Ris’n’grød

Går du også med trangen til risengrød, men er træt af, at det tager så lang tid at lave? Det gør det i hvert fald for mig, når jeg først har fri kl. 17.30. Hér er en hamrende nem måde at lave det på. Som er sundere og helt sikkert mere mættende. Desuden smager denne grød, fantastisk og kan sagtens spises til morgenmad eller inden træning.

Jeg er stor tilhænger af det, og jeg synes faltisk ikke at forskellen er så stor, i forhold til den almindelige risengrød – måske det er fordi jeg ved, at jeg kan spise denne med bedre samvittighed. Det hjælper altid på den anderledes smag, som de sundere alternativer vi spiser, synes jeg 😉

Men nu havde jeg chancen for at lave denne lækre ris’n’grød, til morgenmad. Og det er altså ret lækkert! Så er min lyst også blevet stillet lidt 😉

Du skal bruge;

1 dl kogte ris – gerne grove
1 dl havregryn
1/2 dl kokosfibre (kan undlades)
2 dl mælk
1/2 scoop vanilje protein pulver – du kan også udlade proteinpulveret og tilføje vaniljepulver i grøden
1/2 tsk. flydende sød

Topping;

Smør
Kanel
Kokossukker eller Zero

Fremgangsmåde;

  1. Hæld ris, havregryn, kokos, flydende sød og mælk i en gryde
  2. Stil den på en kogeplade og tænd det på højt blus
  3. I mens det passer sig selv lidt, laver du en  glasur, på 1/2 scoop vanilje protein pulver og 1:3 dl mælk
  4. Rør godt rundt til det bliver en flydende tyk masse
  5. Rør rundt i grøden og hæld glasurer i blandingen
  6. Rør godt rundt til det får den ønskede konsistens
  7. Hæld grøden op i en skål og top med kanel, kokossukker og en smørklat.

Velbekomme 😉 

Relaterede indlæg

4 thoughts on “Ris’n’grød

  1. Freja

    Kan anbefale den der ‘pølse’ med risengrød de har i Rema Selvom det virkelig lidt “tarveligt” så smager den virkelig virkelig godt, kun 95kcal pr 100 gram – og jeg varmer den op med fx chiafrø, og bruger becelsmør let, sukrin blandet med kanel og vupti så der lækker lækker risengrød på INGEN TID. Har nemlig samme problem at jeg simpelthen ikke gider at bruge halvanden time på at røre rundt (ej heller tid til det) og en kæreste som ikke gider at have det.

    Kh Freja

    Reply
    1. Mia Lindholm Post author

      Hej Freja

      Mange tak for dit gode input! Det vil jeg da helt sikkert tænke over, næste gang lysten melder sig! Kalorieindholdet er heller ikke til at klage over 😉 Haha, der samme problem her – min kæreste undgår det også helst.
      Rigtig god jul!

      Kh. Mia

      Reply
  2. Pernille

    Hej Mia

    Lige et par spørgsmål:

    I ingredienslisten skriver du, man skal bruge havreGRØD, mens der i fremgangsmåden står havreGRYN – hvilken af de to er det rigtige? 🙂

    Kan proteinpulver helt udelades, eller skal det i så fald erstattes af noget andet?

    Der står 1/2 dl kokos i ingredienslisten – er det kokosmel?

    Hvor mange personer er denne opskrift til?

    Håber, du gider svare på alt det 😀 Det ser og lyder virkelig lækkert! Og skønt, det ikke tager så lang tid (hvis man altså lige har en rest kogte ris tilovers)

    Reply
    1. Mia Lindholm Post author

      Hej Pernille

      Det kan du tro at jeg vil! 😀
      – Du skal bruge havregryn, men det laves til en grød.
      – Proteinpulveret kan sagtens undlades, her kan du i stedet bruge vanilje pulver til din grød.
      – Ja det er kokosmel/kokosfibre – ikke den fine mel.
      – Der er til en portion i denne opskrift (Hvis ikke man er så sulten, er der til to små)

      Tusind tak! Det er også super lækkert! Og ja, virkelig nemt, hvis man alligevel har lidt kogte ris liggende i køleskabet 😀

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *