Indisk dahl med kylling, røde linser og tzatziki

Paprikagryde, Kylling, Paprikagryde me kylling, Quinoa, Squash, Aubergine, Salat, Ristede Kikærter. Gryderet, Simremad, Simreret, Opskrift, Opsrifter, Madblog, Blog, Blogger, Madinspiration
INGREDIENSER – 4 personer;

8 stykker kyllingeoverlår eller kyllingebryst i stykker
1 pakke bacon
2 pakker cocktailpølser
2 store løg
5 fed hvidløg
3 spsk. smoked paprika krydderi
1 bundt frisk basilikum
1 spsk. cayennepeber
4 peberfrugter (jeg bruger de røde)
1 dåse hakkede tomater med basilikum eller hvidløg
1 stor tomat puré
500 ml. fløde (du kan bruge alle slags – jeg brugte 15% madlavningsfløde, men jeg er sikker på, at en fuldfed fløde vil gøre den ekstra lækker!)
Olie til stegning
Salt og peber
2 poser quinoa eller 3 – 4 poser ris

Tip; Servér din paprikagryde med denne lækre squash og aubergine salat, som du ser på billederne

Fremgangsmåde;
  1. Svits kyllingerne af i en høj gryde med olie på høj varme til de bliver gyldne, og læg dem derefter over på en tallerken
  2. Skyl peberfrugterne og snit dem i grove stykker – gem den ene halvdel på en tallerken, til senere brug
  3. Skær cocktailpølserne i mindre stykker og svits dem kort med baconen, i gryden hvor kyllingen blev tilberedt. Når de er let ristet hælder du dem over på tallerkenen til kyllingen
  4. Blend løg, basilikum og hvidløg og svits dem af i olie sammen med de snittede peberfrugter, cayennepeber og smoked paprika i gryden, hvor du svitsede kyllingerne, cocktailpølser og bacon af
  5. Hæld tomaterne og fløden over i gryden og kom derefter kyllingerne i. Lad retten simre ved svag varme i minimum 30 minutter – jeg lod min stå i en time. – Kogetiden gør kyllingen mere mør og saftig. Husk at røre forsigtigt i den, i ny og næ
  6. Snit i mens de sidste peberfrugter og kom dem i retten lige inden servering – det smager så godt med de søde og saftige peberfrugter til den smoked paprika smag
  7. Smag retten til med salt og peber – du kan evt. gøre den mere fast og cremet i konsistensen ved, at tilføje en smule maizena til din paprikagryde
  8. Varm retten op inden servering – husk at omrøring er vigtigt når den får mere varme, så den ikke brænder på
  9. Servér din paprikagryde med kogte quinoa (du kan også servere den med ris) og en lækker salat.

Velbekomme!

Paprikagryde, Kylling, Paprikagryde me kylling, Quinoa, Squash, Aubergine, Salat, Ristede Kikærter. Gryderet, Simremad, Simreret, Opskrift, Opsrifter, Madblog, Blog, Blogger, Madinspiration

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.