Saltmandler er et must have i mit køkken. Jeg bruger både saltmandler som snack, både når jeg bliver lækkersulten, når jeg får gæster, til tapasbordet og oven på mine salater og generelt ovenpå grønne retter. De kan nemlig pifte enhver ret op. Om det så er en broccolisalat, en asiatisk simre- eller gryderet.
Denne opskrift er super simpel og hvis du bare ønsker én slags smag (selvfølgelig uanset mængde). Men hvis du ønsker en anden smag end salt, så finder du opskrifter til andre smagsvarianter lige hér. Jeg laver gerne flere smagsvarianter af gangen, da jeg godt kan lide at variere smagene, alt afhængig af hvad jeg spiser eller snacker.
Det sparer mig desuden for tid – ikke fordi de tager særlig lang tid at lave. Mere fordi de kan holde sig i lang tid ad gangen, så hvorfor ikke lave en dobbelt portion eller flere smage på én gang? Faktisk kan du også bruge saltmandler i det søde køkken. Jeg bruger dem f.eks. når jeg laver Rocky Road, da det salte går rigtig godt sammen med det søde.
Du kan bruge dine saltmandler til:
- Stegt broccolisalat med parmesan og saltmandler
- Indisk dahl
- Kartoffelsalat med pesto og grønt
- Kylling i karry med grøntsager og kokosmælk
- Basilikum pesto
Måske du også vil kunne lide nogle af mine andre toppings: Ristede, sprøde græskarkerner og kikærter | Snackmandler – flere forskellige smage
Saltmandler – nemme og sprøde
Ingredienser
- 2 dl. vand
- 1 spsk. salt
- 200 gr. mandler (mellem str.)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 graders varmluft
- Hæld vand og salt på en pande og opløs saltet på højeste varme. Hæld derefter mandlerne på panden og rør rundt, til vandet er helt fordampet og blevet til salt. Saltet vil samle sig i bunden af panden og på mandlerne – først der skal de tages af varmen (se billede ovenover)
- Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld mandlerne over på. Fordel mandlerne på bagepladen, så varmen bliver jævn
- Bag mandlerne i midten af ovnen i 12 minutter (det afhænger af mandlernes størrelse), til de bliver lyse og tørre
- Tag bradepanden ud af ovnen og lad mandlerne køle på bradepanden. Det endelige resultat opleves først når mandlerne er helt afkølet. Opbevar saltmandlerne i en lufttæt beholder – gerne et patentglas.
Velbekomme!