Krydret pastaret med flødesauce – en super nem og lækker hverdagsret, som kan laves på under en time. Den er lækker og cremet og er godt krydret. Det kan du selv justere, hvis du ikke er til alt for spicy mad. Gulerødderne og den røde peber giver dog en del sødme til retten. Der er godt med grøntsager i, men du kan du også bruge andre forskellige grøntsager, hvis du har nogle liggende i køleskabet, som skal bruges.

Jeg laver retten med frisk pasta, da jeg synes, at det har en helt fantastisk smag og konsistens. Men du kan også sagtens servere almindelig pasta, ris, bulgur, cous cous, linser eller kartofler til. Jeg serverer frisk persille og parmesan til min pastaret. Det er en super lækker kombination af smage.

Der var stor interesse for denne pastaret med flødesauce, da jeg delte den på min Instagram story, den anden dag. I er flere der har efterspurgt en opskrift, så det skal I få. Billederne er ikke de bedste, men en opskrift er en opskrift og så må jeg tage nye billeder, næste gang jeg laver den.

Måske du også vil kunne lide; Thai gryderet med kylling og grøntsager eller mexicansk gryderet med oksekød

Gryderet med flødesauce, grøntsager, bacon, kylling og frisk pasta

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid40 minutter
Ret: Pastaret med flødesauce
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 200 gr. bacon i skiver
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 milde friske chilier
  • 800 gr. kyllingebryst
  • 1 tsk. garam masala
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • 1 lille tomat puré
  • 250 gr. champignon
  • 2 store røde peber
  • 2 gulerødder
  • 700 ml. madlavningsfløde 18%
  • Smag til med sukker, hvis det bliver for stærkt

Servér med;

  • 600 gr. frisk pasta
  • Frisk parmesan
  • 1 stort bundt frisk persille

Sådan gør du

  • Snit løg i små tern, pres hvidløg og svits dem og bacon på en pande. Skær kyllingestykkerne i mundrette stykker og hæld dem på panden. Steg kylingestykkerne til de er færdige
  • Skyl og skær chilien i små stykker og tilføj alle krydderier. Hæld tomat puréen på panden og rør det sammen med kyllingen og krydderierne. Tilføj 1/2 dl. vand til retten og rør godt rundt – Du kan også svitse krydderiene og chilierne af i starten, men vær opmærksom på, at det gør retten stærkere
  • Skræl gulerødderne og skær dem i små stave. Rens champignongerne for jord og skær dem ud. Hæld champignoner og gulerødder op i panden og svits
  • Tilføj derefter madlavningsfløden og lad retten stå og trække. Lad retten trække på lavt blus i 30 minutter
  • Snit i mens de røde peberfrugter i skiver og stil dem til side. De skal hældes i retten 15 minutters tid inden servering, så de ikke bliver smattede. Når peberfrugterne er hældt i retten, smager du retten til 5 min inden servering, så du får den rigtige sødme og saltbalance
  • Kog vandet og hæld den friske pasta i med en smule salt. Skyl og hak i mens den friske persille, så det er klart til servering.
  • Når pastaen er kogt færdigt, så vender du den i en smule smør eller olie, så det ikke hænger sammen, når du har hældt vandet fra. Servér med frisk parmesan og persille.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.