Pølsehorn med spinat og kerner

Pølsehorn med spinat, solsikkekerner og grov mel

Det her er de lækreste pølsehorn med spinat, jeg længe har lavet og smagt, for den sags skyld! De er både svampede og har en super lækker smag. Min kæreste synes, at det er de bedste pølsehorn, jeg til dato har lavet. Og han er altså ellers kæmpe fan af mine andre pølsehorn.

De er nemme at lave og kan også laves, som man normalt laver pølsehorn, hvor man skærer trekantede stykker dej ud. Men de kan også laves på denne måde, hvor man hæfter siderne af pølsehornene i stedet. På den måde er der lige meget dej rundt om hele pølsehornet. De er desuden super lækre til madpakken og kan sagtens fryses ned. Giv dem et øjeblik i mikroovnen og så er de så gode som nye! Det gælder desuden også når de har ligget i køleskabet.

Brug korn, kerner og grøntsager i dine pølsehorn med spinat

.. Ja, faktisk generelt i dit bagværk. Jeg bruger gerne korn og kerner i mit bagværk, og det er ingen undtagelse i disse pølsehorn med spinat. Jeg synes nemlig både, at det giver en lækker smag, men de mætter også i længere tid. Meget længere end hvedepølsehorn, som er helt uden grov mel, grøntsager, korn og kerner. Du kan tilføje alverdens korn og kerner, som du har liggende i køkkenskufferne.

Udover korn og kerner, så vil du ofte finde grøntsager i mit bagværk. Jeg synes det er en god måde, at få både spist nogle flere grøntsager. Desuden kan du få tømt ud i køleskabet, hvis der er nogle grøntsager som skal bruges. Ved at bruge grøntsager når du bager, tilfører du også en masse fugt til dit bagværk, så du får det lækreste brød. I dette tilfælde pølsehorn med spinat. Jeg bager gerne med både squash, gulerødder, broccoli og spinat. Men du kan også sagtens bage med rødbede og generelt bare rodfrugter, æble, pærer osv.

Måske du også vil kunne lide; Svampede pizzasnegle, luftige pesto boller med oregano og soltørrede tomater, sprødt stenalderknækbrød eller pestosnurrer med mozzarella og hvidløg

Pølsehorn med spinat
Pølsehorn med spinat
Pølsehorn med spinat og kerner
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pølsehorn med spinat, solsikkekerner og grov mel

Forb. tid45 min
Tilb. tid1 t 15 min
Keyword: Til madpakken
Antal: 16 pølsehorn
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 30 gr. flydende magarine
  • 5 dl. lun letmælk
  • 50 gr. gær
  • 1.5 tsk. sukker
  • 10 kugler frossen spinat
  • 250 gr. speltmel
  • 600 gr. hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. hørfrø
  • 16 kyllingepølser
  • 1 æg til pensling
  • Sesamfrø til topping (kan undlades)

Sådan gør du

  • Varm den flydende magarine og mælken let op i en gryde og lad det køle ned, til det er fingervarmt. Smuldr i mens gæren i en røreskål med sukkeret og hæld derefter den lune mælk og magarine deri. Rør rundt til gæren er opløst
  • Varm spinaten let op i mikroovnen – jeg gav min 1,5 minut. Vrid derefter spinaten for væske. Vær opmærksom på, at væsken kan være varm. Hæld spinaten ned i røreskålen og rør rundt. Blend det gerne med en stavblender inden den hældes i røreskålen. Så er massen nemmere at arbejde med når pølsehornene skal laves
  • Tilføj speltmelet og halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt derefter solsikkekerner, hørfrø, salt og lidt efter lidt det resterende hvedemel. Lad maskinen stå og røre i dejen i 10 minutter
  • Slå dejen ud på et meldrysset køkkenbord og del dejen i 2 stykker, hvoraf den ene er større end den anden. Rul dejen ud i et rektangel, så det passer med at den bredden er på størrelse med pølserne
  • Brug et pizzahjul og læg pølserne på langs af dejen med ca. 3 cm. mellemrum. På den måde, så du ved hvor du skal skære henne langs kanterne, så bredden bliver ens. Gør det samme med den store klump dej, som skal være længere og læg derefter dejen ovenpå den med alle pølserne. Læg den øverste dej i bølger ned over pølserne, så den rammer både pølse og bunden af dej. Gem den overskydende dej og fortsæt til der ikke er mere dej tilbage
  • Brug pizzahjuet til at skære i dejen ud mellem pølserne. Tag dem en efter en og saml siderne med fingrene, så top og bund hænger sammen. Læg dine pølsehorn med spinat over på en beklædt bageplade og stil dem til hævning i 60 min. med et fugtigt viskestykke over
  • Når tiden er gået, pensler du pølsehornene med et sammenpisket æg og drysser derefter med sesamfrø
  • Bag pølsehornene ved 180 graders varmluft i midten af ovnen, i 15 minutter. Lade dem køle af på en bagerist.

Tip;

  • Jeg serverer mine pølsehorn med spinat med ketchup og sød fransk sennep.

Velbekomme!

Pølsehorn med spinat og kerner

2 Replies to “Pølsehorn med spinat, solsikkekerner og grov mel”

  1. 5 stars
    Jeg kan kanon godt ka,’ lide dine opskrifter, mange gode ideer. Jeg er 70 år og pensioneret kok og tjener. Mit forslag til de dejlige muffins er at man kan også bruge en æbleskive pande, prøv at lave æg til egs Benetine, der er mange ting man kan bruge, den til. Hvis kunne tænke dig at vide noget mere, skriv.
    Jeg har altså boet i Canada i 23 år, kender en del opskrifter
    Mvh
    Mogens

    1. Hej Mogens,

      Tak, det er jeg glad for at høre! Tak for input, det lyder spændende! Det kan være at jeg skal eksperimentere med det en dag. 😀

      Mvh. Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.