Jeg har i længere tid gået og leget med tanken om at lave min egen chokolademousse – selvfølgelig sundere end den normale 😉

Hvorfor? Jo.. Vi kender jo godt smagen af almindelig chokolademousse, hvilken jo er fantastisk! Men jeg synes, at det er lidt sjovere at få en sundere mousse, til at smage syndigt. Så jeg biksede en masse ingredienser sammen igår aftes, og lavede denne lækre protein mousse. Den kunne jo lige så godt få hele armen, når jeg nu var i gang 😉 Den er fuld af god smag, cremet og virkelig lækker. Jeg viste min svigerinde billeder af min mousse i går, og hun ville rigtig gerne smage den en dag – dog troede hun at den indeholdte lys chokolade, massere af fuldfed fløde og sukker, og at avocadoer ikke var en de af opskriften, så pludselig var hun ikke så opsat på den. Ligesom rigtig mange andre tænker.. “Hvis den ikke smager som den normale chokolademousse som vi kender den, vil jeg ikke have den”.

Men?! Der er jo aldrig et facit på, hvordan de forskellige ting skal smage? Vi laver alle mad og desserter på forskellige måder, og nogle bruger frugter og grøntsager i deres kreationer, inkl. mig selv. Men det betyder ikke, at det smager dårligt af den grund! Selvom det skræmmer mange, ved tanken. “Jeg skal ikke have grøntsager i min dessert!” Det betyder tværtimod, at man kan tage en ekstra skefuld med god samvittighed. Det er de små forskelle man gør sig i hverdagen, som gør at ens livsstil kan ændres til en sund livsstil, hvis man gerne vil kunne tillade sig lidt af det hele – uden at udelukke bestemte ting. Jeg vil vædde med at hun vil kunne lide den her. For den er virkelig god, og smager syndigt! 🙂

Du får 4 glas mousse ud af opskriften.

Du skal bruge;

15 bløde dadler
90 gr. mørk chokolade
10 gr. chokolade til pynt
2 store modne avocadoer
2 dl. cremefine 18% (den røde)
2 scoop Chocolate peanutbutter protein pulver (Bodylab)
1/2 økologisk appelsin (skal og saft)
2 spsk. salted caramel zero topping (Bodylab)
3 spsk. proteinella super crunch (Bodylab)
2 spsk. Super smooth peanutbutter (Bodylab)
1/2 økologisk lime (skallen)

Fremgangsmåde;

Smelt chokoladen over et vandbad. Fjern stenene fra dadlerne, hæld dem i en minihakker, riv skallen fra appelsinen, pres saften ud og kom det ned til dadlerne. Pisk din cremefine til skum, og stil den til side. Derefter tilføjer du de resterende ingredienser, den smeltede chokolade, og blender det hele godt igennem. Når massen er blevet helt fin, smager du den til – hvis nødvendigt, tilføj mere syrlighed eller sødme efter behov, og vend tilsidst cremefinen rundt i massen.

Fordel massen i fire glas og stil dem i køleskabet natten over, eller i fryseren i nogle timer. Pynt med revet lime, revet appelsin, hakket mørk chokolade og friske hindbær.

Velbekomme 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.