Ris’n’grød

Jeg har haft lyst til risengrød i halvanden måned nu, og jeg har simpelthen ikke fået mig taget sammen til at lave det endnu! Når jeg kommer hjem, arbejder eller træner jeg, og så har jeg desværre ikke tid til at bruge halvanden time på et så simpelt måltid. Måske er det også bare en dårlig undskyldning for, at glemme at handle ind til det, eller fordi kæresten ikke gider at spise det. For jeg gider jo heller ikke at sidde og spise én ting, i mens han spiser en anden slags aftensmad. Så det ender altid med at jeg pakker tanken væk om risengrød endnu en gang..
Men nu havde jeg chancen for at lave denne lækre ris’n’grød, til morgenmad. Og det er altså ret lækkert! Så er min lyst også blevet stillet lidt 😉

Du skal bruge;

1 dl kogte ris
1 dl havregryn
1/2 dl kokosfibre
2 dl mælk
1/2 scoop vanilje protein pulver – du kan også udlade proteinpulveret og tilføje vaniljepulver i grøden
1/2 tsk. flydende sød

Topping;

Smør
Kanel
Kokossukker

Fremgangsmåde;

Hæld ris, havregryn, kokos, flydende sød og mælk i en gryde, stil den på en kogeplade og tænd det på højt blus. I mens det passer sig selv lidt, laver du en  glasur, på 1/2 scoop vanilje protein pulver og 1:3 dl mælk. Rør godt rundt til det bliver en flydende tyk masse. Rør rundt i grøden og hæld glasurer i blandingen. Rør godt rundt til det får den ønskede konsistens. Kom det op i en skål og top med kanel, kokossukker og en smørklat.

Velbekomme 😉 

Relaterede indlæg

4 thoughts on “Ris’n’grød

  1. Freja

    Kan anbefale den der ‘pølse’ med risengrød de har i Rema Selvom det virkelig lidt “tarveligt” så smager den virkelig virkelig godt, kun 95kcal pr 100 gram – og jeg varmer den op med fx chiafrø, og bruger becelsmør let, sukrin blandet med kanel og vupti så der lækker lækker risengrød på INGEN TID. Har nemlig samme problem at jeg simpelthen ikke gider at bruge halvanden time på at røre rundt (ej heller tid til det) og en kæreste som ikke gider at have det.

    Kh Freja

    Reply
    1. Mia Lindholm Post author

      Hej Freja

      Mange tak for dit gode input! Det vil jeg da helt sikkert tænke over, næste gang lysten melder sig! Kalorieindholdet er heller ikke til at klage over 😉 Haha, der samme problem her – min kæreste undgår det også helst.
      Rigtig god jul!

      Kh. Mia

      Reply
  2. Pernille

    Hej Mia

    Lige et par spørgsmål:

    I ingredienslisten skriver du, man skal bruge havreGRØD, mens der i fremgangsmåden står havreGRYN – hvilken af de to er det rigtige? 🙂

    Kan proteinpulver helt udelades, eller skal det i så fald erstattes af noget andet?

    Der står 1/2 dl kokos i ingredienslisten – er det kokosmel?

    Hvor mange personer er denne opskrift til?

    Håber, du gider svare på alt det 😀 Det ser og lyder virkelig lækkert! Og skønt, det ikke tager så lang tid (hvis man altså lige har en rest kogte ris tilovers)

    Reply
    1. Mia Lindholm Post author

      Hej Pernille

      Det kan du tro at jeg vil! 😀
      – Du skal bruge havregryn, men det laves til en grød.
      – Proteinpulveret kan sagtens undlades, her kan du i stedet bruge vanilje pulver til din grød.
      – Ja det er kokosmel/kokosfibre – ikke den fine mel.
      – Der er til en portion i denne opskrift (Hvis ikke man er så sulten, er der til to små)

      Tusind tak! Det er også super lækkert! Og ja, virkelig nemt, hvis man alligevel har lidt kogte ris liggende i køleskabet 😀

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *