Pull apart burgerboller – lækre sliders, der også kan laves som mini burgere. De kan også sagtens bruges til til forretter, appetizers eller hvis du bare gerne vil have flere forskellige smage i din burger, når du laver dem små. På den måde kan du nemmere spise et par stykker med forskelligt kød, smørelse, tilbehør og grønt i. Men du kan også spise dem som helt almindelige burgere. Jeg brugte vores pull apart burgerboller til pull apart Big Mac burgere. Min favorit burger når jeg en sjælden gang imellem får en burger fra Mac. Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift, da bollerne derfra, bare er vanvittigt gode!
Hvordan serverer jeg dem?
Du vælger selv om du vil lave dine pull apart burgerboller til en stor, færdig pull apart burger, hvor du skærer hele toppen af, så den stadig er sammenhængende. Hér kan du nemlig smøre hele bunden på én gang og toppe den med fyld, inden servering. Men du kan også sagtens servere dem samlet, som på billedet, og rive dem fra hinanden en ad gangen, og så kan folk selv bygge deres egen burger. Det er op til dig. Jeg lavede alle burgerne på én gang, så vi kunne rive dem fra hinanden, når vi skulle spise den næste burger.
Det er en super simpel opskrift og det er en dejlig dej at arbejde med. Det er altid mere lækkert med hjemmelavede burgerboller, frem for de kedelige du kan købe i et supermarked. De er bløde både indeni og udenpå. Præcis ligesom jeg synes at burgerboller skal være. Desuden er disse pull apart burgerboller bløde hele vejen rundt, og det giver bare en god oplevelse, når du sætter tænderne i burgeren, når du kan mærke den bløde bolle.
Du kan også sagtens bruge dine pull apart burgerboller til almindelige lyse boller. Du kan bare undlade sesamfrøene. Men du kan også tilføje en sjat sukker og kardemomme i, og så har du nogle lækre bamseagtige pull apart boller.
Pull apart burgerboller – hvilken burger skal jeg lave?
Nogle forslag til smage i dine pull apart burgerboller kunne være cheeseburger, hamburger, big mac burger, ribben sandwich, bacon cheeseburger, mexi burger osv. Der er mange muligheder for hvordan din burger kan laves. Og du kan jo sagtens lave flere forskellige, så dine smagsløje får lidt at lege med. Du kan med fordel toppe dine burgere med syltede rødløg og syltede agurker. Det kan pifte en hver burger op!
Måske du også vil kunne lide: Hakkebøffer i fad med cremet flødesovs og champignon | Indbagt pizzabrød – madbrød med fyld | Tarteletter med høns i asparges | Kroketter med bacon og svampe | Oksekød med kartoffelmos i fad | Kylling i karry med grøntsager og kokosmælk | Pull apart brød med hvidløg, krydderurter og mozzarella
Pull apart burgerboller – Sliders
Ingredienser
- 2 dl. let mælk
- 30 gr. gær
- 30 gr. smeltet smør
- 1 tsk. sukker
- Knap 1 tsk. salt
- 2 M/L æg – Det ene æg skal bruges til pensling!
- 5,75 dl. hvedemel
- Sesamfrø til topping
Sådan gør du
Dej;
- Lun mælken og opløs gæren (mælken må ikke være for varm, for så dør gærcellerne). Smelt smøren (og lad det køle lidt!). Hæld smøren, sukker, salt og 1 æg i røreskålen, og rør det godt sammen
- Tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen rundt, indtil det bliver en lind og glat dej. Det tager omkring 10 min.
- Hæld dejen ud og vej dejen af, og del så vægten med 8, så alle bollerne er samme størrelse og får samme bagetid. Vej derefter bollerne enkeltvis og stram dem op, og form dem under en hul hånd, på bordet. Læg dem op i en form eller i et ildfast fad med bagepapir, som er drysset med lidt hvedemel
- Stil dem til hævning i 1 time med en frysepose over, så de bibeholder fugten. Drys lidt hvedemel på posen, inden den lægges over bollerne, så de ikke hænger fast i posen, når de har hævet
- Tænd ovnen på 200 graders over- og undervarme
- Når bollerne har hævet 1 time, pisker du et æg og pensler bollerne. Drys derefter med sesamfrø og bag bollerne i 18-20 minutter i midten af ovnen
- Når de er bagt, tages de ud af formen og stil dem så på en rist med bagepapiret, til de er kølet af.
Velbekomme!
Hej 🙂
kan de fryses ned?
Hej Christina,
Ja, de kan sagtens fryses 🙂 Frys dem direkte efter bagning, når de stadig er lune.
God bagelyst!
Venlig hilsen Mia