Boller og brød, Frokost, OPSKRIFTER, Til madpakken

Svampet pizzasnegle kage med pepperoni, ost og friske krydderurter

Pizzasnegle kage – Perfekt til alle lejligheder

Pizzasnegle er en af bloggens mest tilbagevendende opskrifter – den dukker kontinuerligt op, når jeg kigger hvilke opskrifter der har været mest populære i ugens løb. Hvilket jeg godt forstår! Jeg synes selv, at det er super lækkert, at have med i madpakken eller som en hurtig frokost. Denne kombination af svampet brød, pesto, peperoni og sprød ost what´s not to like?! Desuden er det jo super nemt, at lave en dobbelt portion, så man kan have nogle liggende i fryseren til de hurtige måltider.

Jeg har i denne omgang, lavet denne lækre pizzasnegle kage, som også kan bruges til både frokosten, men især også en barnedåb, et baby shower eller hvis man skal på udflugt med familien. Måske du skal en af ovenstående ting i sommerferien og har lyst til at servere denne lækre sag til din familie? Den er lidt sjov og ret indbydende, hvis jeg selv skal sige det. Desuden har jeg aldrig set den hos andre før!

Jeg har opgraderet mine populære pizzasnegle til denne lækre pizzasnegle kage, som i den søde version, altså min kanelsneglekage, er en af de mest populære opskrifter på bloggen. Den smager også fantastisk!  Især pga. de svampede og bløde kanter, uden skorpen. Mon denne følger trop? Det må tiden vise! Derfor har jeg lavet denne pizzasnegle kage, som også har de her enormt lækre og svampede kanter.

Andre madpakkeideer; Grove pølsehorn med ketchup eller Pirogger med skinke

Ingredienser | 1 pizzasnegle kage – ca. 16 pizzasnegle

Dejen;

50 gr. gær
4 dl. lunken vand
150 gr. Speltmel (Finax.dk)
500 gr. Hvid hvedemel (Finax.dk)
1/2 tsk. salt
2 spsk. Olie
1 stor økologisk gulerod

Topping;

1/2 glas rød pesto
1 lille dåse tomat pure
1 pakke små pepperonier (kan købes i Spar eller Bilka)
150 gr. revet ost
1/2 bundt frisk timian eller oregano

Fremgangsmåde;

  1. Smuldr gæren ned i en skål og kom den lunkne vand i
  2. Rør rundt til gæren opløses, hæld så salt og olie i blandingen, og riv guleroden ned i skålen
  3. Ælt dejen i 10 minutter, og stil den til hævning et lunt sted, med et viskestykke over i en time
  4. Når tiden er gået, hælder du lidt hvedemel ud på bordpladen, ligger dejen derpå og ruller den ud, med en kagerulle – dejen skal være en så bred som en bradeplade og lige stor på alle sider. Ca. 0,5 cm tyk.
  5. Rør pesto og tomatpure sammen og fordel det over hele dejen, og hæld pepperoni ovenpå
  6. Klip den friske timian eller oregano i små stykker og fordel det rundt på dejen
  7. Hæld halvdelen af osten på pizzaen og rul den sammen, som en roulade
  8. Skær skiver af 3 cm og lig dem tæt i en form eller lille bradepande som er beklædt eller smurt med olie
  9. Lad pizzasnegle kagen efterhæve i yderligere 30 minutter og hæld det sidste ost ovenpå pizzasneglene inden bagning
  10. Tænd ovnen på 180 graders varmluft og bag din pizzasnegle kage i 15 minutters tid, til osten er gylden og lækker
  11. Lad pizzasneglene køle af på en bagerist udenfor formen.

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.