Protein donuts med banan, en skøn snack når den søde tand melder sig. De er desuden rigtig sjove at lave sammen med børn. Fordi de er simple at lave og ikke tager særlig lang tid fra du starter, til I kan sætte jer til bords. Desuden er pyntning af donuts altid et hit. Mine protein donuts er lavet på få ingredienser og kan sagtens spises med god samvittighed. Så hverken du eller dine børn bliver fyldt med sukker, hvis I f.eks. tænker at bruge dem til madpakken eller som aftensnack.

Jeg er fortaler for, at intet er sundt eller usundt i den forstand, at det hele afhænger af de mængder, som du indtager. Men når det så er sagt, så kan jeg stadig godt lide tanken om, at der er mulighed for at vælge sundere alternativer. Så kan du spise med bedre samvittighed, når du tager din fjerde protein donuts. Frem for at man ved, at man burde stoppe ved nr. 2, hvis det var en der var fyldt med sukker. Desuden er der både havregryn, kokosmel, banan og proteinpulver, som alle er nærende og mættende. Meget mere end de sukkerfyldte, hvede donuts med flormelis.

Måske du også vil kunne lide; Æggewrap med peanutbutter, proteinella og chocolate hazelnut | Sunde pandekager | Morgenmads æggewraps | Sunde pandekager | Sunde vafler med banan | Morgenmads favoritter | Sunde bananvafler – uden proteinpulver | Chokolade chiagrød med ristede hasselnødder | Sund kage på 3 min! | Kop kage også kaldt mugcake | Protein choko mousse | En smag af december – Brunkage mugcake

Protein donuts

Protein donuts med banan, en skøn snack når den søde tand melder sig. De er desuden rigtig sjove at lave sammen med børn
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Ret: Søde snacks
Keyword: Protein donut
Antal: 22 protein donuts
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

 • 1 moden banan
 • 2 spsk. havregryn
 • 2 spsk. kokosmel
 • 1/2 scoop proteinpulver (jeg brugte karamel)
 • 1 tsk. bagepulver
 • Lidt fin salt
 • Et par dråber flydende sødemiddel
 • 1 M/L æg
 • smør til stegning

Sådan gør du

 • Tænd dit donutjern, så det kan varme godt op, inden brug
 • Mos bananen på et spækbræt og lad den ligge til senere brug. Del ægget op i hvide og blomme og pisk ægget luftigt.
 • Blend de resterende ingredienser og vend den moste banan og æggeblomme sammen med de blendede ingredienser. Vend forsigtigt den piskede æggehvide i massen, så luften ikke bliver slået ud af hviderne
 • Hæld en smule smør i donutmaskinen og smør begge sider, så dejen ikke sidder fast. Hæld dej op til kanten og luk maskinen til. Mine mini donuts fik ca. 3 minutter.

Velbekomme!

Donuts

8 thoughts on “Protein donuts – uden tilsat sukker”

 1. Hej Mia
  Tak for en god opskrift.
  Hvad kan jeg bruge i stedet for protein pulver og flydende sød?
  Jeg har honning, lys og mørk sirup, loppefrøskaller og hørfrø og chia frø.
  Kan det bruges?
  Hilsen Tanja

  1. Hej Tanja,

   Tusind tak skal du have. Det er jeg glad for at du synes. 😀
   Uha, proteinpulveret er en erstatning for mel, så hvis du vil erstatte det, vil jeg anbefale mel, da jeg ikke tror at loppefrøskaller kan give det samme resultat. Dog er jeg ikke sikker på om mængden skal være den samme, som ved brug af proteinpulver.

   Men i stedet for flydende sød, kan du sagtens bruge både honning eller sirup. Dog fylder det på en anden måde end dråberne, som flydende sød er.
   Men prøv dig endelig frem og se om du ikke kan komme frem til et lækkert resultat.
   God bagelyst! 😀

   Venlig hilsen Mia

   1. Hej Mia. Elsker virkelig din opskriv den er SÅ lækker. Undrede mig bare lige lidt over hvor meget mel der skal i. Hvis man ikke vil have protein pulver. Svar gerne snartest da familien kommer på besøg. Glæder mig til flere lækre opskrifter.

    1. Hej Oda,

     Tusind tak. Det er jeg glad for at høre! 😀
     Uha, jeg må indrømme at jeg i denne opskrift, ikke har forholdene når vi snakker mel, frem for proteinpulver.

     MEN! Jeg vil anbefale dig at prøve denne opskrift http://mialindholm.dk/sunde-vafler-med-banan/, og så blende massen, inden de kommer i donutformen. Den burde også egne sig godt til donuts og så er den med havregryn. Du kan evt. erstatte havregrynene med mel (start med at halvere mængden af mel og føl dig frem. De skal jo helst ikke blive kompakte). 🙂

     God bagelyst!
     Venlig hilsen Mia

  1. Hej Louise,

   Ja, det kan de sagtens. Jeg vil opbevare dem i en bøtte eller i en pose, i køleskabet. 🙂

   Venlig hilsen Mia

 2. Hej Mia
  Har du en hjemmeside som jeg kan følge
  Kan se at du har super lækker ting øverst i dette opslag
  Og jeg søger noget inspiration jeg kan bruge til mine dagpleje børn
  Hilsen Hanne

  1. Hej Hanne,

   Tusind tak skal du have! Det lyder sørme dejligt!
   Jeg serverer selv al min mad for min datter, som er af samme alder (2 år i september).
   Du kan følge min hjemmeside hér på http://www.mialindholm.dk, på Pinterest; MiaLindholmDk, Instagram; @mialindholm.dk og på Facebook; mialindholm.dk – inspiration til din hverdagsmad.
   Jeg håber fortsat på at kunne være med til at inspirere dig, og at du vil følge med på nogle af mine kanaler. 🙂

   Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.