Rabarber hyldeblomstsaft – et af sommerens højdepunkter

Alle laver hvert år hyldeblomstdrik – en fantastisk og næsten gratis læskedrik. Det er et hit blandt danskere! Det smager jo også fantastisk! I og med, at jeg har denne svaghed for rabarbere, blev dette års første saft produktion, selvfølgelig rabarber hyldeblomst saft. Hvis jeg selv skal sige det, er den 100 gange bedre end den rene hyldeblomstsaft. Denne med rabarber har en mere frisk smag, hvor den med ren hyldeblomst hurtigt godt kan blive meget sød og tung, hvis der ikke kommer nok citron i.

Som overskriften siger, så er et af mine sommer højdepunkter helt sikkert alle de skønne læskedrikke man kan sidde og nyde, i mens man soler sig. Det er ikke nogen hemmelighed, at rabarbere er en af mine foretrukne sommeringredienser. Jeg bruger rabarber så meget som overhovedet muligt, når de endelig er her. Derfor har jeg også to fine planter hjemme i min have, som jeg bruger flittigt.

Jeg har lavet både denne rabarber hyldeblomst saft og en hyldeblomst sirup, som jeg synes I skal prøve, nu hvor det er sæson for hyldeblomster. Desuden er sirup meget nemmere at lave en saft er. Det kræver kun en times tid i køkkenet, hvorimod saft tager 4 dage at blive produceret. Men derfor skal man ikke undervurdere saften! Det er helt sikkert ventetiden værd!

Mon du skal i gang her i weekenden, så du også kan nyde et glas koldt rabarber hyldeblomstsaft i den kommende uge?

Måske du også vil kunne lide; Nem, sukkerfri rabarbersaft eller sukkerfri æble rabarbersaft

Ingredienser | 2,3 liter rabarber hyldeblomstsaft

30 store hyldeblomstskærme
350 gr. ordnede røde rabarber stilke (gerne de små)
2 liter vand
3-4 økologiske, usprøjtede citroner (lime kan også bruges)
1000 gr. sukker (rørsukker kan også bruges)

Forhold; 1/1. Lige meget væske og saft.

Fremgangsmåde;

  1. Læg hyldeblomsterne dem ned i en stor gryde – lad vær med at skylle dem og pluk dem gerne inden regn. Hvis du skyller dem eller plukker dem efterregn, forsvinder en stor mængde af hyldeblomstsmagen. Du kan si eventuelle blade eller dyr fra til sidst
  2. Vask citronen og rabarberstilkene godt og skær begge dele ud i 0,5 cm. stykker og hæld dem op i gryden til hyldeblomsterne
  3. Kog vandet og hæld det kogende vand op i en skål med sukkeren og opløs det. Når det er opløst hælder du det over dine rabarberne og hyldeblomsterne i gryden
  4. Læg låg på og lad gryden køle ned inden den stilles i køleskabet
  5. Der skal den stå i 4 dage inden saften er færdig

4 dage senere;

  1. Hæld væsken over i en skål igennem en si, så du adskiller rabarbere, hyldeblomster, citroner osv. fra væsken – Gem dem! De kan nemlig bruges til denne lækre marmelade
  2. Kog en kedel vand og skold de flasker, som du vil opbevare din rabarber hyldeblomstsaft i – Du kan også hælde 1,5 tsk. Atamon i din saft, for længere holdbarhed. Men denne måde er også fin, hvis du regner med at bruge saften inden for den næste uges tid.
  3. Opbevar din rabarber hyldeblomstsaft i køleskabet
  4. Servér din rabarber hyldeblomstsaft med friske mynteblade, isterninger og iskoldt vand – hvis du altså drikker den til hverdag. I weekenderne kan du med fordel hælde den i din Gin Tonic 😉

TIP;

  • Hæld din saft i isterningeposer/bakker så du altid kan lave en lækker og kold forfriskning i denne dejlige varme.
  • Du kan desuden servere din rabarber hyldeblomstsaft sammen med en mousserende vin eller danskvand med f.eks. gin eller vodka i og servere den som velkomstdrink. Men den kan selvfølgelig også nydes til hverdag blandet op med vand, isterninger og evt. nogle mynteblade i – giv myntebladene et klask, så kommer smagen af dem bedre til sin ret.
  • Hæld resterne af dine rabarbere og hyldeblomster i en vodka, gin eller hvid rom og lad den trække i en måned. Så får du den lækreste flaske alkohol med rabarber hyldeblomst smag.

Velbekomme!

Gin og Tonic vand er modtaget i gave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.